Skip to main content

NIEUW: 2023 Yamaha Tracer7 en Tracer 7 GT

Yamaha’s TRACER 7 en TRACER 7 GT profiteren van een uitgebreide reeks technische wijzigingen die zijn ontworpen om een nog veelzijdigere en lonende rijervaring te bieden.

Aangedreven door het gebruiksvriendelijke Yamaha EU5 CP2-motorblok met zijn koppelrijke vermogensafgifte staan deze uiterst wendbare langeafstands Sport Tourers bekend om hun opwindende prestaties. Beide modellen krijgen een aantal verfijningen en upgrades, terwijl de TRACER 7 GT nu nog rijker is uitgerust met extra functies voor verbeterde touringcapaciteiten.
5-inch ‘connected’ TFT-scherm

2023 Yamaha Tracer7 12

Zowel de TRACER 7 als de TRACER 7 GT zijn opgewaardeerd met een nieuw TFT-scherm met smartphone-connectiviteit. Het nieuwe 5-inch kleurenscherm biedt de bestuurder belangrijke informatie in een duidelijk, stijlvol en gemakkelijk te begrijpen formaat. Het nieuwe systeem biedt de keuze uit twee schermthema’s. Het ‘Touring’-scherm geeft informatie weer in een functionele en conventionele analoge stijl, terwijl het ‘Street’-scherm een meer stijlvolle en eigentijdse uitstraling heeft.

Beide motoren zijn uitgerust met een Communication Control Unit (CCU) waarmee bestuurders hun smartphone via de gratis Yamaha MyRide-app aan het voertuig kunnen koppelen. Dit gebeurt via Bluetooth®. Zodra de smartphone is aangesloten kan de bestuurder allerlei informatie over inkomende oproepen, e-mails en berichten op het TFT-scherm inzien.

Dankzij nieuwe stuurschakelclusters met een ergonomisch ontwerp kan de bestuurder het nieuwe scherm gemakkelijk bedienen en allerlei opties instellen, waaronder de schermmodus.


Verbeterde remprestaties
De TRACER 7 en TRACER 7 GT zijn uitgerust met een herziene voorvork en grotere dubbele schijfremmen voor van 298 mm. Dit systeem biedt een uitstekende remkracht en een perfect remgevoel in elke situatie, of je nu in de stad van en naar je werk rijdt, of rondcruiset in de Alpen. De vernieuwde voorvork is speciaal ingesteld voor een meer gebalanceerde en veelzijdige rit, en met het nieuw geïntegreerde afstelsysteem kun je de veerspanning snel en makkelijk afstellen.


Exclusieve nieuwe kenmerken van de TRACER 7 GT


Veelzijdiger dan ooit
Naast het nieuwe ‘connected’ 5-inch TFT-scherm, de grotere schijfremmen en de verfijnde voorwielophanging die deze motorfiets deelt met de TRACER 7, is het GT-model ook uitgerust met een uitgebreide set accessoires voor meer luxe en comfort die de Sport Touring-rijder een nog aantrekkelijker ‘ready-to-go’-pakket biedt.


Harde zijkoffers van 20 liter
Of je nu op reis gaat of naar je werk rijdt, de harde zijkoffers van 20 liter bieden de ideale capaciteit zonder afbreuk te doen aan de compacte afmetingen en het stoere uiterlijk van de motorfiets. Deze koffers zijn verkrijgbaar in diverse kleurstellingen en hun slanke en robuuste ontwerp vormt een perfecte aanvulling op de dynamische stijl van de TRACER 7 GT.

2023 Yamaha Tracer7 49
Touring-windscherm
Het nieuwe Touring-scherm van de GT is 92 mm hoger en 70 mm breder dan voorheen en biedt een betere windbescherming tijdens langeafstandsritten. Het nieuwe scherm is gemaakt van onbreekbaar en krasbestendig polycarbonaat voor maximaal rijcomfort met minder lawaai, in combinatie met een verbeterde bescherming tegen wind en weer.


Comfortzadel
Speciaal ontworpen zadel voor nog meer rijcomfort van de bestuurder en de passagier tijdens toertochten. Het zadel met geïntegreerd TRACER-logo bestaat uit twee materialen met contrasterend stiksel en bevat zones met verschillende schuimdichtheid voor een comfortabele zitpositie.
Tankpads zijkant

De tankpads aan de zijkant van de tank zijn gemaakt van rubber met een hoge dichtheid en verhogen het rijcomfort en de grip van de bestuurder. Tegelijkertijd beschermen ze de tank tegen krassen. Het ontwerp is geïnspireerd op de Roads of Life-filosofie, het concept achter Yamaha’s Sport Touring-modellen.


Bagagedrager
De toevoeging van de bagagedrager op de TRACER 7 GT als standaardaccessoire is bedoeld voor meer stijfheid van het frame en een strakkere besturing te bieden. Een extra voordeel is dat de passagier meer grip heeft tijdens het rijden.


Kleurstelling
De TRACER 7 is verkrijgbaar in Midnight Black, Icon Performance en Redline.

De TRACER 7 GT is verkrijgbaar in Icon Performance, Phantom Blue en Midnight Black met speciale GT-graphics.


Belangrijkste kenmerken van de TRACER 7 GT

Uitgerust met eersteklas originele Yamaha-accessoires
5-inch TFT-kleurenscherm
Smartphone-connectiviteit
Groter formaat schijfremmen vóór
Subtiel verstelbare voorwielophanging
City-zijkoffers van 20 liter
Touring-windscherm
Comfortzadel
USB A in cockpit
Tankpads zijkant
Compacte halve kuip met stoere dubbele koplampen
Opwindend en koppelrijk 690 cc CP2-motorblok, EURO5-conform
Voorbedraad voor Quick-shifter
Lichtste in zijn klasse
Imponerende zitpositie met comfortabele ergonomie
De brandstoftank van 17 liter zorgt voor een grote actieradius
Compacte LED-richtingaanwijzers, geïntegreerd in de handbeschermers
Bagagedrager voor meer passagierscomfort en stevigheid van het frame

2023 Yamaha Tracer7 47
Belangrijkste kenmerken van de TRACER 7

Nieuw 5-inch TFT-kleurenscherm
Smartphone-connectiviteit
Groter formaat schijfremmen vóór
Subtiel verstelbare voorwielophanging
USB A in cockpit
Compacte halve kuip met stoere dubbele koplampen
Opwindend en koppelrijk 690 cc CP2-motorblok, EURO5-conform
Voorbedraad voor Quick-shifter
Lichtste in zijn klasse
Aerodynamisch windscherm, verstelbaar met één hand
Imponerende zitpositie met comfortabele ergonomie
Voorgevormd duozadel met comfort voor rijder en passagier
De brandstoftank van 17 liter zorgt voor een grote actieradius
Compacte LED-richtingaanwijzers, geïntegreerd in de handbeschermers


TRACER 7 en TRACER 7 GT – Beschikbaarheid en prijs

Leveringstijden en prijzen verschillen per regio, dus neem contact op met de nationale Yamaha-distributeur voor meer informatie.


Originele Yamaha-accessoires en Sport Touring-rijkleding
Yamaha heeft een scala aan originele accessoires ontwikkeld, als kit of afzonderlijk verkrijgbaar, waarmee de eigenaar van de TRACER 7 en TRACER 7 GT de motorfiets gemakkelijk een persoonlijk tintje kan geven.

Klanten kunnen de kits en accessoires bestellen voordat ze hun nieuwe motorfiets ophalen en deze laten monteren door hun Yamaha-dealer. Alle items in de pakketten kunnen ook afzonderlijk worden gekocht.

De Yamaha rijkleding is ontwikkeld als aanvulling op het Sport Touring-assortiment voor motorfietsen en omvat comfortabele Touring-kleding, variërend van textiel voor alle seizoenen tot jeans met een urban-fit pasvorm.

2023 Yamaha Tracer7 45
MyGarage app
De MyGarage-app van Yamaha is een snelle en gemakkelijke manier voor klanten om thuis op hun smartphone of laptop een virtuele versie van de TRACER 7 en TRACER 7 GT met tal van originele accessoires samen te stellen. Met de gratis app kunnen gebruikers accessoires toevoegen en verwijderen om hun ideale TRACER 7 en TRACER 7 GT samen te stellen en het eindresultaat in 3D vanuit elke hoek te bekijken.

Dankzij MyGarage hoeft een klant nooit meer te gokken welke accessoires aan te schaffen. Nadat de definitieve accessoires zijn gekozen, kan het pakket worden ge-e-maild naar de door de klant gekozen Yamaha-dealer, die de geselecteerde originele accessoires op de nieuwe TRACER 7 en TRACER 7 GT zal monteren.

Voor meer informatie over originele Yamaha-accessoires en -kleding of MyGarage ga je naar www.yamaha-motor.nl


MyRide

De gratis MyRide-app van Yamaha geeft elke TRACER 7- en TRACER 7 GT-rijder de kans om meer genot en informatie uit elke rit te halen. De app is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten, houdt elke gereden route rit bij en slaat alle routes op. Gebruikers kunnen hun eigen verhaal vertellen en aan elke rit foto’s toevoegen die ze kunnen delen op sociale media. Met MyRide kunnen gebruikers ook alle rijstatistieken bekijken, waaronder de totale afstand, hoogte, topsnelheid, gemiddelde snelheid, acceleratie en hellingshoek, om te vergelijken met andere rijders.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws