Skip to main content

Ook Aprilia geeft licentie uit aan fabrikant elektrische step

Aprilia en MT Distribution hebbben een licentieovereenkomst gesloten voor de verkoop van elektrische Aprilia eSR1 steps, die daardoor onder de merknaam Aprilia worden verkocht. MT Distribution deed dit eerder ook met Ducati, waarbij er naast de steps ook elektrische (vouw)fietsen onder die merknaam mogen worden verkocht. Beide steps, met de merknamen van Ducati en Aprilia erop, lijken dan ook exact op elkaar. Opvallend, omdat bij de eerste licentiedeal nog geclaimd werd dat ‘het ontwerp is samengesteld door het Ducati Design Centre’.  Echter, voor zowel de ‘Aprilia’ als de ‘Ducati’ geldt dat het hier puur om een licentiedeal gaat, waarbij de motormerken door MT betaald krijgen om hun merknamen op de steps te mogen gebruiken. 

MT Distribution laat de eSR1 met Aprilia-branding produceren in China met een 350 W borstelloze motor die “het onderhoud tot een minimum beperkt en de kracht garandeert die nodig is om te rijden op de hobbelige wegdekken die vaak voorkomen in de stad, met tramrails, kuilen of kasseien”. De elektromotor is voorzien van een 280 Wh uitneembare accu met een actieradius tot 30 km, al lijkt dat aan de ruime kant. Verder claimt MT voor de Aprilia 10” wielen met anti-lek tubeless banden, een lichtgewicht frame van magnesiumlegering en een remsysteem bestaande uit een dubbele elektrische voorrem en schijfrem achter, LED-voor- en achterlichten en een breed 3,5 ”LCD-scherm in het stuur. 

De eSR1 is al beschikbaar de belangrijkste Motoplex-winkels van de Piaggio Group in Italië. Het zal vanaf 20 januari 2021 voor € 659,- te koop zijn in winkels voor consumentenelektronica en online. Elke Aprilia eSR1-aankoop is in Italië inclusief een Tutela Famiglia-verzekeringsdekking met AXA Assistance. Sommige motormedia meldden eerder hoopvol dat Aprilia met een elektrische eSR1 “scooter” zou komen, nadat het Italiaanse merk de modelnaam eSR1 voor een “scooter” registreerde. Helaas bleek daarmee het Engelse woord voor een step bedoeld te worden. 


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws