Skip to main content

2018 Yamaha Motor XSR700 & XSR900 Sport Editions

Speciaal voor de Nederlandse markt presenteert Yamaha Motor Nederland twee nieuwe modellen van de XSR700 en de XSR900: de XSR700 Sport Edition en XSR900 Sport Edition. Twee sportieve retro motoren voor de motorrijder die wel wil upgraden, maar niet alleen voor de looks gaat. Beide modellen, voorzien van meerdere hoogwaardige accessoires, zijn per direct leverbaar. 

Deze aantrekkelijk geprijsde accessoires, waarmee uw voordeel kan oplopen tot wel € 773,00, tillen de standaard al zo compleet uitgeruste modellen naar een nog hoger niveau. Zowel de XSR700 als de XSR900 lenen zich perfect voor persoonlijke aanpassingen en het customizen, daar zijn ze in zekere mate bij het ontwerp al op berekend. En soms kan een zetje in de juiste richting daar goed bij helpen. Deze Sport Editions zijn daarbij een heel goed begin, of misschien zelfs alles wat je denkt nodig te hebben. 

De XSR700 is standaard al een bijzondere machine. Ontworpen in de lijn van de ‘Faster Sons’ filosofie, waarbij verleden en heden elkaar ontmoeten. Moderne motoren met een dikke knipoog naar het verleden en daardoor een mooie mix van beiden, dat is de XSR700. De XSR700 maakt daarbij gebruik van de bekende 689cc parallel-twin, een krachtbron die het afgelopen jaar verkozen werd als all-time winnaar van de MOTORRAD 50.000 kilometer duurtest. En die dankzij de Yamaha crossplane aanpak een uniek blokkarakter kent, waarbij bruikbaarheid, koppel en lichtvoetigheid elkaar tegenkomen. Daarnaast zorgt het lichtgewicht en eenvoudig te customizen chassis, waarbij het compacte motoblok als dragend element dient, voor optimaal stuurgemak en scherpe wendbaarheid. 

Voor de Sport Edition krijgt de XSR700 bovendien nog een Akrapovič uitlaatsysteem, een fly screen, verstelbare rem- en koppelingshendels, LED knipperlichten voor en achter, een LED achterlicht en een mooi single seater zadel. Daar bovenop kan men nog kiezen voor een Öhlins veersysteem voor en achter; in dit geval twee Öhlins FSK 100 voorvorkveren en een Öhlins STX 46 schokbreker.

De XSR700 Sport Edition is verkrijgbaar in drie kleurstellingen: Garage Metal, Tech Black en Brilliant Red en is bovendien ook in een 35 kW uitvoering leverbaar. De XSR700 Sport Edition is per direct leverbaar vanaf € 10.299,00, de standaard XSR700 is al leverbaar vanaf € 8.999,00.

De XSR900 is minstens zo bijzonder als de XSR700. Opnieuw zijn de mogelijkheden om de motor te personaliseren legio en word je hierbij ook aangemoedigd door de uitgebreide lijst aan standaard verkrijgbare accessoires. De XSR900 kijkt terug naar Yamaha’s rijke verleden, zoals de XS-serie, maar ook naar de wereldbefaamde Flat Trackers waar Kenny Roberts ooit furore mee maakte. Nu in een veel handzamer pakket dan die roemruchte racemachines. De XSR900 is een motorfiets in de meest pure vorm. Adembenemende rijeigenschappen, geavanceerde technologie, beïnvloed door een ongeëvenaarde ‘racing’ geschiedenis. Daarnaast is de Yamaha XSR900 in 2017 verkozen tot “Best of the Best” in de wereldvermaarde Red Dot Award in de categorie Product Design.

De XSR900 combineert het vermogen van een groter en sterker motorblok, met de wendbaarheid van een lichtgewicht en stijf frame en een rechtop zitpositie. Met moderne technische hulpmiddelen als Traction Control, Assist en Slipper Clutch, Yamaha Chip Controlled-Throttle en Yamaha D-MODE kom je op de XSR900 niks tekort.

Tel je daar de extra’s van het Sports Edition pakket bij op, dan heb je pas écht wat. Sowieso krijg je dan een compleet Akrapovič uitlaatsysteem, aluminium seat cover, fly screen, verstelbare rem- en koppelingshendels, LED knipperlichten rondom en speciale graphics op beide velgen. Vandaag de dag is retro meer dan alleen een klassiek designelement, sportiviteit en de daarbij behorende rijeigenschappen spelen hierbij ook een belangrijke rol. Vandaar dat de XS900 Sport Edition optioneel leverbaar is met een Öhlins veersysteem voor en achter, bestaande uit NIX 30 voorvork cartridge plus twee 9 N/mm voorvorkveren en een STX 46 schokbreker achter.

De XSR900 Sport Edition is per direct leverbaar vanaf € 13.499,00, de standaard XSR900 is al leverbaar vanaf € 11.399,00. De XSR900 Sport Edition en de XSR900 zijn leverbaar in de kleurstellingen Midnight Black, Garage Metal, Rock Slate en Racing Red.

2018 yamaha xsr700 sport edition tech black 1

Bron: Yamaha-motor.nl

Yamaha

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws