Skip to main content

Nieuwe Alpine MotoSafe oordoppen motorrijders: Tour, Race & Pro

Waar de ene motorrijder rustig door het landschap cruiset, probeert de ander zijn snelheidsrecord te verbreken op het circuit. En terwijl motorrijder A een goed windscherm en integraalhelm heeft, rijdt B met een open helm of op een naked bike. Kortom, de ene motorrijder is de andere niet. Maar welk type motorrijder je ook bent, het beschermen van je gehoor is belangrijk. Het geluid van de motor is niet zozeer het probleem, maar het keiharde geruis van de wind. Het geluid is zelfs op lage snelheden zo hard dat het gehoorschade en oververmoeidheid veroorzaakt. Alpine Hearing Protection heeft een nieuwe innovatieve lijn Alpine MotoSafe oordoppen ontwikkeld: de Alpine MotoSafe Tour, Race en Pro. Dankzij deze lijn van drie producten is er nu een ideale gehoorbeschermer voor elk type motorrijder. Alpine maakt hiermee de instap naar hoogwaardige filteroordoppen toegankelijk voor een nog grotere groep motorrijders. De Alpine MotoSafe oordoppen zitten bovendien nu nog comfortabeler onder de helm, dankzij de unieke zachte filters. 

Ook op lage snelheden kans op gehoorbeschadiging
Bij een snelheid van 120 kilometer per uur is het volume van windruis onder de helm gemiddeld 98 dB. Dit betekent dat je al na 7 minuten blijvende gehoorschade kunt oplopen. Bovendien raak je eerder vermoeid, waardoor je minder geconcentreerd deelneemt aan het verkeer. Alpine MotoSafe oordoppen dempen het schadelijke geluid, zonder een afgesloten gevoel te geven. Het verkeer, de navigatie, intercom en de motor zelf blijven voldoende hoorbaar, dankzij de innovatieve AlpineAcousticFilters.

Snelheid / Geluid van windruis onder de helm / Max. tijd zonder risico op gehoorbeschadiging
100 km/uur / 94 dB / 15 minuten
120 km/uur / 98 dB / 7 minuten
140 km/uur / 102 dB / 3 minuten
160 km/uur / 106 dB / 90 seconden

Voor elk type motorrijder de juiste demping
De Alpine MotoSafe is beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waarbij de demping is afgestemd op het gebruik. Op het circuit is bijvoorbeeld meer demping nodig dan tijdens het toeren.

MotoSafe Tour
Speciaal voor het toeren zijn de MotoSafe Tour oordoppen ontwikkeld. Ideaal als je op rustige snelheid door de bergen of de stad rijdt. Of als je een goed windscherm en systeem- of integraalhelm hebt.

MotoSafe Race
Op hoge snelheden is het volume van de windruis onder de helm harder en dus eerder schadelijk. Ook als je zonder windscherm of met een open helm rijdt heb je meer demping nodig. Speciaal daarvoor zijn de MotoSafe Race oordoppen ontwikkeld.

MotoSafe Pro
De MotoSafe Pro bestaat uit een complete set MotoSafe Tour en MotoSafe Race oordoppen. Een handige set voor motorrijders die van alle markten thuis zijn en die dus per situatie de demping willen kiezen. Bij deze set zit bovendien een Alpine Clean reinigingsspray (5 ml) om de oordoppen snel en gemakkelijk mee schoon te maken.

Rijd nu nog relaxter
Alpine MotoSafe oordoppen zijn gemaakt van duurzaam en flexibel AlpineThermoShape materiaal. Door de warmte van het oor vormt het zachte materiaal zich naar de gehoorgang voor de ideale pasvorm. De Alpine MotoSafe oordoppen zijn bovendien de enige op de markt met zachte, flexibele filters. Daardoor zitten ze zeer comfortabel onder de helm. AlpineThermoShape materiaal bevat geen siliconen, waardoor de oordoppen niet zweten, jeuken of irriteren. Ze kunnen probleemloos de hele dag gedragen worden.

Met handig opbergtasje
De oordoppen worden standaard geleverd met een handig opbergtasje. Dit etui kun je eenvoudig aan een sleutelbos hangen of in je zak stoppen, zodat je de oordoppen altijd bij de hand hebt.

Alpine Hearing Protection
Alpine Hearing Protection is opgericht in 1995. Het familiebedrijf is een van de weinige fabrikanten ter wereld die gehoorbescherming als core business heeft. Alpine heeft als doel om gehoorbescherming zo laagdrempelig mogelijk te maken en zet zich in voor de bewustwording rondom gehoorbeschadiging. Alpine is continu bezig met het verder ontwikkelen en uitbreiden van haar assortiment. De gehoorbeschermers van Alpine worden wereldwijd verkocht in ruim 40 landen. Alle producten zijn officieel getest door officiële keuringsinstanties en hebben de CE-markering. Alpine biedt gehoorbeschermers voor onder meer muzikanten, kinderen, reizigers, watersporters, uitgaanspubliek, motorrijders en mensen met slaapproblemen.

Overige informatie Alpine MotoSafe Tour, Race en Pro
Verkrijgbaar vanaf: 23 februari 2017
Adviesverkoopprijs: €14,95 (Tour en Race) / €27,95 (Pro)
Verkrijgbaar via : www.alpine.nl

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws