Skip to main content

Voor seizoen 2016 versterkt Yamaha Motor zijn off-road modellenrange met de komst van de geheel nieuwe WR450F, een kwalitatieve enduro die profiteert van de meest geavanceerde motor- en chassistechnologie in zijn klasse, gebaseerd op de winnaar van het 2015 MXGP Wereldkampioenschap, de YZ450F. De doelgericht ontworpen WR450F is geschikt voor enduro-, competitie-, langeafstandsrijders en recreanten, en is gebouwd met echte enduro specificaties waarbij de speciale motor- en chassisinstellingen garant staat voor optimale prestaties, bij zowel lage als hoge snelheid.

Kenmerken 2016 WR450F
• Geheel nieuw enduro-/competitiemodel met de allernieuwste Yamaha technologie
• Innovatief en krachtig op de YZ450F geïnspireerd ‘Rightfully Wrong’ ontwerp
• Toonaangevend achteroverhellend motorblok
• Lineair koppel voor uiterst gecontroleerd vermogensafgifte
• Compact ontwerp met laag centraal zwaartepunt voor lichtvoetig en wendbaar rijkarakter
• Motorblok, vering en rijwielgedeelte voorzien van enduro specificaties

Lineair koppel met controleerbare vermogensafgifte
De geheel nieuwe WR450F is, net als de MX viertaktmodellen en de onlangs vernieuwde WR250F, voorzien van een achteroverhellend motorblok met een inlaatspruitstuk aan de voorzijde en een uitlaatspruitstuk aan de achterzijde. Dit innovatieve ontwerp optimaliseert het lineaire koppel van de motor door het rendement van het in- en uitlaatsysteem te verbeteren. Dit zorgt voor een sterke, uiterst controleerbare vermogensafgifte. Net als bij de succesvolle YZ-F modellen en de WR250F draagt de compacte motorconstructie van de nieuwe WR450F, samen met de onder het zadel geplaatste brandstoftank en ‘snaking’ uitlaatpijp, in hoge mate bij aan het lage centrale zwaartepunt.

Geavanceerd brandstofsysteem
De WR450F is voorzien van een geheel nieuw brandstofinjectiesysteem. Dit systeem zorgt onder alle omstandigheden voor een gemakkelijke start en uitmuntende prestaties, en is zo ontworpen dat de rijder het verhoogde potentieel van de machine optimaal kan benutten. Een gewijzigde inspuithoek en een verbeterde openingskarakteristiek van de gasklep dragen bij aan de goede balans tussen hoog vermogen bij hoog toerental en de controle en ‘driveability’ bij lagere toerentallen.

Optionele Yamaha Power Tuner
De optionele Yamaha Power Tuner is een compact, gemakkelijk te gebruiken elektronisch instrument waarmee WR450F rijders de vermogenskarakteristiek op het circuit aan de omstandigheden kunnen aanpassen. Rijders kunnen kiezen uit negen eenvoudig te programmeren instellingen voor de mapping van het brandstofsysteem en de ontsteking. Via een monitorfunctie kan het stationair toerental worden afgesteld en wordt de totale bedrijfstijd van de motor weergegeven. De Yamaha Power Tuner, dit apparaat is niet groter dan een handpalm, wordt gevoed door twee AA batterijen. Voor gebruik hoeft niets te worden gedownload, het apparaat kan direct op de WR450F worden aangesloten, er is dus geen pc voor nodig.

Enduro radiateurs met lichtgewicht koelventilator
Voor effectieve koelprestaties onder alle rijomstandigheden, is de WR450F voorzien van twee radiateurs. Daarnaast is de WR450F standaard voorzien van een radiateurventilator voor optimale koeling bij lage snelheid en onder de meeste extreme omstandigheden.

Nieuw ontworpen elektrische starter
De nieuw ontworpen elektrische starter zorgt ervoor dat de WR450F met een koude en met een warme motor moeiteloos start. Wanneer de elektrische starter wordt ingeschakeld, wordt een door Yamaha nieuw ontwikkeld autodecompressie systeem geactiveerd, waardoor de motor nog gemakkelijker aanslaat. Voor een betrouwbare koude start kan de luchttoevoer naar de motor met 40% worden verhoogd. In het geval de elektrische starter niet kan worden gebruikt, is de WR450F ook nog voorzien van een kickstarter.

Wide-ratio vijfversnellingsbak met lichte enduro koppeling
De WR450F is voorzien van een nieuwe wide-ratio vijfversnellingsbak. Daarmee is deze machine geschikt voor alle soorten terrein, van een langzaam parcours door de bossen tot aan pittige speciale snelle proeven. In vergelijking met de vorige WR450F zijn de overbrengingen van de 2e, 3e en 4e versnelling langer geworden, de overbrenging van de 1e en de 5e versnelling zijn gelijk gebleven. Aanvullend op de wide-ratio vijfversnellingsbak is deze nieuwe generatie enduro voorzien van een geheel nieuwe enduro koppeling, een koppeling die speciaal is ontworpen voor de doorgaans lange en zware wedstrijddagen. Voor een lichte bediening en een grote duurzaamheid zijn de frictieplaten en koppelingsplaat van de nieuwe koppeling gemaakt van een duurzamer materiaal.

Compact formaat chassis met laag centraal zwaartepunt
Dankzij de configuratie van het nieuwe achteroverhellende motorblok konden de ontwerpers van Yamaha een compact chassis ontwerpen dat profiteert van de verbeterde rijeigenschappen die ontstaan door het meer gecentraliseerde zwaartepunt van deze motor. Het lichtgewicht aluminium wiegframe, gebaseerd op dat van de 2016 YZ450F, is voorzien van een geavanceerd veersysteem vóór en achter en zorgt voor verbeterde rijeigenschappen en wendbaarheid. Het uiterst veelzijdige en goedmoedige rijkarakter van het nieuwe chassis vult de hoge, goed te doseren vermogensafgifte van het nieuwe motorblok aan, waardoor de WR450F rijder het volle potentieel van deze machine optimaal kan benutten.

KYB® Air-Oil-Separate upside-down voorvork met speciale enduro instellingen
In de motorcrosswereld wordt de KYB® Air-Oil-Separate (AOS) upside-down voorvork van de Yamaha YZ450F beschouwd als één van de allerbeste. Omdat de lucht en de olie zich afzonderlijk van elkaar in aparte kamers bevinden, wordt cavitatie in deze voorvork voorkomen. Dit levert stabielere dempingsprestaties en voorspelbare rijeigenschappen op. De nieuwe WR450F is voorzien van dezelfde upside-down voorvork als de 2016 YZ450F, maar voor een soepelere werking bij lage snelheid – met toch de mogelijkheid om harde schokken op te vangen – heeft de WR450F speciale enduro veerinstellingen. De veerinstellingen van de op de 2016 YZ450F gebaseerde achterdemper zijn eveneens aangepast op de grote snelheidsverschillen die inherent zijn aan endurowedstrijden. Deze speciale veerinstellingen van de voor- en achtervering zorgen niet alleen voor een hoge stabiliteit op verschillende soorten terrein, maar geven de rijder ook meer vertrouwen bij uitdagende off-road situaties.

Vernieuwd rijwielgedeelte met enduro specificaties
De geheel nieuwe WR450F is net als de nieuwste 2016 YZ-F modellen voorzien van een voorwielremschijf met een diameter van 270 mm, die een uitmuntende stopkracht combineert met een nauwkeurige dosering. Het 21 inch grote voorwiel en 18 inch grote achterwiel van de WR450F zijn voorzien van zwarte velgen met Metzeler 6 Days Extreme-banden. De enduro uitrusting omvat daarnaast nog een lichtgewicht motorscherm, een aan het chassis gemonteerde solide zijstandaard, een afgedichte ketting en een 22 mm dikke achteras.

Slank bodywork en duurzame ingegoten graphics
De body van de WR450F is voorzien van een lang vlak zadel en een slanke voorpartij, voor een gemakkelijke verplaatsing van het zwaartepunt tussen vóór en achter. Dit maakt de machine uitstekend beheersbaar bij het aanremmen, accelereren en in bochten. Dankzij de verzonken tankdop kan het zadel verder naar voren worden geschoven, waardoor er nog meer bewegingsvrijheid ontstaat. Het stuur is in vier standen verstelbaar, zodat de rijder altijd de juiste rijpositie kan instellen op basis van rijstijl en lichaamslengte.
De krachtige uitstraling en het compacte silhouet van de nieuwe WR450F zijn afkomstig van de winnaar van het 2015 MXGP Wereldkampioenschap, de YZ450F, en de ingegoten graphics zijn ontworpen om slijtage te weerstaan en er na vele uren off-road rijden nog steeds goed uit te zien.

Technische kenmerken WR450F
• Compacte 450cc vloeistofgekoelde 4-kleps DOHC-motor met brandstofinjectie
• Revolutionair achteroverhellend motorblok met inlaat aan de voorzijde
• Aan bovenzijde gemonteerd, snel te verwijderen luchtfilter
• Efficiënte koeling door twee enduro radiateurs met koelventilator
• Wide-ratio vijfversnellingsbak met lichte enduro-koppeling
• Nieuw ontworpen elektrische startmotor
• Aluminium wiegframe met geoptimaliseerde stijfheidsbalans en laag zwaartepunt
• KYB® Air-Oil-Separate (AOS) upside-down voorvork
• Metzeler 6 Days Extreme-banden
• Instrumentenpaneel met enduro computer, brandstofindicator en meer
• Motorkarakteristiek is volledig aanpasbaar met optionele Yamaha Power tuner

Beschikbare kleur: Racing Blue

Beschikbaarheid
De 2016 WR450F is leverbaar vanaf half december 2015. De adviesverkoopprijs zal in een later stadium bekend gemaakt worden.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws