Nieuw: 2019 Indian Motorcycles Chief, Springfield & Roadmaster

Indian Motorcycle, Amerika’s eerste motorfietsbedrijf dat is opgericht in 1902, kondigt vandaag de 2019 Chief, Springfield en Roadmaster modellen aan. Nieuw technologie zorgt voor een verbeterde ervaring met aanpasbare rij-modi. De Dark Horse modellen worden donkerder met een premium glanzend zwarte afwerking en de Springfield Dark Horse krijgt meer kleuropties. Op basis van feedback uit de markt zijn nieuwe technologische features ontwikkeld die meer performance en comfort bieden en aanpasbaar zijn naar de wensen van de rijder. 

De nieuwe features zijn: 

Aanpasbare rij-modi 
Rijders kunnen kiezen tussen drie rij-modi – Tour, Standaard en Sport. Iedere rij-modus geeft de motor een andere persoonlijkheid en is ontwikkeld voor een specifieke toepassing. In de “Tour” modus geeft de gashendel een geleidelijke respons om relaxed te kunnen cruisen. In de “Standaard” modus geeft de gashendel een meer directe respons dat resulteert in een goed gebalanceerde afgifte van het vermogen. De “Sport” modus kenmerkt zich door directe gashendel response en een agressieve afgifte van het vermogen van de motor.

De-activatie van de achterste cilinder
Om het comfort van de rijder te verbeteren zijn alle Thunder Stroke 111 modellen uitgerust met de optie om de achterste cylinder te de-activeren. Als de motor een temperatuur bereikt die hoger is dan 15ºC, dan schakelt de achterste cylinder automatisch uit als de motor stiltaat. De motor wordt minder warm met als resultaat meer comfort in files of langzaam bewegend verkeer. De achterste cylinder wordt direct geactiveerd als aan het gashendel wordt gedraaid voor een naadloze overgang naar volle kracht.

Vebeterde luchtinlaat op de lage kuip van de Roadmaster
De lage kuip van de 2019 Roadmaster is re-designed en geoptimaliseerd voor een betere luchtinlaat voor de rijder. Dit verhoogt het comfort tijdens het cruisen. De luchtklep kan helemaal open worden gezet zodat de lucht maximaal wordt doorgelaten, of volledige worden gesloten in geval van slecht weer. De nieuwe lage kuip past, met andere valbeugels, op modellen van voorgaande jaren.

Verbeterd Audio Systeem
Er zijn diverse aanpassingen gedaan aan het audiosysteem die de kwaliteit van het geluid significant hebben verbeterd. Ten eerste zijn de tweeters gescheiden van de mid-range speakers voor een kwalitatievere output en helderheid van het geluid. Ten tweede, een dynamische equaliser past de frequenties aan op verschillende snelheden voor de beste prestaties ten allen tijden. Op basis van de snelheid verandert de equaliser automatisch naar een optimale frequentie om te compenseren voor geluid van de weg, wind en motor. Het resultaat is een kraakhelder geluid van 100 watt premium audio op alle snelheden.

“De aanpassingen in de 2019 modellen laten zien dat we echt luisteren naar onze rijders en continu bezig zijn met het optimaliseren van hun ervaringen met onze producten”, aldus Steve Menneto, directeur van Indian Motorcycle. “We zijn diep gefocused op het leveren van een topklasse rij-ervaring waar deze nieuwe technologieën een uitstekend voorbeeld van zijn.“

De 2019 Chief Dark Horse en Springfield Dark Horse zijn re-designed om het brute custom karakter te benadrukken. Deze modellen hebben nu een premium glimmend zwarte afwerking op de meest prominent aanwezige delen.

De Springfield Dark Horse komt in twee kleuren – Thunder Black Smoke en de nieuwe White Smoke. De 2019 Springfield Dark Horse heeft het iconische Indian headress op het voorste spatbord en 19” contrast-cut wielen. De voorste valbeugels en het windscherm zijn verwijderd om de strakke stroomlijn te benadrukken.

Indian Motorcycle biedt een brede range aan authentische accessoires zodat rijders hun motor kunnen stijlen naar eigen smaak, comfort en baggage behoefte. Toevoegingen aan de accessoire lijn zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

Link: zie alle 14 modellen in de 2019 kleurstellingen op Cruizem.nl


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief