2016 Multistrada 1200 Enduro: de avontuurlijke kant van Ducati

De nieuwe Multistrada 1200 Enduro is één van de ‘sterren’ op de Ducati stand tijdens EICMA 2015 – een constant drukke stand met fantastische nieuwe motoren. Tot en met zondag 22 november werden er vier motoren met verschillende opties tentoongesteld, zodat de bezoekers van de 73e editie van de EICMA een goed beeld van de verschillende mogelijkheden van deze nieuwe Ducati maxi-Enduro kregen. In het midden van de stand werd op een roterend platform de Multistrada 1200 Enduro in Phantom Grey, uitgerust met een Touring-pakket en Pirelli SCORPION™ Rally banden, tentoongesteld. Dit optie-pakket bevat aluminium Ducati Performance koffers van Touratech, een bar bag en verwarmde handvaten.

Tijdens de EICMA 2015 werd ook een rode Multistrada 1200 Enduro zonder accessoires tentoongesteld, een globetrotter-versie van de motor in Star White Slik, uitgerust met een Touring-pakket, stalen motorblok beschermers, extra verlichting en laag zadel. Tot slot werd er voor de hardcore off-road rijders een vierde Multistrada 1200 Enduro in Phantom Grey gepresenteerd: deze werd uitgerust met een hoog zadel, een “Slim” passagierszadel die een achterwaartse beweging tijdens het rijden op de steps vergemakkelijkt, een goedgekeurde Termignoni demper, een remschijf- en kettingbeschermer plus extra protectie voor water- en oliekoelers.

De Multistrada 1200 Enduro is een geboren verkenner, ontworpen om te excelleren op ieder terrein. Gebouwd om de zware belasting van het off-road rijden te weerstaan, is hij uitgerust met een 19” voorwiel en 17” achterwiel. De Multistrada 1200 Enduro is een full-optional motor, ontworpen om zelfs aan de meest veeleisende globetrotter te voldoen. Hij beschikt over een semi-actieve elektronische vering van Sachs (voor en achter) en een 30-liter benzinetank om een minimaal bereik van 450 kilometer te garanderen. Op de Multistrada 1200 Enduro is Hellingshoek ABS, Adaptieve verlichting (DCL), Ducati Traction Control (DTC), Ducati Wheelie Control (DWC) en semi-actieve Ducati Skyhook vering (DSS) met 200mm veerweg allemaal standaard. Bovendien is Vehicle Hold Control (VHC) geïntroduceerd om het bergop starten te vereenvoudigen.

Naast de nieuwe motoren en accessoires heeft Ducati ook een nieuwe kledinglijn gewijd aan de Multistrada 1200 Enduro: bijvoorbeeld de Enduro jas en broek die in samenwerking met Scott speciaal zijn ontworpen voor rijders met een voorliefde voor avontuur, zowel op de weg als buiten de gebaande paden.

Met de 1.300 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte hadden de bezoekers van de EICMA alle ruimte om naast de Multistrada 1200 Enduro ook een uitgebreide blik op de nieuwe XDiavel Cruiser, de 959 Panigale sportmotor, de Multistrada 1200 Pikes Peak en de vernieuwde Hypermotard 939 familie te werpen. Deze nieuwe motoren werden vergezeld door de nieuwe Monster 1200 R, gepresenteerd tijdens de Frankfurt beurs. Bovendien werd er op de 280, met kunstgras bedekte, vierkante meter Ducati Scrambler ruimte de nieuwe Sixty2 en Flat Track Pro versies tentoongesteld. Dat brengt het totaal aantal nieuwe 2016 modellen op acht.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief