Skip to main content

2023 Yamaha MT-07 en MT-125 nu met TFT dashboards en traction control

Met een indrukwekkende mix van superwendbare rijeigenschappen, uitstekende acceleratie en een compromisloze houding bestrijkt het Yamaha MT-gamma het hele segment, van 125 cc tot 1.000 cc, en biedt het een naadloze opstap voor elke motorrijder, ongeacht hun leeftijd. 

Voor 2023 wordt dit buitengewoon succesvolle assortiment versterkt met de MT-07 en de MT-125 modellen met hogere specificaties. En we gaan ook gewoon door met de bestseller aller tijden van de Hyper Naked categorie: de MT-07 Pure. De line-up wordt voltooid met de iconische MT-09 en MT-09 SP die ook verkrijgbaar zijn in een 35 kW uitvoering, en met de opmerkelijke MT-10 en MT-10 SP, de krachtigste Yamaha Hyper Naked-modellen.

2023 MT-07: Nieuw TFT-kleurenscherm met smartphone-connectiviteit

De MT-07 staat al een decennium aan de top van de verkooplijsten en behoeft weinig introductie. Het volstaat te zeggen dat het oorspronkelijke concept van een koppelrijk motorblok in combinatie met een compact en wendbaar chassis, afgewerkt met gespierd kuipwerk fundamenteel hetzelfde is gebleven, bewijs dat de ontwerpers van Yamaha met deze motorfiets meteen een voltreffer scoorden.

De kernwaarden van de MT-07 worden zeer gewaardeerd door Europese motorrijders, en met een verkoop van meer dan 160.000 is dit model een van de meest succesvolle Yamaha-motorfietsen aller tijden. Sinds het oorspronkelijke model in 2014 werd geïntroduceerd, is het geleidelijk geëvolueerd om te voldoen aan de eisen van de markt, maar Yamaha heeft er altijd voor gezorgd dat het pure en onversneden ontwerp van deze opmerkelijke middenklasser zijn essentiële karakter heeft behouden.

5-inch TFT-kleurenscherm met twee thema’s

De 2023 MT-07 is voorzien van een reeks upgrades die het totaalpakket verbeteren, maar trouw blijven aan het basisconcept waar zoveel motorrijders van houden. De belangrijkste upgrade is het nieuwe 5-inch TFT-kleurenscherm dat keuze biedt uit twee verschillende schermthema’s. Het Street-thema heeft een modernere lay-out met een balkvormige toerenteller bovenaan en een digitale snelheids- en versnellingsweergave, terwijl het Touring-thema een meer conventionele ronde toerenteller in analoge stijl rechts op het scherm heeft en een digitale snelheidsmeter links.

Smartphone-connectiviteit met MyRide app

Door de gratis MyRide-app van Yamaha te downloaden op hun smartphone, kunnen motorrijders via Bluetooth® verbinding maken met de communicatie-eenheid op de nieuwste MT-07, waarna ze alle inkomende oproepen, e-mails en meldingen op het nieuwe TFT-scherm kunnen bekijken.

Indien het systeem daarvoor is ingesteld, kan het de motorrijder ook waarschuwen bij elk technisch probleem dat op de MT-07 wordt gedetecteerd. Ook kan het een kennisgeving via e-mail verzenden naar een motorfietsdealer of een andere contactpersoon die door de motorrijder is aangewezen.

De MyRide-app biedt ook vele andere nuttige functies, waaronder het bewaken van alle belangrijke parameters van de motorfiets, het bijhouden van de afgelegde route en het registreren van de afgelegde afstand, versnelling, topsnelheid, hellingshoek en nog veel meer. Gegevens kunnen op sociale media worden gedeeld, en vervolgens worden vergeleken en besproken met andere Yamaha Hyper Naked-motorrijders op enkele van de vele internetfora en sociale-mediagroepen.

Voorbedraad voor eenvoudige montage van Quick-shifter

De uitgebreide lijn met originele accessoires van Yamaha omvat talrijke stilistische producten, alsook comfort- en prestatieproducten waarmee de MT-07-eigenaar hun motorfiets kunnen upgraden en personaliseren. Om de montage van een Quick-shifter te vergemakkelijken, is de nieuwste MT-07 voorbedraad met de nodige elektronica, zodat je snel en eenvoudig kunt profiteren van de opwindende acceleratie en naadloze schakelingen die deze nieuwe Yamaha-accessoire biedt.

Highlights 2023 Yamaha MT-07: 

Nieuwe functies:
5-inch TFT-kleurenscherm
Instelbare schermthema’s Street of Touring
Smartphone-connectiviteit met MyRide app
Bij levering klaar voor montage van de Quick-shifter.

Kleuren
De 2023 MT-07 en 35 kW MT-07 blijven verkrijgbaar in Cyan Storm, Icon Blue en Tech Black. 

MT-07 Pure: Puur rijplezier
De winnende formule die Yamaha’s Hyper Naked middenklasser de afgelopen 10 jaar tot zo’n groot succes heeft gemaakt, wordt voortgezet in de vorm van de MT-07 Pure. Yamaha streeft ernaar de ruimste keuze aan MT-modellen aan te bieden, zodat iedere motorrijder de mogelijkheid heeft om in elke fase van hun rijcarrière te genieten van de opwindende Yamaha Hyper Naked-ervaring.

De MT-07 Pure is verkrijgbaar in zowel een ‘Full Power’ als een 35 kW versie en is een voortzetting van het 2022 specificatiemodel (met omgekeerd LCD-instrumentenpaneel). Deze motorfiets biedt veel kostenbewuste klanten en rijscholen de kans om te genieten van het pure rijplezier dat standaard bij deze legendarische motorfiets hoort.

Kleuren
MT-07 Pure is beschikbaar in Yamaha Black.

2023 Yamaha MT-125: Nieuw 5-inch connected TFT-kleurenscherm

Met zijn krachtige uiterlijk, geweldige prijs-kwaliteitverhouding en Yamaha’s Hyper Naked familie-DNA is de MT-125 een van de best verkochte modellen in zijn klasse. De MT-125 is populair bij een breed scala aan klanten, van A1-rijbewijshouders tot meer ervaren motorrijders die op zoek zijn naar een karaktervolle lichtgewicht motorfiets. De MT-125 is voor 2023 opgewaardeerd met een nieuw 5-inch TFT-kleurenscherm dat smartphone-connectiviteit biedt.

Het systeem is identiek aan het nieuwe ontwerp van de MT-07, maar er is slechts één schermthema beschikbaar: het Street-thema. Nadat de MyRide-app van Yamaha is gedownload naar de smartphone van de motorrijder en gekoppeld aan de communicatie-eenheid van de MT-125, kan de bestuurder inkomende oproepen, e-mails en berichten op het kleurenscherm bekijken.

Indien het systeem daarvoor is ingesteld, kan het de motorrijder ook waarschuwen bij elk technisch probleem dat op de MT-125 wordt gedetecteerd. Ook kan het een melding via e-mail verzenden naar een motorfietsdealer of een andere contactpersoon die door de motorrijder is aangewezen.

De gratis MyRide-app van Yamaha maakt niet alleen smartphone-connectiviteit mogelijk, maar voegt ook een extra dimensie toe door tijdens elke rit een reeks gegevens te registreren. Hiermee kan de bestuurder afgelegde routes bekijken en andere informatie over de prestaties van de motorfiets bekijken. Dit is een geweldige manier om meer te weten te komen over de manier waarop de motorfiets wordt gebruikt en om de favoriete wegen en locaties van de eigenaar te onthouden. Bovendien is het leuk om deze gegevens op sociale media te delen en te vergelijken met gelijkgestemde MT-motorrijders.

Nieuw tractioncontrolsysteem

De MT-125 beschikt al over uitgebreide specificaties, waaronder het 125 cc motorblok met koppelverhogende Variable Valve Actuation, evenals een A&S-koppeling, upside down vork en schijfremmen met grote diameter. Voor 2023 is het uitrustingsniveau van de MT-125 verder verfijnd met een nieuw tractioncontrolsysteem dat de motorrijder nog meer vertrouwen en controle biedt.

2023 MT-125: Nieuwe functies
5-inch TFT-kleurenscherm
Smartphone-connectiviteit met MyRide app
Tractioncontrolsysteem

Kleuren
MT-125 blijft beschikbaar in Cyan Storm, Icon Blue en Tech Black.

Prijs en beschikbaarheid

Leveringstijden en prijzen verschillen per regio, dus neem contact op met de nationale Yamaha-distributeur voor meer informatie.

Met hun compromisloze styling, gespierde chassisontwerpen en opwindende koppelrijke Crossplane-motortechnologie is het geen verrassing dat Yamaha’s Hyper Naked-modellen hun plek hebben verworven als de best verkopende modellen in hun respectieve categorieën.

Geïnspireerd door de alternatieve motorfietscultuur die wordt gekenmerkt door de Dark Side of Japan-filosofie, boekt de MT-serie al 10 jaar continu succes op de Europese markt. Met meer dan 420.000 verkochte exemplaren, hebben deze Yamaha Hyper Nakeds hun eigen subcultuur gecreëerd, met MT-motorrijders die worden geïnspireerd door de rauwe aantrekkingskracht en het vermogen van deze motoren om verbluffende real-world prestaties te leveren.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws