Skip to main content

Nieuw: 2021 KTM 350 EXC-F WESS Limited Edition enduro

De KTM 350 EXC-F WESS voor 2021 wordt door KTM gepresenteerd als eerbetoon aan het spannende WESS Enduro World Championship. Deze limited edition-motorfiets die – voor het eerst op een KTM EXC – over luchtgeveerde WP XACT-voorvork en een waslijst aan extra componenten beschikt, is klaar voor de zwaarste beproevingen en de uitdagendste terreinen over de hele wereld.

De KTM 350 EXC-F Wess, gebaseerd op de uiterst veelzijdige KTM 350 EXC-F – de favoriet onder Enduro-fans over de hele wereld, is voorzien van sierlijke graphics die naar de diverse onderdelen van het Wess-kampioenschap verwijzen. Red Bull KTM Factory Racing-rijder Manuel Lettenbichler heeft al meerdere successen behaald met de KTM 350 EXC-F en is regerend Wess-kampioen. Hij was dan ook de uitgelezen persoon om de KTM 350 EXC-F Wess te presenteren in een speciale video, die nu beschikbaar is op de digitale platforms van KTM.

De KTM 350 EXC-F combineert de wendbaarheid van een lichtere motorfiets met de kracht en het koppel van een zwaardere motorfiets en is daarom een zeer gewilde machine voor offroadrijders van alle leeftijden en met elk ervaringsniveau. Zijn geavanceerde DOHC-motor met brandstofinjectie, een cilinderinhoud van 350 cm3 en een gewicht van minder dan 28 kg zorgt samen met het baanbrekende frame van chroom-molybdeenstaal voor de perfecte balans tussen kracht en bestuurbaarheid.

De KTM 350 EXC-F Wess vult de belangrijkste elementen van het best verkochte viertaktmodel voor Enduro-wedstrijden aan met Factory-wielen met oranje geanodiseerde naven, een radiator met radiatorbescherming, oranje CNC-gefreesde kroonplaten, een carterbeschermplaat van kunststof en een Factory-zadel met veel grip.

De grootste verbetering bij de KTM 350 EXC-F Wess zijn de luchtgeveerde WP Xact-vorken met een diameter van 48 mm die voor het eerst op een KTM Enduro-motorfiets zijn toegepast. De laatste nieuwe innovatie van WP is speciaal ontworpen voor hoge prestaties bij offroadgebruik van de motorfiets en zorgt ervoor dat de vering gemakkelijk en snel met behulp van de luchtdrukklep voor de voorbelasting (links) of de goed bereikbare clickers voor de demping (rechts) aan veranderde omstandigheden tijdens tests of een lange rit kan worden aangepast. Bovendien zorgt de WP Xact-vork voor een aanzienlijke gewichtsbesparing in vergelijking met alternatieve systemen.

Voor wie op zoek is naar de ultieme viertaktracemachine, kan de KTM 350 EXC-F Wess verder worden uitgebreid met een zwevende, van bescherming voorziene remschijf aan de voorzijde, een vaste remschijf aan de achterzijde, een Supersprox stealth-achtertandwiel, een oranje olieplug, grijze ODI-grepen en een standaardschakelaar voor motorinstellingen. Dankzij de volledig nieuw ontworpen Wess-graphics en het oranje frame weet deze motorfiets altijd de aandacht te trekken, ongeacht de diepte van de poelen en de grootte van de rotsblokken.

Joachim Sauer, KTM Senior Product Manager Offroad: “Al onze special edition-motorfietsen hebben een zweem van exclusiviteit en de KTM 350 EXC-F WESS zal ook de hardcore Enduro-fans weten te bekoren dankzij een technische upgrade die ervoor zorgt dat ze uitblinken op het circuit en bovendien het algehele rijgevoel verbetert. Dankzij de voor een KTM EXC unieke toepassing van de WP Xact-vorktechnologie vormt dit model een geweldig eerbetoon aan alle vaardigheden die in het Wess-kampioenschap een rol spelen. Voor Wess-fans en Enduro-rijders die op zoek zijn naar een unieke uitstraling en uitmuntende viertaktprestaties, is dit weer een onmisbare offroadmotorfiets waar we bij KTM heel trots op zijn.”

De nieuwe KTM 350 EXC-F WESS is vanaf oktober 2020 internationaal verkrijgbaar via de erkende KTM-dealers. Neem voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid contact op met uw lokale KTM-dealer of kijk op www.ktm.com.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws