Skip to main content

Paolo Ferrari nieuwe voorzitter en CEO Bridgestone

Bridgestone

Bridgestone, ‘s werelds grootste fabrikant van banden en rubberproducten, kondigt de benoeming aan van Paolo Ferrari tot voorzitter en CEO van de Business Unit voor Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA), gevestigd in Zaventem, België. De heer Ferrari wordt ook lid van de Raad van Bestuur van Bridgestone Europe NV/SA en het Uitvoerend comité.

Franco Annunziato, die eerder de functie van CEO bij Bridgestone EMEA bekleedde, werd in januari 2016 benoemd tot uitvoerend voorzitter en CEO van Bridgestone China, Azië en de Pacifische gebieden.

Paolo Ferrari is een Italiaan die een schat aan wereldwijde leiderschapservaring meebrengt naar Bridgestone, na diverse managementfuncties in Noord-Amerika, Europa en Latijns-Amerika te hebben bekleed. Hij komt bij Bridgestone vanuit Pirelli, waar hij CEO was van Pirelli’s LATAM-divisie en daarvoor CEO en voorzitter van de Noord-Amerikaanse activiteiten. De heer Ferrari heeft – over meerdere business units heen – diverse Chief Executive-functies bekleed bij de Telecom Italia Group in Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Vroeger in zijn carrière zat hij ook in investment banking bij Credit Suisse First Boston in Londen.

“We zijn erg blij om Paolo bij Bridgestone te mogen verwelkomen. Hij heeft bewezen een wereldwijde leider te zijn die innovatie, prestaties en betrokkenheid aanstuurt met inachtneming van Bridgestone’ s kernwaarden. Gedurende zijn hele carrière heeft hij aangetoond dat hij in staat is om winstgevende groei aan te sturen over sectoren en regio’s heen, en dat hij tegelijkertijd capaciteit binnen zijn teams kan opbouwen,” aldus Eduardo Minardi, uitvoerende voorzitter en waarnemend CEO van Bridgestone Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Italiaan van geboorte, heeft Paolo lange tijd in het buitenland en in het bijzonder in de Verenigde Staten gewoond en gewerkt. Hij bezit een Bachelor of Business and Economics van de Università Bocconi en een MBA van de Stern School of Business van de Universiteit van New York.

De heer Ferrari begint bij Bridgestone op 19 september 2016.

Paolo Ferrari


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws