ONK: DTC Elektro Speed Challenge 22 mei

De wegraces met de titel DTC Elektro Speed Challenge op zondag 22 mei op het TT Circuit Assen beloven op vele fronten bijzonder interessant te worden. De Motorclub Assen en Omstreken heeft wedstrijden in het kader van het Open Nederlands kampioenschap op het programma staan in drie klassen, maar ook komen oud-Grand Prix-coureurs in actie in de International Classic Grand Prix. Verder maakt de Moriwaki Cup haar debuut bij een ONK-wedstrijd en komt de KTM Super Duke Battle naar Assen. De echte raceliefhebber kan op zondag 22 mei dus ruimschoots aan zijn trekken komen.

Punten voor de Nederlandse titels zijn er te verdelen in de Dutch Superbikes, Dutch Supersport en Zijspannen. Bij de zware kanonnen, de Dutch Superbike, heeft Arie Vos (Oss) in de afgelopen drie wedstrijden laten zien uitstekend uit de voeten te kunnen op zijn Labour Force BMW. Hij komt met het maximale aantal punten naar de races in Assen.
Raymond Schouten (Waardhuizen) van het DTC Pirelli Yamaha Racing Team is de man die het Vos moeilijk moet gaan maken. Schouten heeft getoond dat hij zich steeds beter thuis voelt op de Yamaha in de klasse Superbikes.
De strijd in de Dutch Supersport zal er vooral op gericht zijn om Kervin Bos (Wilnis) te verslaan. Hij pakte in de twee wedstrijden die verreden zijn de volle buit. De coureur van het Van der Heyden Motors Racingteam heeft zich goed in de kijker weten te rijden tijdens de WK Supersport in april op het TT Circuit. De Yamaharijder zal in de ONK-strijd moeten afrekenen met Stuart Voskamp (Den Haag) en ook met Ronald ter Braake (Nijeveen) die er beiden op gebrand zullen zijn hem punten afhandig te maken.
Ook bij de Zijspannen is er strijd om de ONK-punten, waarbij Bennie Streuer en Kees Endeveld (Grolloo) zich tot de favorieten mogen rekenen. Weliswaar staat Streuer nu tweede in de tussenstand achter Lawrie Scott/James Neave, maar de regerend Nederlands kampioen heeft bij de openingsrace in maart laten zien dat hij niet bang hoeft te zijn voor Scott. Verder zullen Colin Nicholson en Jarno van Lith (Helmond) zich zeker mengen in de strijd om punten voor het ONK.

Ook om de punten, maar dan niet voor de Nederlands titel, gaat het in de International Classic Grand Prix. De race matadoren van weleer komen op het TT Circuit in actie tijdens hun tweede race van een reeks van zeven. Er wordt gereden op motoren van 250cc tot 350cc uit de periode 1974 tot en met 1984, dus de imposante Grand Prix-motoren van 25 tot 35 jaar oud. De eerste wedstrijd was op het circuit van Catalunya, waar Mike Edwards (GB) zich de snelste toonde voor de Fransman Gy Bertin. In Assen krijgt Edwards niet alleen tegenstand van Bertin, maar ook Bruno Kneubühler komt naar het circuit waarop de 66-jarige Zwitser tweemaal de TT op zijn naam wist te schrijven. In 1973 in de 50cc met een Kreidler en een jaar later in de 125cc met Yamaha. Verder staat onder meer de bekende Nederlandse coureur Johan ten Napel (Beilen), regionaal favoriet, op de deelnemerslijst. Deze Drentse rijder reed tweemaal de TT van Assen en tevens een aantal andere GP’s in zijn carrière die van 1984 tot 2002 duurde. Inmiddels is Ten Napel weer met enige regelmaat op de circuits te vinden Hij zal in de International Classic Grand Prix laten zien dat hij het racen nog niet is verleerd.

De nieuwe Honda Moriwaki GP3 staat voor het eerst aan de start bij een programma rond het ONK. Deze klasse, in Nederland een initiatief van Gerrit ten Kate van het Ten Kate Honda-team, is specifiek bedoeld voor talentvolle jeugdige coureurs en de Honda Moriwaki GP3 moet de springplank gaan vormen naar de internationale klassen.
Veel strijd is er te verwachten in de KTM Super Duke Battle. Hierin komen vooral Duitse coureurs in actie op gelijkwaardige KTM-motoren, hetgeen spannende races belooft. De KTM Super Duke Battle komt op zondag tweemaal in actie.

Het programma van de DTC Elektro Speed Challenge begint zondag 22 mei om 10.00 uur met een pitwalk, waarna om 11.00 uur de warm up trainingen starten. De eerste race is om 12.30 uur. Zaterdag 21 mei wordt er getraind vanaf 10.00 uur en komt de International Classic Grand Prix om 17.30 uur in actie voor haar eerste wedstrijd. Klik hier voor het tijdschema.
De Motorclub Assen & Omstreken hanteert populaire entreeprijzen. Het programmamagazine, het parkeren en de (overdekte) tribunes zijn bij de toegangsprijs inbegrepen. Motorrijders kunnen zoals gebruikelijk zonder kostenverhoging parkeren op de hospitality area paddock (links van het Total station).

Streuer_Endeveld_Foto_Mariska_Grob

Foto: Mariska Grob

Bron: SMA

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief