Ikwilvanmijnscooteraf: nieuwe regels voor scooter regels

Voor scooterrijders is het soms lastig om de hoeveelheid nieuwe regels met betrekking tot scooters bij te houden. Milieuzones, helmplicht, rollenbanktesten. Door de hoeveelheid informatie en veranderingen zie je door de bomen het bos niet meer. ikwilvanmijnscooteraf.nl heeft hier voor jou een overzicht van gemaakt.

Heb jij onlangs een boete ontvangen? Of probeer je ze te voorkomen? Hier lees je actuele informatie over de boetes die gelden voor scooterrijders.
De helmplicht voor snorfietsen komt eraan. Sinds juni 2019 worden snorfietsrijders in Amsterdam al beboet bij het rijden zonder helm. Dat de helmplicht voor de rest van Nederland ook ingevoerd gaat worden is ondertussen zeker. Wanneer dit gaat gebeuren en of er een overgangsperiode wordt ingevoerd is nog niet bekend. Met de helmplicht hoopt de minister van infrastructuur het aantal ongelukken waar snorfietsers bij betrokken zijn te verminderen.

Binnen de ring A10 van Amsterdam gelden sinds 2019 nieuwe regels voor snorfietsers. Sinds 8 april van dat jaar moet je met je snorfiets op aangegeven plekken op de rijbaan rijden en een helm dragen. Je mag daar dus niet meer op het fietspad rijden. Ook op de rijbaan moet je je houden aan de maximum snelheid van 25 km/h. Voor het rijden op het fietspad waar dat verboden is, geldt een boete van 95 euro (plus 9 euro administratiekosten). Voor rijden zonder helm op de rijbaan geldt ook een boete van 95 euro (plus 9 euro administratiekosten).

Steeds meer steden stellen een milieuzone in. In sommige steden, zoals Arnhem, Utrecht en Rotterdam, geldt deze alleen voor oudere dieselauto’s. In Amsterdam geldt de milieuzone ook voor scooters en brommers. Dat houdt in dat in de gehele gemeente Amsterdam geen benzine scooters en bromfietsen mogen rijden van voor 1 januari 2011. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een tweetakt of viertakt.

Momenteel mag je in de gemeente Utrecht nog de stad in met je benzinescooter. Maar de gemeente overweegt om alleen nog elektrische brommers en scooters toe te laten. De gemeente Den Haag is van plan om vanaf eind 2020 een milieuzone in te voeren voor alle tweetakt brom- en snorfietsen. In Leiden ligt het plan klaar om eind 2020 een milieuzone in te voeren tegen vervuilende brom- en snorfietsen. Een boete voor het overtreden van de milieuzone met je bromfiets of scooter bedraagt 65 euro.

Heb jij een scooter met een WOK-status, woon je in een milieuzone of ben je de boetes zat? Wil je liever je scooter verkopen? Via ikwilvanmijnscooteraf.nl kan je vrijblijvend je scooter aanmelden voor een zorgeloze verkoop.

De voordelen van ikwilvanmijnscooteraf.nl
• Duidelijke persoonlijke communicatie
• Hulp van aanmelding tot overdracht
• Snelle verkoop
• Scooter/brommer altijd opgehaald
• Ook voor schadescooters/brommers of scooters met een kapotte accu
• Geen risico’s met proefritjes, vals geld of vreemde types
• Vrijwaring aan huis
• Elke maand een nieuwe blog over scooter gerelateerd nieuws
• 7 dagen per week geopend

 -gesponsorde content-


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief