Skip to main content

Nieuw: 2021 KTM EXC enduro modellen

Voor 2021 zorgt de combinatie van drie tweetaktmodellen met het baanbrekende TPI-systeem (transfer port injection) en vier vier viertaktmodellen ervoor dat volwassen rijders en racers van alle leeftijden en capaciteiten over de uitrusting beschikken die aan hun behoeften voldoet, of het nu gaat om wedstrijden of om het ultieme speelwapen op de zwaarste paden ter wereld. 

KTM’s expertise en ervaring van het WESS Enduro World Championship en diverse andere racedisciplines wereldwijd druppelen in de evoluerende vorm van de KTM EXC-technologie. Als de nieuwste uitdrukking van KTM’s offroad-visie wordt de 2021 KTM EXC-portfolio aangeduid met een frisse en echte Ready-to-Race-kleurstelling. De belangrijkste upgrades voor 2021 hebben wijzigingen aan de ophangingscomponenten, evenals motorversterkingen en gloednieuwe graphics.

De KTM 300 EXC TPI is de toonaangevende 2-takt met een indrukwekkende vermogen/gewichtsverhouding en een superieur rijgedrag om zelfs de meest veeleisende rijder in vervoering te brengen. 2021 is het vierde jaar van KTM’s geavanceerde en elektronisch gestuurde tweetakt brandstofinjectiesysteem. De TPI, die de tweetaktmotor nieuw leven inblaast, breidt de mogelijkheden voor de prestaties, het rijgevoel en de levering van betrouwbaar vermogen tot in de vingers van de rijder uit. De voordelen liggen voor de hand: het is niet nodig om nieuwe sproeiers te installeren of zich zorgen te maken over het klimaat, de hoogte of de omstandigheden. Automatische en elektronisch toegepaste smering is een andere belangrijke troef.

Zoals bij alle KTM EXC-motoren in het 2021-ensemble profiteert de KTM 300 EXC TPI van een extra voorspanningsversteller in de WP XPLOR-voorvork, die het mogelijk maakt om gemakkelijk van instelling te veranderen voor wisselende omstandigheden op het circuit of op het parcours. Bovendien heeft de ultralichte KTM 150 EXC TPI een nieuwe zuiger gekregen, die zorgt voor betere prestaties op het gebied van consistentie.

KTM weigert een versnelling neer te halen in zijn missie om van de KTM EXC-F-modellen de beste 4-takt Enduro-machines op de markt te blijven maken. Het niveau van de KTM EXC-F-modellen uit 2021 zorgt er niet alleen voor dat ze in de buurt van de top van het klassement komen, maar zorgt er ook voor dat ze serieus rekening houden met rijders van elk type. Terwijl de KTM 350 EXC-F het definitieve statement is van een motor die het vermogen van een 450 met het rijvermogen van een 250 last, maken de nieuwe KTM 450 EXC-F en de raspende KTM 500 EXC-F krachtpatsers gebruik van herwerkte schakelkasten.

De 2021 KTM EXC-serie wordt verder uitgebreid met de KTM EXC Six-days-modellen en de KTM 300 EXC TPI Erzbergrodeo, een serie limited-edition-machines die zijn ontworpen om de zwaarste paden en de meest veeleisende races te bedwingen. De nieuwe KTM 300 EXC TPI Erzbergrodeo is een speciaal eerbetoon aan de iconische ErzbergRodeo Red Bull Hare Scramble. De KTM 300 EXC TPI Erzbergrodeo is een echte limited edition machine, met een lange lijst van speciale onderdelen die de Ready-to-Race bloedlijn versterken.

De vernieuwde KTM EXC Six Days-serie zet een traditie voort waarbij KTM zijn Enduro-assortiment versterkt met een reeks echt raceklare machines. Voor 2021 demonstreren de KTM EXC Six Days-modellen de voortdurende steun van KTM aan de historische International Six Days Enduro. In elk van deze modellen heeft KTM een race-winnend pakket ontwikkeld dat klaar is voor de zwaarste speciale tests direct uit de kist.

Naast de 2021 KTM EXC-modellen zijn er speciale line-ups van KTM PowerWear en KTM PowerParts ontwikkeld om het hoogste niveau van prestaties, bescherming en wendbaarheid te leveren voor zowel de rijder als zijn motor. 

De motoren zullen vanaf juli bij de dealers arriveren. Ga voor meer informatie naar: www.ktm.com/enduro-2021

 

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws