Skip to main content

Nieuw: 2023 Yamaha XMAX 300 en Tech MAX motorscooters

Tegen een achtergrond van meer dan 750.000 verkochte TMAX- en XMAX-motorscooters in twee decennia, kondigt Yamaha de volledig nieuwe XMAX-modellen voor 2023 aan. De XMAX 300 Tech MAX, XMAX 300, XMAX 125 Tech MAX en XMAX 125 zijn voorzien van een radicaal nieuw uiterlijk in combinatie met geavanceerde nieuwe connected instrumenten, nog meer rijcomfort en verbeterde functionaliteit. Dit alles onderstreept hoe zeer Yamaha streeft naar het perfectioneren van deze topklasse sportieve motorscooters. 

De nieuwe XMAX-serie, die iedereen de ultieme rijervaring biedt en een ongeëvenaarde trots op het eigenaarschap inspireert, vertegenwoordigt een van de grootste stappen voorwaarts in het ontwerp van Yamaha sport scooters in de afgelopen jaren.

Naast de Europese lancering van de volledige XMAX-lijn wordt in 2023 ook de nieuwe XMAX 300 wereldwijd gelanceerd. De wereldwijde versie van dit best verkopende model, dat in Yamaha’s fabriek in Indonesië wordt geproduceerd, is vooral gericht op Thailand en andere Aziatische landen, en onderstreept de enorme internationale aantrekkingskracht van Yamaha’s meest succesvolle sport scooter.

Volledig nieuwe XMAX 300 Tech MAX: More MAX than ever

De dynamische MAX-lijn staat nooit stil, en een van de geheimen van het opmerkelijke succes van de afgelopen 15 jaar is de voortdurende evolutie – zowel technologisch als stilistisch.

Voor 2023 komt de nieuwe XMAX 300 Tech MAX met een nog dynamischere look en feel om de status als ultieme middelgrote sport scooter die inspireert tot een echte en speciale trots van eigendom nog verder te onderstrepen. Terwijl het kenmerkende en geliefde MAX-karakter zorgvuldig is behouden, hebben de stylingontwerpers van Yamaha een volledig nieuw kuipwerk ontworpen met een radicaal nieuwe verlichting die het enthousiasme van de bestuurder volledig rechtvaardigt. De nieuwe XMAX 300 Tech MAX biedt een hoge mate van wendbaarheid in het stadsverkeer en tegelijkertijd een sportieve rijervaring met het beste comfort in zijn klasse. Deze MAX is gebouwd om de verwachtingen van nieuwe en bestaande MAX-eigenaren te overtreffen.

Yamaha’s stylingontwerpers hebben een geheel nieuwe look gecreëerd, met een nog vloeiender en strakker kuipwerk waardoor het uitstekende sportieve karakter en de wendbaarheid van de machine wordt benadrukt. Vrijwel elk onderdeel van het slanke en sportieve uiterlijk van de XMAX 300 Tech MAX is opnieuw ontworpen om een nog indrukwekkender machine te creëren, met een optimale balans tussen prestaties, stijl, comfort en functionaliteit.

De veranderingen gaan veel verder dan het oog reikt, en XMAX 300 Tech MAX bestuurders kunnen nu ook profiteren van smartphone-connectiviteit en Garmin-navigatie via het nieuwe multi-thema 4,2-inch kleuren-TFT scherm. Tegelijkertijd is de rijkwaliteit verfijnd, en de gebruikservaring verhoogd dankzij verbeteringen in rijcomfort, remgevoel en de algemene afwerking.

Het XMAX 300 ‘standaard’-model is ontworpen voor veeleisende bestuurders die op zoek zijn naar topspecificaties in combinatie met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit model profiteert van het volledig nieuwe kuipwerkontwerp van de premium XMAX 300 Tech MAX – en is voor 2023 uitgerust met een volledig nieuw 4,3-inch LCD-scherm met smartphone-connectiviteit.

2023 Yamaha XMAX 300 TECH MAX

Dynamisch en futuristisch nieuw kuipwerk

De voorkuip van de XMAX 300 Tech MAX is opnieuw ontworpen voor een futuristisch en strak geconcentreerd uiterlijk waarmee deze sport scooter een duidelijke street-presence krijgt. Meer hoekige bovenpanelen met een rechte voorrand geven een gevoel van kracht, en de nieuwe kuip wordt aangevuld met nieuw gestileerde vorkkappen.

Het gedurfde en sportieve nieuwe uiterlijk wordt versterkt door hoger gemonteerde knipperlichten aan weerszijden van de voorruit. De lichten zijn duidelijk zichtbaar voor andere weggebruikers wanneer de bestuurder door druk verkeer manoeuvreert. Van de voorkant gezien, bieden de nieuwe kuip en vorkkappen de indruk van een omgekeerde driehoek die het gevoel van wendbaarheid versterkt.

Compact voorwaarts gericht profiel

De geheel nieuwe voorkuip wordt versterkt door een nieuw zijprofiel met een veel geconcentreerder en atletischer uiterlijk. Hierdoor worden de dynamiek en het sportieve karakter van de nieuwe XMAX 300 Tech MAX sterkt benadrukt. De kenmerkende en iconische boemerang-zijpanelen van de MAX-familie zijn opnieuw ontworpen om een krachtig en strak vormgegeven body te creëren die een indruk geeft van een sterk voorwaartse beweging en krachtige prestaties, zelfs als de motorscooter stilstaat.

Aan de linkerkant van de machine zorgt de driedimensionale boemerang nieuwe stijl voor een vloeiende en sterk visuele flow, van de achterbrug van het voertuig via de voorkant van het zadel naar de voorwielas voor een samenhangend en gecoördineerd uiterlijk. Hetzelfde geldt voor de rechterkant, waar de boemerang zorgt voor een ononderbroken visuele flow, van de demper tot aan het voorwiel voor een links/rechts symmetrisch ontwerp dat het hoogwaardige uiterlijk en de hoogwaardige gecoördineerde afwerking van de nieuwe XMAX 300 Tech MAX volledig onderstreept.

De XMAX 300 Tech MAX is uitgerust met een voorvork van het motorfiets-type. Het nieuwe kuipwerk en de vloeiende lijnen vestigen de aandacht op de voorkant van het voertuig en benadrukken het gevoel van wendbaarheid. Dit nieuwe model profiteert ook van krasbestendige panelen naast de passagiersvoetsteunen, en de nieuwe boemerang heeft links en rechts openingen die de warmte wegleiden van de motor.

Volledig nieuwe 4,2-inch kleuren-TFT: Smartphone-connectiviteit en navigatie

De XMAX 300 Tech MAX is uitgerust met een van de meest indrukwekkende dashboards die op een sport scooter te vinden zijn. Dit uitgebreide instrumentenpaneel is voorzien van een gloednieuw hightech 4,2-inch TFT-infotainment-kleurenbeeldscherm met meerdere thema’s, dat de bestuurder smartphone-connectiviteit biedt en dat ook kan fungeren als boordnavigatiesysteem.

De ingebouwde CCU (Communication Control Unit) maakt Bluetooth-connectiviteit mogelijk tussen de motorscooter en de smartphone van de gebruiker, en zodra de gratis MyRide-app van Yamaha is gedownload – en het apparaat aan het voertuig is gekoppeld – zijn allerlei functies toegankelijk.

Het 4,2 inch TFT-kleurenscherm kan berichten, e-mails en meldingen ontvangen die op het scherm worden getoond. Je kunt muziek afspelen en diverse andere smartphonefuncties activeren waardoor elke rit nu nog unieker en leuker is. Een breed scala aan informatie en diensten is toegankelijk, waaronder geluidsvolume, weerinformatie, taal, informatie over de motorscooter, rijprestaties en nog veel meer.

Garmin-navigatiesysteem

Na installatie van de Garmin StreetCross-app op hun smartphone en verbinding met de CCU van de XMAX 300 Tech MAX, kunnen bestuurders de Garmin-navigatie gebruiken op het 4,2 inch TFT-infotainment-kleurenscherm. Met dit geavanceerde systeem kun je via de smartphone zoeken op locatienaam en diverse andere methoden.

Zodra de route is ingesteld, kun je in- en uitzoomen via de stuurschakelaars. De Garmin StreetCross-app biedt realtime-verkeersinformatie, zoals snelheidsbeperkingen, de luchttemperatuur op de bestemming, de resterende afstand en de geschatte aankomsttijd, maar ook informatie over mogelijke gevaren zoals aankomende scherpe bochten.

 • De navigatie-app is in sommige landen niet beschikbaar. Informatie over snelheidsbeperkingen, verkeer, enz. wordt in sommige landen en regio’s niet verstrekt. Het is ook mogelijk dat de gegevens over snelheidsbeperkingen niet tijdig worden bijgewerkt en dat de snelheidsbeperkingen veranderen naargelang het tijdstip, zoals in schoolzones of rond bouwplaatsen.

Afzonderlijke 3,2-inch LCD snelheidsmeter

Voor de overzichtelijkheid is de 3,2-inch LCD-snelheidsmeter boven het nieuwe 4,2-inch TFT-scherm geplaatst. Deze informatie is direct af te lezen en staat los van het infotainment-scherm. Door de snelheidsmeter apart te houden, kan de bestuurder de makkelijker tussen functies schakelen op de multi-thema TFT, en toch altijd de snelheid en andere belangrijke rijgegevens zien, ongeacht welk scherm op de nieuwe TFT-meter is geselecteerd.

Radicaal nieuwe X-vormige koplamp en achterlicht

De XMAX 300 Tech MAX heeft een radicaal nieuw uiterlijk in de vorm van een kenmerkende X-vormige lay-out voor koplamp/positielicht, uniek voor dit nieuwe model. Het ultramoderne uiterlijk past perfect bij het geheel nieuwe kuipwerk. Deze 2023-machine krijgt zo een direct herkenbare en futuristische uitstraling die zich onderscheidt van alle andere modellen.

Het opnieuw ontworpen LED-achterlicht bevat remlichten die een X-vorm vormen wanneer ze branden, en geïntegreerde knipperlichten voor een slanke en gecoördineerde uitstraling. De nieuwe hoge knipperlichten voor zijn speciaal ontworpen en duidelijk te zien voor andere weggebruikers in drukke verkeerssituaties.

Nieuw zadel met makkelijkere toegang tot de grond

Het zadel van de nieuwe XMAX 300 Tech MAX is helemaal opnieuw ontworpen, en biedt nu een nog comfortabelere rit in combinatie met een gemakkelijker beenbereik tot de grond. De vorm van de conus aan de voorzijde van het zadel is herzien, waardoor deze motorscooter nog prettiger en gebruiksvriendelijker is in stop/start-omstandigheden.

Bestuurders kunnen de grote opbergruimte onder het zadel gebruiken om alles mee te nemen, van proviand tot sportspullen, en als de motorscooter geparkeerd staat, is er voldoende ruimte voor twee integraalhelmen.

De nieuw gevormde zitting is slanker en korter, en draagt zo bij aan het strakkere en compactere uiterlijk van het nieuwe model.

Zadel en afsluitkapbekleding in lederen stijl / Nieuwe aluminium voetplaten

Om het luxueuze gevoel van het interieur te versterken, is de XMAX 300 Tech MAX uitgerust met een exclusieve lederen-stijl zadelbekleding met gouden accentstiksels. Hetzelfde hoogwaardige materiaal wordt ook gebruikt voor de afsluitingen van de opbergvakken, wat zorgt voor een eersteklas gevoel en een gecoördineerde look. Een luxe bonus vormen de aluminium voetplaten die een vleugje klasse toevoegen. Samen met de zadelbekleding in lederen stijl bieden ze de Tech MAX een exclusief karakter.

Nieuwe schermbeugels en aluminium spiegelhouders

Het nieuwe model behoudt dezelfde verstelbare voorruit, en voor een betere bediening en meer comfort zijn de schermbeugels voor de verstelbare schermhoogte, geheel opnieuw ontworpen. En voor een iets lager gewicht en een betere kwaliteit zijn de spiegelhouders nu van aluminium.

Speciale Tech MAX-kleurstellingen

Voor een premium look zijn bepaalde kunststof kuipdelen van de XMAX 300 Tech MAX behandeld met een speciale semi-metallic glansafwerking die de algemene stijl een niveau hoger tilt en een aanvulling vormt op de exclusieve kleurstellingen.

Technische highlights van de 2023 Yamaha XMAX 300 Tech MAX

 • Volledig nieuwe styling: dynamische, hoogwaardige MAX-look
 • 4,2 inch TFT-infotainment-kleurenscherm met meerdere thema’s.
 • Smartphone-connectiviteit
 • Garmin-navigatiesysteem*
 • 3,2-inch LCD snelheidsmeter
 • Opvallende nieuwe X-vormige LED-koplamp en X-vormig LED-achterlicht
 • Vernieuwde zitting met goede pasvorm en uitstekend beenbereik tot de grond
 • Zadelbekleding en afsluitdeksels in lederen stijl
 • Nieuwe aluminium voetplaten
 • Exclusief Tech MAX-kleurstelling
 • Speciale semi-metallic glansafwerking op kunststof kuipdelen
 • Hoog gemonteerde knipperlichten vooraan

Bestaande kenmerken:

 • Krachtig en zuinig EURO5 300 cc Blue Core-motorblok
 • Voorvork zoals bij een motorfiets
 • Tractioncontrolsysteem
 • Smart Key-systeem voor starten zonder sleutel
 • Opbergruimte onder het zadel geschikt voor twee integraalhelmen
 • LED contourverlichting en knipperlichten
 • Voorscherm met twee standen
 • Verstelbaar stuur
 • 12 V-uitgang
 • 15-inch voorwiel, 14-inch achterwiel
 • Schijfremmen vóór en achter

XMAX 300 – Puur MAX DNA

Als toonaangevende merk in het Europese segment voor sportieve motorscooters is het beleid van Yamaha erop gericht elke klant de ruimste keuze aan modellen te bieden. Met hetzelfde dynamische nieuwe kuipwerk en de radicale X-vormige LED koplamp en achterlicht – evenals de verschillende chassisupgrades waaronder een nieuwe vorm van het zadel en een verfijnder remgevoel – is de nieuwe XMAX 300 het ideale voertuig voor bestuurders die op zoek zijn naar een hoogwaardige motorscooter met een geweldig uiterlijk, sterke prestaties, een uitstekende prijs-prestatieverhouding – en puur MAX DNA.

Nieuw 4,3-inch LCD-scherm met smartphone-connectiviteit

Dankzij de nieuwe CCU-eenheid (Communication Control Unit) met smartphone-connectiviteit kunnen XMAX 300-bestuurders tijdens elke rit contact houden met vrienden, familie en collega’s via het nieuwe 4,3-inch LCD-scherm. De informatie op het scherm omvat de batterijstatus van de telefoon, de status van de verbinding, automatische tijdsaanpassing, inkomende oproepen, gemiste oproepen en ontvangen berichten.

Een enorme hoeveelheid technische en bedrijfsinformatie is toegankelijk na het downloaden van Yamaha’s gratis MyRide-app en het verbinden via Bluetooth met een smartphone. Bestuurders kunnen gegevens bekijken over beschikbare parkeerlocaties, gemiddeld brandstofverbruik, batterijstatus, service/onderhoud, storingen, ritgegevens, snelheid, rijtijd, hellingshoek en meer.

Met deze gebruiksvriendelijke MyRide-app kunnen XMAX 300 bestuurders al hun favoriete ritten bekijken, reistijden vergelijken en in het algemeen alles uit elke rit halen.

Technische highlights 2023 Yamaha XMAX 300

 • Nieuw 4,3-inch LCD-scherm met smartphone-connectiviteit
 • Communication Control Unit (CCU) geeft toegang tot meer informatie
 • Standaard zadel- en afsluitdeskelbekleding
 • Kunststof voetplaten met structuur
 • Standaardafwerking op kuipwerk

Prijs en beschikbaarheid

De XMAX 300 Tech MAX is vanaf mei 2023 verkrijgbaar bij Yamaha-dealers. De XMAX 300 is vanaf maart 2023 verkrijgbaar. Neem contact op met de nationale Yamaha distirbuteur voor meer gedetailleerde informatie over de lokale prijs.

Kleuren

XMAX 300
Tech MAX Dark Petrol
Tech Black – nieuw

XMAX 300
Icon Blue
Sonic Grey

2023 Yamaha XMAX 300 groen

XMAX 125 Tech MAX / XMAX 125: Topklasse stedelijk woon-werkverkeer.

De nieuwe XMAX 125 Tech MAX is uitgerust met hetzelfde nieuwe en dynamische kuipwerk en het 4,2-inch TFT-kleurenscherm met smartphone-connectiviteit en navigatiefuncties als de XMAX 300 Tech MAX van 2023 en brengt puur MAX DNA naar de instapklasse van de sport scooters. Dankzij het fraaie uiterlijk, de vlotte wendbaarheid en de levendige prestaties is dit model met topklasse specificaties een van de best verkochte modellen in zijn categorie.

De nieuwe XMAX 125 is ontworpen voor stedelijke forenzen die de beste balans willen tussen een eersteklas stijl en een geweldige prijs. Deze sportieve motorscooter is uitgerust met hetzelfde chassis en nieuw ontworpen kuipwerk als de 2023 XMAX 300. Deze populaire sport scooter is uitgerust met een nieuw 4,3-inch LCD-scherm met smartphone-connectiviteit en beschikt over indrukwekkende specificaties voor een aantrekkelijke prijs.

Sportief, mooi, functioneel en wendbaar, perfect voor de stedelijke forens, met meer dan 200.000 verkochte XMAX 125 Tech MAX- en XMAX 125-sport scooters. Van bijzonder belang voor de vele automobilisten die op zoek zijn naar een betere en slimmere manier om zich in de stad te verplaatsen, is het feit dat de XMAX 125 Tech MAX en de XMAX 125 beide met een B-rijbewijs* mogen worden bestuurd. Hierdoor zijn deze Yamaha Sport Scooters twee van de meest stijlvolle en praktische modellen voor forenzen die hun brandstofrekening willen verlagen en hun reistijd verkorten.

De cijfers zijn indrukwekkend, en de uiterst efficiënte 125 cc EURO5 Blue Core-motoren zijn voorzien van intelligente Start & Stop-motortechnologie die bijdraagt aan een uitstekend brandstofverbruik en ultralage emissies. De toegankelijke, zuinige en praktische XMAX 125 Tech MAX / XMAX 125 van Yamaha zijn de ideale oplossing voor stadsbewoners die op zoek zijn naar een realistisch en plezierig alternatief voor de auto of het openbaar vervoer.

Technische highlights 2023 Yamaha XMAX 125 Tech MAX

 • Volledig nieuwe styling: dynamische, hoogwaardige MAX-look
 • 4,2-inch TFT-infotainment-kleurenscherm
 • Garmin-navigatiesysteem*
 • 3,2-inch LCD snelheidsmeter
 • Opvallende nieuwe X-vormige LED-koplamp en X-vormig LED-achterlicht
 • Vernieuwde zitting met goede pasvorm en uitstekend beenbereik tot de grond
 • Opbergruimte onder het zadel geschikt voor twee integraalhelmen
 • Zadelbekleding en afsluitdeksels in lederen stijl
 • Nieuwe aluminium voetplaten
 • Exclusief Tech MAX-kleurstelling
 • Speciale semi-metallic glansafwerking op kunststof kuipdelen
 • Hoog gemonteerde knipperlichten vooraan

Bestaande kenmerken:

 • Geschikt voor B-rijbewijs (België)
 • Krachtig en zuinig EURO5 125 cc Blue Core-motorblok
 • Motortechnologie met aan-/uitschakelbaar start-stopsysteem
 • Uitstekend brandstofverbruik
 • Lagere CO²-uitstoot
 • Voorvork zoals bij een motorfiets
 • Tractioncontrolsysteem
 • Smart Key-systeem voor starten zonder sleutel
 • LED contourverlichting en knipperlichten
 • Verstelbaar voorscherm
 • Verstelbaar stuur
 • 12 V-uitgang
 • 15-inch voorwiel, 14-inch achterwiel
 • Schijfremmen vóór en achter
 • De navigatie-app is in sommige landen niet beschikbaar. Informatie over snelheidsbeperkingen, verkeer, enz. wordt in sommige landen en regio’s niet verstrekt. Het is ook mogelijk dat de gegevens over snelheidsbeperkingen niet tijdig worden bijgewerkt en dat de snelheidsbeperkingen veranderen naargelang het tijdstip, zoals in schoolzones of rond bouwplaatsen.

Technische Specificaties 2023 Yamaha XMAX 125

 • Nieuw 4,3-inch LCD-scherm met smartphone-connectiviteit
 • Communication Control Unit (CCU) geeft toegang tot meer informatie
 • Standaard zadel- en afsluitdeskelbekleding
 • Kunststof voetplaten met structuur
 • Standaardafwerking op kuipwerk

Prijs en beschikbaarheid

De XMAX 125 Tech MAX en de XMAX 125 zullen niet verkrijgbaar zijn in Nederland. Neem contact op met de nationale Yamaha distributeur voor meer gedetailleerde informatie.

Kleuren

XMAX 125
Tech MAX Dark Petrol
Tech Black – nieuw

XMAX 125
Icon Blue
Sonic Grey

Yamaha motorscooters

Yamaha’s dynamische MAX-serie is de meest succesvolle sportieve motorscooterlijn in de wereld. Het begon allemaal in 2001 met de iconische Yamaha TMAX, een werkelijk opmerkelijke machine die twee decennia geleden de markt volledig veranderde door de prestaties en rijgedrag van een motorfiets te combineren met de eenvoud en het gemak van een scooter. Met de TMAX was de categorie ‘Sport Scooter’ geboren, en brak een heel nieuw tijdperk in persoonlijke mobiliteit aan.

De volgende belangrijke datum in het verhaal van de Maxi-scooter was 2006, toen Yamaha de XMAX-serie introduceerde. Aanvankelijk met een 250 cc-model, en kort daarna machines met 125 en 400 cc. Door te pionieren met de ontwikkeling van een volledig gamma sport scooters voor verschillende trajecten, budgetten en ervaringsniveaus, bood Yamaha een nieuwe en opwindende manier van persoonsvervoer. De XMAX opende een geheel nieuwe markt en liet meer dan 450.000 klanten in heel Europa kennismaken met een leuke, stijlvolle en zuinige manier van woon-werkverkeer op doordeweekse dagen, maar ook met de mogelijkheid om in het weekend te genieten van dynamische en sportieve vrijetijdsritten.

In de eerste 10 jaar heeft de XMAX-serie zich stevig gevestigd als de best verkopende reeks sport scooters, en in 2017 heeft de introductie van de XMAX 300 de positie van Yamaha als nummer 1 op de Europese scootermarkt verder versterkt, met meer dan 70.000 verkochte exemplaren in de afgelopen 5 jaar.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws