Skip to main content

Tijdens zijn 20-jarige bestaan als Europa’s meest succesvolle Sport Scooter is de TMAX voortdurend geëvolueerd en verbeterd om te voldoen aan de veranderende behoeften van vele duizenden klanten die ervoor hebben gekozen om op deze iconische motorscooter te rijden.

Voor 2022 is de TMAX voorzien van een radicaal nieuw Supersport-geïnspireerd ontwerp, samen met een compacter nieuw kuipwerk en geupdate wielophanging voor sportievere rijprestaties.

Dit is ook de slimste Yamaha Sport Scooter met de hoogste specificaties, en is uitgerust met een kleuren 7-inch TFT-instrumentenpaneel en Full-map Garmin-navigatie*. De modellen van de 8e generatie TMAX en TMAX Tech MAX zijn sportiever, slanker en slimmer, en perfect uitgerust voor de ultieme rijervaring.

Herontdek de vernieuwde TMAX

De wereld op twee wielen veranderde voor altijd toen de eerste TMAX in 2001 werd onthuld. Nooit eerder had iemand zoiets gezien. Hier was een motorscooter als geen ander, met zowel opwindende als gebruiksvriendelijke prestaties, ongeëvenaard in hoge snelheden over lange afstanden en tegelijkertijd onverslaanbaar in het dagelijks gebruik. Velen hadden het onmogelijk geacht om een dergelijke voertuig te creëren waarin zowel de scooter- als de motorwereld voor het eerst bij elkaar zou komen.

Sportievere prestaties, dynamischer uiterlijk en connectiviteitstechnologie

De 2022 TMAX blijft trouw aan het originele concept dat deze revolutionaire machine tot één van Yamaha’s best verkochte modellen heeft gemaakt. De zeer speciale combinatie van een krachtige tweecilindermotor, gemonteerd op een lichtgewicht chassis en gekleed in kuipwerk van het mooiste design, verklaart het blijvende succes van de TMAX.

Sinds de introductie in 2001 is deze baanbrekende Yamaha al twee decennia lang jaarlijks de bestverkochte Sport Scooter. Het nieuwe model met hogere specificaties is volledig uitgerust om de positie van de TMAX bovenaan de verkoopgrafieken te versterken. Met een zeer loyale en deskundige aanhang in heel Europa, blijft de TMAX zowel nieuwe als terugkerende klanten een opwindende rijervaring bieden, samen met Yamaha’s uitstekende kwaliteit en het hoogste niveau van comfort en gemak.

Compact en dynamisch nieuw kuipwerk

Het geheel nieuwe kuipwerk van de TMAX is compacter dan ooit en heeft een radicaal nieuw uiterlijk met agressief vormgegeven vleugels en prominente hoekige luchtinlaten, evenals slankere dubbele LED-koplampen met geïntegreerde knipperlichten.

Hoewel deze motorscooter nog steeds onmiddellijk herkenbaar is als de iconische TMAX, is vrijwel elk kuipdeel en elk exterieur onderdeel opnieuw ontworpen voor 2022.

Naast zijn gedurfde nieuwe uiterlijk heeft de TMAX een geheel nieuw windscherm dat bijdraagt aan de compacte nieuwe look en waardoor de rijkwaliteit wordt verbeterd. Zijn taille is ook veel slanker en dat verbeterd de mobilitiet van de rijder. De nieuw ontworpen, vloeiendere achterkant met het T-vormige achterlicht benadrukt de strakke en sportieve lijn. De gerestylde boemerang zijpanelen en de opnieuw ontworpen kuipdelen passen perfect bij de rest van de nieuwe carrosserie en geven dit 2022-model een frisse en aantrekkelijke nieuwe look die voortbouwt op de legendarische TMAX-modellen, met een zelfverzekerde en eigentijdse uitstraling.

Extreme Yellow-kleurstelling

De nieuwe TMAX is verkrijgbaar in Extreme Yellow, als eerbetoon aan het originele model dat de markt volledig heeft getransformeerd en een geheel nieuwe manier van leven en rijden heeft geïntroduceerd. Deze sterke en gedurfde kleurstelling zal altijd worden geassocieerd met ‘s werelds eerste Sport Scooter. Ook verkrijgbaar in Icon Blue en Sword Grey.

7 inch TFT kleurenscherm met connectiviteit

De nieuwe TMAX krijgt een aanzienlijke upgrade met een toonaangevend 7-inch TFT-kleurenscherm met connectiviteitsfuncties waarop gemakkelijk leesbare gegevens worden getoond. De bestuurder kan kiezen uit drie weergavestijlen die bij de persoonlijke voorkeuren passen. Alle drie de stijlen tonen centraal een digitale snelheidsmeter. De SPORTY stijl heeft een toerenteller van het radiale bloktype, terwijl de INTELLIGENT stijl een subtiele naaldtoerenteller heeft. De AUTHENTIC stijl biedt weer een conventioneel ogende naaldtachometer.

Elk display bevat een breed scala aan operationele gegevens. De INTELLIGENT stijl biedt bijvoorbeeld een unieke, geanimeerde visualisatietool die voortdurend van uiterlijk verandert om het gevoel van harmonie tussen bestuurder en machine te versterken en een extra dimensie aan elke rit te geven.

Smartphone-connectiviteit

TMAX-bestuurders kunnen hun smartphone verbinden met het 7-inch TFT-kleurenscherm via Bluetooth, Wi-Fi of de USB-poort in het waterdichte opbergvak aan de voorkant, dat ook is voorzien van een speciale smartphonehouder.

Nadat de smartphone is aangesloten, kan de bestuurder de gewenste functie selecteren met de joystick en de home-knop links op het stuur, waaronder het afspelen van muziek, het ontvangen van meldingen, het controleren van het lokale weer en nog veel meer. Om naar muziek te luisteren of oproepen te beantwoorden, is een headset vereist die is aangesloten via Bluetooth. Wanneer de TMAX geparkeerd staat, kunnen ook berichten worden weergegeven.

Full-map Garmin-navigatie*

Met de nieuwe TMAX-connectiviteit hebben berijders toegang tot de volledige kaarten van het Garmin-navigatiesysteem, met gesproken afslag-voor-afslag aanwijzingen via een met Bluetooth verbonden headset die is gekoppeld aan de TMAX. Dit ultramoderne systeem biedt live verkeersupdates en tijdbesparende omleidingsopties. De PhotoReal Junction View van Garmin geeft een realistische weergave van kruispunten en knooppunten langs de route voor eenvoudige navigatie, en een felgekleurde pijl geeft de TMAX-rijder de juiste rijstrook aan voor de volgende afslag.

De Rider Alerts van Garmin bieden een breed scala aan informatie over aankomende gevaren langs de route, zoals scherpe bochten, en meldingen over snelheidslimieten, nabijgelegen scholen en meer. De brandstoffunctie schat in over hoeveel kilometer de tank moet worden bijgevuld en stelt plaatsen voor om te stoppen. Het Full-map Garmin-navigatiesysteem van de TMAX toont ook de huidige weersomstandigheden en een dagelijkse voorspelling, een waardevolle aanwinst voor elke rit.

Het 7-inch TFT-kleurenscherm toont duidelijke en gemakkelijk af te lezen navigatie-informatie, terwijl informatie over de motorprestaties aan de boven- en zijkanten van het scherm worden weergegeven. De app kan worden gestart en menu’s geselecteerd via de joystick die op het stuur is gemonteerd.

*Voor Full-map Garmin-navigatie is een abonnementsserviceovereenkomst vereist. Dit wordt niet in alle landen aangeboden. Sommige navigatiefuncties zijn niet in alle landen beschikbaar, neem contact op met Garmin voor beschikbaarheid.

*Headset niet inbegrepen bij de TMAX.

Lichtgewicht Spin Forged-velgen

De sportieve en nauwkeurige rijeigenschappen van de TMAX worden verder verfijnd door de montage van nieuwe lichtgewicht 10-spaaks Spin Forged-velgen die zijn vervaardigd met exclusieve Yamaha-technologie, een speciaal productieproces voor velgen met veel dunnere secties maar dezelfde sterkte. Deze nieuwe, lichtere velgen verminderen het onafgeveerde gewicht voor een responsievere vering. Bovendien wordt het traagheidsmoment verminderd met ongeveer 10% aan de voorkant en 6% aan de achterkant. Dit resulteert in een sportiever rijgedrag en een lichter stuurgevoel.

Herziene instellingen voor de wielophanging en nieuwe Bridgestone-banden

De wielophanging van het motorfietstype van de TMAX is uitgerust met een hoogwaardige 41 mm upside-down voorvork en met een single shock gekoppelde achterwielophanging. Dit systeem is goed voor toonaangevende rijeigenschappen en voor een uitstekende stabiliteit bij alle snelheden. Voor 2022 werden de instellingen van de wielophanging van de TMAX herzien om aan de voorkant een sterker gevoel te geven en om de wendbaarheid te verbeteren. De dempingskracht werd daarbij verhoogd en de wielophanging voelt op die manier steviger aan.
Het sportieve rijgedrag en de stabiliteit bij hoge snelheden van de TMAX worden ook verbeterd door het gebruik van nieuwe modelspecifieke Bridgestone Battlax SC2-banden.

Sportievere rijhouding

De rijpositie is herzien, zodat de bestuurder kan genieten van het volledige sportieve potentieel van de krachtige 560 cc EU5-motor en het lichtgewicht aluminium chassis van de TMAX. Alle drie de punten van de bestuurdersdriehoek zijn verplaatst om een iets meer naar voren leunende lichaamshouding te creëren. Dit is bereikt door een nieuw gevormd gesmeed aluminium stuur toe te passen, met een kleinere ‘backsweep’ en een lagere ‘upsweep’. Ook zijn het zadel en de treeplanken verlengd voor meer bewegingsvrijheid.

Deze sportievere, naar voren geleunde rijpositie in combinatie met de nieuwe stuurvorm biedt de berijder meer feedback van het voorwiel, waardoor hij zich meer verbonden voelt met het wegdek. De hoge kwaliteit van het gesmede aluminium stuur onderstreept de premium afwerking en de toonaangevende specificaties.

Verstelbare ruggensteun

Het langere zadel heeft een verstelbare ruggensteun die in totaal 30 mm naar voren of naar achter kan worden verplaatst. Hierdoor krijgt de berijder extra ondersteuning bij het accelereren en extra comfort tijdens langere ritten. Samen met de langere treeplanken en het nieuwe stuur verbetert het langere zadel de ergonomie en stelt het berijders met verschillende lichaamsbouw in staat om de beste rijpositie te vinden. Ook krijgt de berijder meer vrijheid om zijn houding aan te passen aan verschillende rijomstandigheden.

Het slankere taillegedeelte van de TMAX en het smallere zadel rond het dijgebied verbeteren ook het beenbereik van de berijder tot aan de grond. Voor meer passagierscomfort tijdens langere ritten zijn de voetsteunen 5 mm verlaagd en is de heuppositie 15 mm verhoogd.

Nieuwe compact, geluidsarm en verstelbaar windscherm

De TMAX is uitgerust met een nieuw ontworpen verstelbaar scherm dat bijdraagt aan het compactere kuipontwerp. Een belangrijk kenmerk van het nieuwe scherm is een centrale luchtinlaat die is ontworpen om de winddruk op het bovenlichaam van de berijder bij hogere snelheden te verminderen voor een comfortabelere en plezierigere rit. Een ander kenmerk van het nieuwe schermontwerp is dat het windgeruis vermindert.

Yamaha Chip Controlled Throttle-systeem (YCC-T) met APSG

De TMAX is uitgerust met het volledige ‘ride-by-wire’ technologiepakket in de vorm van een nieuwe Accelerator Position Sensor Grip (APSG) die is gekoppeld aan de beproefde Yamaha Chip Controlled Throttle (YCC-T). Deze nieuwe APSG vervangt het conventionele kabel- en katrolsysteem en is voorzien van een magneet en sensor die gasinvoer detecteert en de gegevens naar de YCC-T verzendt.

Deze lichte unit is voorzien van een veer, een geleider en een tandwiel met verschillende weerstandniveaus die een uitstekende bestuurbaarheid combineren met het intuïtieve gevoel van een traditionele kabelgashendel.

Combinatiekoplampen in Supersport-stijl en T-vormig LED achterlicht

TMAX is de meest geavanceerde motorscooter ooit gebouwd door Yamaha, en de look en feel van het 2022-model komt een stap dichter bij de motorwereld met zijn agressieve nieuwe uiterlijk dat niet zou misstaan naast een supersport motorfiets uit de R-serie.

De nieuw ontworpen, slankere en dubbele LED-koplampen zijn voorzien van monofocale lenzen die een heldere lichtbundel projecteren voor een uitstekend zicht ‘s nachts en een 24 uur per dag zichtbaarheid. Het compacte en sportieve ontwerp biedt geïntegreerde richtingaanwijzers voor een prachtig verfijnde look die de premium afwerking en hoge status van deze toonaangevende Sport Scooter onderstreept.

De achterkant van de TMAX is net zo indrukwekkend als de voorkant, en het nieuwe achterlicht heeft een T-vormig ontwerp dat exclusief is voor dit model, met geïntegreerde richtingaanwijzers die de krachtige en gedurfde uitstraling van deze hoogwaardige motorscooter versterken.

Krachtig 560 cc EU5-motorblok

De originele TMAX was de eerste motorscooter die de prestaties van een motor combineerde met het gemak van een scooter.

Een belangrijk kenmerk van de krachtige 560 cc parallelle tweecilindermotor is de 360° krukas met gelijkmatig ontstekingsinterval en een balansas voor de horizontaal tegengestelde zuigers. Dit unieke ontwerp, dat op geen enkele andere motorfiets of scooter wordt gebruikt, vermindert trillingen zonder gebruik van een conventionele roterende balansas, waardoor de hoogte van de motor aanzienlijk kon worden verminderd en een grotere opslagruimte onder het zadel kon worden voorzien. Dankzij deze voor de TMAX exclusieve layout konden de ingenieurs van Yamaha een motor creëren die krachtig, compact en soepel loopt, de ideale eigenschappen voor een motorscooter.
De originele TMAX was ook de eerste motorscooter waarvan de motor strak in een buizenchassis was gemonteerd. Op die manier konden rijders genieten van echte motorprestaties. Een absolute primeur.

Kenmerkend uitlaatgeluid

De TMAX is bekend om zijn krachtige geluidskwaliteit met een heldere en diepe uitlaatklank die uniek is voor deze iconische motorscooter. Dit kenmerkende geluid onderstreept de sensatie van de rit en creëert een directe verbinding tussen de rijder en de motorscooter.

De motorconfiguratie van de TMAX bevat een 360° krukas en een balansas voor de horizontaal tegengestelde zuigers. Het is een mechanisch stil ontwerp en tijdens de ontwikkeling van het 560 cc-motorblok werd een speciaal “getuned” geluid gecreëerd dat de sportiviteit van de TMAX aanvult en verbetert. Dit zuivere en diepe geluid geeft een gevoel van kracht bij een laag toerental en de intensiteit neemt toe naarmate het gaspedaal wordt geopend. Het waarborgt een opwindend en aangenaam gevoel bij alle snelheden.

Smart Key voor starten zonder sleutel en nieuw ontworpen bedieningsschakelaars

Met de sleutelloze bediening heeft de berijder toegang tot zijn motorscooter zolang hij of zij de Smart Key bij zich heeft. Voor 2022 tilt de TMAX het scootergemak naar een hoger niveau met nieuw ontworpen schakelaars die het hele proces nog eenvoudiger maken. Een nieuwe centrale schakelaar brengt vele functies samen. Zo kan de bestuurder nu met minder handelingen het hoofdsysteem aan en uit zetten, de hoofdschakelaar en het stuurslot activeren en het zadel openen.

Elektrisch bediende tankdop in aerodynamische stijl

TMAX is de eerste Yamaha-motorfiets of -scooter die is uitgerust met een elektrisch bediende tankdop in aero-stijl die automatisch opent als het klepje binnen twee minuten nadat de hoofdschakelaar is uitgeschakeld, omhoog wordt geklapt. Deze verzonken tankdop is ook op elk moment toegankelijk zolang de gebruiker de Smart Key bij zich heeft en het stuurslot of het slot van de hoofdstandaard actief zijn. Er is ook een alarm dat afgaat als de tankdop niet goed is gesloten wanneer de hoofdschakelaar wordt ingeschakeld.

Belangrijkste kenmerken van de TMAX

 • Nieuw multi-display 7-inch TFT-kleurenscherm met connectiviteit
 • Smartphone-connectiviteit via MyRide app
 • Full-map Garmin-navigatie*
 • Waterdicht smartphone-opbergvak met USB
 • Verlichte fluorescerende middenschakelaar
 • Krachtig 560 cc EU5 tweecilindermotorblok
 • Soepele en efficiënte CVT-riemtransmissie
 • 35 kW vermogen, A2-rijbewijs
 • Helder, diep en puur motorgeluid
 • Lichtste in zijn klasse, 218 kg rijklaar gewicht
 • Dynamisch nieuw en sportief kuipontwerp met op Supersport geïnspireerd uiterlijk
 • Kuipwerk met slankere taille
 • Opnieuw ontworpen verstelbaar windscherm met centrale ventilatieopening
 • Gedurfde nieuwe dubbele slanke LED-koplampen met geïntegreerde richtingaanwijzers
 • Exclusief voor de TMAX T-vormig LED-achterlicht met geïntegreerde richtingaanwijzers
 • Sportievere rijpositie
 • Verbeterde ergonomie voor berijder en passagier
 • Langer zadel met verstelbare ruggensteun voor de berijder
 • Langere treeplanken
 • Gerestylde boemerang zijpanelen
 • Gesmeed aluminium stuur met herziene vorm
 • Elektrisch bediende tankdop in aerodynamische stijl
 • Smart Key-systeem voor starten zonder sleutel met vereenvoudigde bedieningsschakelaars
  Functies op het scherm bestuurd door de joystick op het stuur
 • Lichtgewicht aluminium CF-gegoten frame
 • Radiale remklauw vóór met vier tegenover elkaar geplaatste zuigers
  Nieuwe lichtgewicht Spin Forged 10-spaaks velgen
 • Nieuw ontwikkelde modelspecifieke Bridgestone Battlax SC2-banden
 • Omgekeerde 41 mm voorvork en link-type achtervering
 • Sportievere dempingsinstellingen van de wielophanging
 • Yamaha Chip Controlled Throttle (YCC-T)
 • Accelerator Position Sensor Grip (APSG)
 • Tractioncontrolsysteem
 • Met D-MODE selecteerbare rijmodi
 • Grote, verlichte opbergruimte: één integraalhelm of bagage
 • Middenbok met antidiefstalvergrendeling

*Voor Full-map Garmin-navigatie is een abonnementsserviceovereenkomst vereist. Dit wordt niet in alle landen aangeboden. Sommige navigatiefuncties zijn niet in alle landen beschikbaar, neem contact op met Garmin voor beschikbaarheid.

TMAX Tech MAX: Accept only the icon.

TMAX Tech MAX is de ultieme Yamaha Sport Scooter die speciaal is ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende klanten die altijd de hoogste specificaties wensen.

De TMAX Tech MAX heeft dezelfde specificaties als de nieuwe 2022 TMAX en profiteert van een reeks aanvullende technologieën die gericht zijn op het leveren van een nog betere rijervaring.

Het scherm van de Tech MAX is elektrisch verstelbaar, waardoor de scooterrijder snel de schermhoogte kan instellen die het beste bij zijn of haar rijomstandigheden past. Dit scherm is ontworpen om een comfortabele rit te bieden, vooral bij hogere snelheden, en het helpt ook om windgeruis te verminderen.

TMAX Tech MAX-bezitters rijden doorgaans het hele seizoen door en gebruiken hun Yamaha voor woon-werkverkeer en voor weekendtochten. Het verwarmde zadel en de verwarmde handgrepen zorgen voor meer rijcomfort gedurende het hele seizoen, zelfs op langere ritten.

Cruisecontrol wordt standaard geleverd en is een zeer gewaardeerde functie die het rijden over lange afstanden nog aangenamer kan maken en die berijders ook kan helpen om de lokale snelheidslimieten te handhaven.

De achterwielophanging van het link-type op de TMAX Tech MAX is verstelbaar, waardoor de motorscooter gemakkelijk kan worden afgesteld voor soloritten of duorijden. Verlichte schakelaars zijn ook standaard voorzien. De in de cockpit gebruikte kwaliteitsmaterialen onderstrepen de status van de Tech MAX als de ultieme motorscooter..

Exclusieve belangrijkste kenmerken van de TMAX Tech MAX

 • Verwarmd zadel met verbeterde temperatuurregeling
 • Handvatwarming
 • Elektrisch verstelbaar windscherm
 • Cruisecontrol
 • Verlichte fluorescerende stuur- en middenschakelaars
 • Instelbare achterwielophanging
 • Rijklaargewicht: 220 kg

Kleuren, beschikbaarheid en prijs van de TMAX en TMAX Tech MAX.

De TMAX is verkrijgbaar in drie kleurstellingen: Extreme Yellow, Icon Blue en Sword Grey. De TMAX Tech MAX is beschikbaar in 2 kleurstellingen: Dark Petrol en Power Grey.

Leveringen aan Europese Yamaha-dealers beginnen vanaf april 2022. Prijzen variëren per regio, dus neem contact op met de nationale Yamaha-distributeur voor volledige informatie.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws