Skip to main content

Je rit hoeft niet te eindigen op de plek waar de weg ophoudt. Ga buiten de gebaande paden en verleg je grenzen met de KTM 890 Adventure voor 2021. Met zijn krachtige motor, verbeterde besturing, aanpasbare vering en technologie die op de rijder is toegespitst, vormt dit brullende beest het perfecte gezelschap op je verkenningstochten over asfalt, maar ook over ruig terrein.

De tijd is rijp om op een motorfiets de wereld te verkennen. Het liefst reis je natuurlijk zo snel en efficiënt mogelijk van A naar B, maar op een machine met het Ready to Race-DNA wordt de reis naar je bestemming ineens een heel andere ervaring. De nieuwe KTM 890 Adventure voor 2021 zet de sportieve eigenschappen van een lichtgewicht KTM Adventure-motorfiets in om superieure Tourer-prestaties te leveren, zowel op het asfalt als in het terrein.

De KTM 790 Adventure vormde een robuuste basis voor de technici van KTM om op zoek te gaan naar meer … veel meer. En dat alles zonder de vernuftige, soepele en uiterst stabiele besturing teniet te doen. De nieuwe compacte motor met een cilinderinhoud van 889 cm3 brengt het vermogen naar 105 pk en het koppel naar 100 Nm. De 20% grotere krukasmassa zorgt voor een stabieler rijgevoel bij lage toerentallen en meer tractie in bochten. De KTM 890 Adventure beschikt over een verfijndere en sterkere koppeling die bestand is tegen de krachtigere prestaties. Daarnaast voldoet de motor aan de emissienorm Euro 5.

Dankzij de nieuwe WP APEX-achterschokdemper met een nieuwe rebounddempingsregelaar en een extra handregelaar voor de veervoorspanning kan de motorfiets nog nauwkeuriger worden afgesteld. De vering vormt samen met de rest van de chassisconfiguratie voor een afstelling die uitermate geschikt is voor zowel de weg als het terrein.

Wil jij maximale tractie ervaren op gravel? Vertrouw dan op een veerweg van 200 mm en ergonomische eigenschappen die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor de Dakar-rally, zoals het slanke profiel, het lage gewicht, de soepele besturing, de uitgekiende zadelhoogte, het lage spatbord, de tank van 20 liter en de KTM MY RIDE-navigatie.

Geef je meer de voorkeur aan de uitgestrekte vlakheid van wegen? De KTM 890 Adventure is uitgerust met Adventure-banden, een goed afleesbaar TFT-dashboard, Cornering ABS, Motorcycle Traction Control en Motor Slip Regulation, een zadel dat in twee hoogten kan worden versteld en een sterk maar licht subframe voor een achterzadel of bagage.

Het grote aantal geüpgradede KTM PowerParts, zoals de cruise control die nu standaard over een stuurschakelaar beschikt, een Quickshifter+ waarvan de instellingen zijn geoptimaliseerd, een verwarmd zadel en verwarmde grepen, alsmede een nog royalere bagageruimte, wakkeren de reislust van de KTM 890 Adventure nog verder aan.

KTM 890 Adventure – Belangrijkste kenmerken van het model:

– Nieuwe motor met een 90 cm3 grotere cilinderinhoud
– Een hoger vermogen van 105 pk en een groter koppel van 100 Nm (Euro 5)
– Verbeterd rijgedrag dankzij een 20% grotere krukasmassa
– Sterkere koppeling aangepast aan de verhoogde prestaties
– Systeem voor het verminderen van motorpingelen (bij gebruik van brandstof met een laag octaangetal)
– Hoogwaardige WP-veringonderdelen en nieuwe achterschokdemper
– Vernieuwde voor- en achterremmen voor meer controle
– Verbeterde ABS- en MTC-instellingen
– Geanodiseerde in plaats van gepoedercoate wielnaven
– Stuurschakelaar met cruise control-knop (extra software)
– Lager gewicht dankzij de compacte motor en brandstoftank
– Slank profiel, verbeterde ergonomie en nieuwe graphics
– Klaar om op reis te gaan met een tweevoudig verstelbaar zadel en een laag spatbord
– Smartphone-connectiviteit voor muziek en bellen
– Optionele KTM MY RIDE-app voor stapsgewijze navigatie

Joachim Sauer, KTM Product Manager Travel: “Met de ontwikkeling van de nieuwe KTM 890 Adventure hebben we ons assortiment uitgebreid met een motorfiets die zowel op de weg als in het terrein uitblinkt. Er is niet alleen naar de motorprestaties, maar ook naar de algehele prestaties en het rijgevoel van de motorfiets gekeken. Dit heeft geleid tot een verbeterde berijdbaardheid, grotere stabiliteit, rijgedrag waarbij minder hoeft te worden geschakeld en meer comfort tijdens langere ritten. De KTM 890 Adventure legt nieuwe maatstaven aan voor motorfietsen die zowel op het asfalt als in het terrein optimaal kunnen presteren. Zoals het een echte KTM Adventure betaamt, is deze machine het perfecte gezelschap tijdens je avonturen overal te wereld.”

De KTM 890 Adventure rolt vanaf december 2020 bij de erkende KTM-dealers over de hele wereld binnen. Ga voor meer informatie naar ktm.com. 

Relevant: 2021 KTM 890 Adventure R en Adventure R Rally 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws