Skip to main content

Nederlandse premiere Ducati DesertX op 11 maart 2022 in Zaltbommel

Op vrijdag 11 maart 2022 zal voor het eerst de gloednieuwe 2022 Ducati DesertX midsize allroadmotor in Nederland te zien zijn. Een unieke pre-productieversie van de spectaculair uitziende alleskunner is van 12:00 t/m 21:00 eenmalig te zien bij Ducati Zaltbommel. Motorrijders kunnen tijdens deze Nederlandse première voor het eerst van dichtbij zien dat een opwindende adventure niet alleen maar heel behoudend hoeft te zijn; de wereld is immers te klein voor saaie motoren! 

Op de DesertX slaat Ducati letterlijk nieuwe wegen in. Met een geheel eigen kijk op avontuurlijk motorrijden, tilt Ducati de lat in het segment naar een nieuwe hoogte. Qua uiterlijk, inzetbaarheid en uitrusting is de DesertX direct dé echte adventuremotor, met èchte reismogelijkheden zonder grenzen. Ducati’s DesertX is daarmee de meest reële allroad reismotor van dit moment; met niet alleen de Show, maar ook de Go! Laat het hypermoderne uiterlijk je daarbij niet verrassen: de DesertX is daaronder de meest logische midsize adventure, met de technische voorsprong van Ducati, dochterbedrijf van Audi, als solide basis.

Met een 21″ voorwiel en 18″ achterwiel, lange veerwegen en de beste elektronische hulpmiddelen, is de DesertX ontwikkeld om perfect elke ondergrond met gemak aan te kunnen. Het 932 cc Testastretta motorblok heeft daarvoor met 110 PK meer dan voldoende power, zodat elk land ter wereld opeens heel bereikbaar wordt. Daarbij heeft de machine compacte afmetingen en een zeer goed beheersbaar gewicht, zodat je avontuur -vooral offroad- geen gevecht met een véél te zware allroad wordt, maar altijd een avontuurlijke reis blijft.

Ducati’s sportieve genen speelden een grote rol in het ontwikkelingstraject van de DesertX. Niet zozeer om harder te kunnen gaan dan anderen, maar wel om de sterkste, lichtste en breedst inzetbare adventuremotor van deze generatie neer te zetten. Het resultaat is een motor die zich in elke stad net zo goed thuis voelt als in de woestijn, waar je dan ontspannen via de Ardennen en de Alpen naar toe kan rijden. Laat je verrassen door deze opwindende combinatie van moderne techniek, historie en daadwerkelijke inzetbaarheid in elk werelddeel. Dream Wilder!

  • Tijd: vrijdag 11 maart 2022 van 12:00 tot 21: uur ’s avonds
  • Plaats: Ducati Zaltbommel, Schimmick 6, 5301 KR Zaltbommel (vlak bij de afslag Zaltbommel aan de A2)
  • Afspraak met: De enige Ducati DesertX in Nederland in een speciale presentatietruck.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws