Skip to main content

In het verlengde van het persbericht eind januari van dit jaar heeft de leiding van het Team Motorondersteuning toestemming gekregen van de leiding van de Landelijke Eenheid, om op zoek te gaan naar een aanvulling op de bestaande selectie motoren voor onopvallende surveillance.

In het ingezette aanbestedingsproces zoals gepubliceerd in januari, gaat het met name om motoren voor opvallende surveillance en begeleidingen. BMW Motorrad heeft voor dat segment een aantal geschikte modellen. Ook in de categorie onopvallende voertuigen wordt op dit moment vooral gebruik gemaakt van deze leverancier.

Uit onderzoek in de praktijk is gebleken dat de ingezette modellen te snel herkend worden als politievoertuigen, waardoor de efficientie door de surveillanten als onvoldoende wordt ervaren. Aldus een woordvoerder van het Team Motorondersteuning:

“Kennelijk is het publiek zo gewend aan motorrijders van de politie op een BMW, dat men al vrij snel het vermoeden heeft dat ook de onopvallende motoren worden bereden door een medewerker van ons team.

Wij zijn op zoek gegaan naar een leverancier met een selectie modellen die niet direct zullen worden geassocieerd met motorrijders van de politie. Indian Motorcycle kwam al snel als meest geschikte kandidaat naar voren. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de motoren is als uitermate geschikt voor onze doeleinden beoordeeld.”

Het beoordelingsproces zal vanaf de eerste dag van het tweede kwartaal 2023 direct in gang worden gezet en alle modellen van Indian Motorcycle zullen aan een uitgebreide praktijktest op inzetbaarheid worden onderworpen.

Viktor van Leeuwen van JeeGee Motors BV als importeur van Indian Motorcycle in de Benelux is verheugd met het nieuws: “Toen wij in januari lazen over de aanbesteding hebben we meteen de stoute schoenen aangetrokken en hebben contact gemaakt met de politie. In de daarop volgende gesprekken bleek direct dat men de door ons aangevoerde argumenten heel serieus nam. Daarna is alles in een stroomversnelling gekomen. Wij zijn ervan overtuigd dat Indian Motorcycle de meest geschikte leverancier voor deze werkzaamheden is, en zien de uitslag van de parktijktests met vertrouwen tegemoet.”

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws