Onthulling BMW HP nineT High Octane op Bigtwin Bikeshow

De BMW HP nineT is een spectaculaire customdesign caféracer. Het ontwerp is afkomstig van Jeffry Sol, eigenaar van High Octane Speed Shop. De onthulling vindt plaats op vrijdag 6 november 2015 om 15:00 uur op de stand van BMW Motorrad op de Bigtwin Bikeshow in Rosmalen. 

Snelheid en functionaliteit 
Begin 2014 schrijft BMW Motorrad in samenwerking met het blad Bigtwin de Soul Fuel Challenge uit. Bij deze wedstrijd worden Nederlandse custombouwers uitgedaagd hun creativiteit op de BMW R nineT los te laten. Het ontwerp van Smokin’ Motorcycles, de Elegant Bastard wint. De HP nineT van High Octane wordt tweede. Voor Jeffry Sol uit Naarden, de ontwerper en eigenaar van de High Octane Speed Shop is dat een stimulans om zijn HP nineT toch te gaan bouwen. Hij koopt een standaard R nineT en gaat aan de slag.

“Vanaf het moment dat ik een nieuwe, standaard R nineT in mijn werkplaats had, ben ik ‘m in alle rust tot in de details gaan bestuderen”, vertelt hij. “Per onderdeel vroeg ik me af waarvoor het nodig is – en of een eventuele aanpassing ook technisch te realiseren is. Voor het ontwerp heb ik me laten inspireren door klassieke racewagens en racemotoren. Daarbij zie je onmiddellijk dat ze gebouwd zijn op snelheid en functionaliteit. Die sfeer en uitstraling wilde ik ook in het design van de HP nineT terug laten komen.”

Jeffry werkt een jaar lang aan de realisatie van zijn ontwerp. Alleen de tank blijft gehandhaafd. “De tank is een van de échte designfeatures van de R nineT. Dat is mijn uitgangspunt geworden en die vorm moest ook goed passen bij alle onderdelen die ik zelf zou gaan maken.” Al het plaatwerk is volledig opnieuw en naar inzicht van Jeffry vormgegeven uit 1,5 mm dik aluminium. Daarbij werkt hij met een zogenoemd ‘Engels wiel’, een soort wringer, waarmee bijvoorbeeld spatborden hun mooie rondingen krijgen. Met dit ambachtelijke handwerk stal Jeffry de show op de BMW Motorrad Day, afgelopen september. Van het gehele bouwproces is door het magazine Bigtwin een verslag in drie nummers gemaakt.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief