Skip to main content

2024 KTM 450 Rally Replica: slechts 80 stuks

KTM

De KTM 450 Rally Replica is uitgerust met state-of-the-art onderdelen die zijn ontwikkeld in de meest extreme omstandigheden van de woestijn en het meest ruige, steenachtige terrein. Het minimale gewicht, de comfortabele ergonomie en ongelooflijk goede rijeigenschappen vormen de sterke kern van de Replica. Daarnaast biedt de WP XACT Pro Components-vering een exact gevoel, consistente prestaties, veel tractie en is deze gemaakt om klappen bij hoge snelheden op te vangen en alles wat het ruige terrein je kan voorschotelen. De 450 cc krachtbron is licht, maar duurzaam met een optimale krachtoverbrenging. Dit dankt de eencilinder aan het geavanceerde Keihin motormanagement-systeem en de ECU-maps die verfijnd zijn voor de omstandigheden van rallyrijden. De Pankl-versnellingsbak is dezelfde als die van het Red Bull KTM Factory Racing-team, evenals het unieke chroommolybdeen-frame.

Highlights 2024 KTM 450 Rally Replica

  • Limited Edition Ready to Race model waarvan er slechts 80 beschikbaar zijn
  • Ongeëvenaarde 450 cc SOHC-eencilinder met brandstofinjectie
  • Race-spec chassis, ontwikkeld op basis van competitie
  • 48 mm WP XACT PRO voorvork, type Closed Cartridge [met conische klep]
  • WP XACT PRO volledig instelbare schokdemper
  • Premium Akrapovič uitlaatsysteem
  • Speciaal ontworpen voor meerdaagse cross-country wedstrijden

Met zoveel onbekende factoren tijdens een duizenden kilometers lange race, is de Dakar Rally het absolute summum van rallyrijden, waardoor deze ook één van de beruchtste en moeilijkste evenementen ter wereld is. Daar heb je een uitstekende motor voor nodig, ontwikkeld door het meest succesvolle team uit de rallygeschiedenis. Een veeleisende rallyrijder kan zodoende volledig vertrouwen op de kwaliteiten van de KTM 450 Rally Replica.

De Dakar Rally is één van de weinige evenementen waar amateurs naast de professionals kunnen strijden. Opkomende rallytalenten kunnen op die manier laten zien wat ze in huis hebben. Met een op de raceafdeling ontwikkelde KTM 450 Rally Replica beschikken zij over een machine die vergelijkbaar is met die van de fabriekscoureurs. Van de KTM 450cc SOHC-eencilinder, tot de uitgekiende rijpositie voor lange dagen en de Pankl-zesversnellingsbak. De KTM 450 Rally Replica is ontwikkeld op basis van ervaring, uitmuntende techniek en intensieve duurzaamheidstests. En dat alles is goedgekeurd en getest door de fabrieksrijders van KTM, onder wie huidig Dakar Rally-winnaar Kevin Benavides.

Wereldkampioenschap Rally-Raid

De KTM 450 Rally Replica is gebouwd op succes en hierdoor zijn er maar weinig verschillen tussen deze replica en het zustermodel, de KTM 450 Rally van Red Bull KTM Factory Racing. De replica is een betrouwbare machine voor rijders in nationale en internationale rallywedstrijden of adventure-evenementen, zoals de KTM Adventure Rally. Deze motor kan gebruikt worden als springplank voor een veelbelovende rallycarrière. Dit laat Mason Klein zien, die in 2020 voor het eerst aan rally’s meedeed. De Amerikaan won de Rally2-klasse in het Wereldkampioenschap Rally-Raid van 2022 en wist begin dit jaar een Dakar-etappe op zijn KTM te pakken, evenals verschillende top 10-resultaten.

De KTM 450 Rally Replica is de eerste keuze voor veel succesvolle rijders aan de Dakar, zoals Paolo Lucci en Brad Cox. Beiden streden in 2023 om de zege in de Dakar Rally2-categorie en zij komen verder ook uit op de KTM tijdens verschillende internationale rally’s gedurende het seizoen. In een roemruchte race waar het halen van de finish al een enorme prestatie is, is het belangrijk om ook de dapperste strijders van de Dakar te melden, de rijders in de Original By Motul-klasse (bekend als Malle Moto). In deze categorie strijden de deelnemers zonder technische ondersteuning van een team en dan is een betrouwbare machine een groot goed. Jaarlijks kiest gemiddeld zeventig procent van de deelnemers dan ook voor een KTM 450 Rally Replica. Dit dankt de Replica aan zijn ongelooflijke reputatie.

Meestal snel uitverkocht

“De KTM 450 Rally Replica is een verlenging van ons fabrieksontwikkelingsprogramma en geniet de voorkeur van talloze rijders die evenementen als de Dakar willen uitrijden of die juist resultaten willen behalen om in de buurt van de professionals te komen. De machine is Ready To Race en heeft alle benodigde kenmerken aan boord voor succes op hoog niveau. Veel rijders konden op deze motor vertrouwen om hun rallydoelen te bereiken, de reden ook dat deze is ontwikkeld in lijn met onze Red Bull KTM Factory Racing Dakar Rally-winnende machine. Dit model is meestal snel uitverkocht. Het is mooi om te zien dat er zo veel Replica’s strijden tijdens de rally’s over de hele wereld”, aldus KTM Rally Technical Manager, Stefan Huber.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws