Skip to main content

Piaggio Group claimt Europees marktleiderschap

Piaggio

In 2020 versterkte de Piaggio Group zijn plaats als leider op de Europese markt voor tweewielers opnieuw, met een totaal marktaandeel van 14,2%. Dit resultaat kon worden geboekt dankzij een sterke groei van de verkoopcijfers van motorfietsen en uitstekende prestaties voor de scooters, waar het aandeel van de Groep 24% bedraagt. Volgens de beschikbare gegevens, werden er 1.455.000 voertuigen met twee wielen (motorfietsen en scooters) ingeschreven op de belangrijkste Europese markten* in 2020. 207.000 van deze voertuigen werden geproduceerd door de Piaggio Group, een stijging van 6% in vergelijking met 2019. 

De belangrijkste producten waren de Vespa-scooters en de Moto Guzzi V85TT. Daarnaast noteerden we afgelopen jaar een sterke groei van het merk Aprilia voor de motorfietsen. Bovendien kende Piaggio een opmerkelijk succes op het vlak van scooters. 

In de afgelopen dagen is de Piaggio Group gestart met de lancering van 11 nieuwe modellen (vijf scooters en zes motorfietsen) die zijn gepland voor 2021, waaronder de langverwachte Moto Guzzi V7, de Aprilia Tuono 660 en de nieuwe Beverly; daarnaast zal er een nieuwe elektrische scooter van Piaggio op de markt komen in juni. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws