Skip to main content

Nieuw: Bridgestone Battlax Sport Touring T32 en T32GT motorfietsbanden

Het is moeilijk om een testwinnaar te overtreffen. De T31 sport-touring band van Bridgestone bleek in vergelijkende tests namelijk steevast tot de best presterende banden in de regen te horen. Maar de nieuwe T32 sport-touring band doet het nog (veel) beter. Door onder meer een nieuwe compound en profiel van de voorband, is een maar liefst 7% kortere remweg op nat wegdek gerealiseerd. Daarnaast is door een opmerkelijk 13% groter contactvlak van de achterband met de weg, ook de tractie duidelijk merkbaar verbeterd. Indrukwekkend, hoe is dit Bridgestone gelukt? 

Pulse Groove profiel
Wat de T32 direct, ook qua uiterlijk, zo onderscheidend maakt is de toegepaste ‘’Pulse Groove” technologie. De profielgroef heeft hierbij geen rechte lijnen meer, maar loopt om eilandjes heen die in de groef zelf geplaatst zijn, de zogenaamde deflectoren. Bij een gewone, recht lopende groef wordt het water naar het midden gedwongen. De watersnelheid is daarbij in het midden van de groef hoger dan aan de zijkanten, is dus variabel en daardoor trager.

De Pulse Groove zorgt daarentegen voor een gelijkmatiger en daardoor veel sneller lopende waterstroom. Het water tussen de weg en de band wordt daarmee razendsnel afgevoerd en dat zorgt voor die spectaculaire toename van de grip in de regen van de nieuwe T32.

Nieuwe compound
Het nieuwe Pulse Groove profiel valt direct op, maar het is het totaal aan vernieuwingen dat de T32 zo uitzonderlijk maakt. Subtiel zijn bijvoorbeeld de gewijzigde hoeken van de groeven, de verbeterde loopvlakstijfheid, de nieuwe compound en het eerder genoemde aanzienlijk grotere totale contactvlak.

Diep vertrouwen
Dat de T32 in alle opzichten verder verbeterd is blijkt uit het diepe vertrouwen dat deze band geeft. Juist in de regen waar het samenspel tussen mens en machine zo afhankelijk is van de banden, weet de T32 superieur te presteren. Waarbij Bridgestone er in geslaagd is om ook de droog weer stuureigenschappen weer te verfijnen. De stabiliteit van deze sport-touring band, ook op hoge snelheden en met maximale belasting, was al legendarisch en de T32 gaat daarin nog een stap verder. Samen met het lichte, maar exacte stuurkarakter en de lange levensduur is dit een band die in het sport-touring segment leidend is.

Bridgestone T32 motorbanden static

Direct ook in GT versie
Goed nieuws voor de eigenaren van motoren waarvoor een GT band dwingend is voorgeschreven: de T32 is direct ook in de GT versie leverbaar! Ook de GT heeft de nieuwe Pulse Groove technologie voor meer grip in de regen, maar dankzij een geoptimaliseerde loopvlakstijfheid en aangepast profiel gaat deze T32GT ook nog eens 10% langer mee.

Snel leverbaar
De nieuwe Bridgestone T32 en T32GT zijn al begin januari 2021 leverbaar bij de Bridgestone dealer in alle gangbare maten.

Simply Ride bandenpech garantie
Goed om te weten, natuurlijk wordt ook de nieuwe T32 door de deelnemende Biker’s Club dealers geleverd met de unieke gratis 24 maanden Simply Ride bandenpechgarantie.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws