Distinguished Gentlemans Ride 2015 op 27 september

Op zondag 27 september 2015 zullen ruim 30.000 motorrijders in 400 steden verspreid over de hele wereld gezamenlijk aandacht vragen voor prostaatkanker tijdens de vierde editie van de Distinguished Genleman’s Ride. Chique geklede heren en dames bestijgen dan hun Café Racers, Bobbers of Scramblers en brengen een ode aan motorrijden, stijl, plezier en vriendshap met als doel geld op te halen voor deze vreselijke ziekte die wereldwijd ieder uur een slachtoffer maakt.

Triumph Motorcycles werkt samen met de organisatie en is er trots op een rol te mogen spelen bij het aanslingeren van de wereldwijde groei van dit fantastische initiatief. Afgelopen jaar werd mede dankzij deze samenwerking 1.5 miljoen dollar (US) opgehaald en is de populairiteit van het evenement aanzienlijk gestegen. Dit laatste is terug te zien aan het aantal steden waar in 2015 ritten zullen plaatsvinden. Waren dit er in 2014 nog 257, staat de teller voor dit jaar nu al op meer dan 400 steden waarvan 20 in de Benelux. De lat voor dit jaar ligt daarom ook een stuk hoger en is het doel gesteld om 3 miljoen dollar op te halen.

“Tell me more, sir! – Over de Distinguished Gentleman’s Ride
Het concept van de Distinguished Gentleman’s Ride begon met een foto van Don Draper uit de televisieserie Mad Men. Dit beeld inspireerde Mark Hawwa als liefhebber van caféracers tot het organiseren van een ‘Suit-Ride’ door Perth (AUS), een motorrit in net pak dus. Dat idee sloeg enorm aan, om van die ene stad razendsnel uit te groeien tot een wereldwijd evenement. Tijdens de eerste editie van de Distiguished Gentleman’s Ride in 2012, dat in 145 steden plaatsvond, werd 277.000 dollar opgehaald voor onderzoek naar prostaatkanker. De keuze om juist dit doel te ondersteunen lag voor de hand daar het vooral mannen zijn die motorrijden. Hoewel bij de Distinguished Gentleman’s Ride de focus nog altijd op plezier ligt, wil de organsatie ook de stereotypen doorbreken die een groot deel van de samenleving associeert met mannen op motoren.

Iedereen die zelf een rit wil organiseren of een rit wil bijwonen dient zicht te registreren via www.gentlemansride.com. Ook kan men hier een persoon of een team sponsoren of een donatie doen.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief