Skip to main content

Onderhoudsvrije HPE Regina motorketting na BMW ook voor andere merken

Regina presenteert een innovatieve en revolutionaire High Performance Endurance (HPE) Z-ring motorketting die de periodieke nasmering voor motorrijders overbodig maakt. Uitgebreide laboratorium- en straattesten tonen aan dat de HPE-ketting een levensduur heeft die minstens gelijk is aan, zo niet langer dan, een traditionele, regelmatig opnieuw gesmeerde Z-ring-ketting. De waterstofvrije Tetrahedral Amorphous Carbon (ta-C) -coating, momenteel beschouwd als de meest geavanceerde Diamond Like Carbon (DLC) coatings, wordt aangebracht op het oppervlak van de bussen en rollen van de HPE-ketting. 

De ta-C-coating vermindert de wrijving en verhoogt de efficiëntie in de secundaire transmissie van motorfietsen, door de zeer hoge hardheid van het gecoate oppervlak te combineren met een lage wrijvingscoëfficiënt. De eliminatie van kettingreiniging en spetter van kettingsmeermiddelen minimaliseren de impact op het milieu. Het innovatieve ta-C-coatingproces werd ontwikkeld na intensieve research & development door Regina-ingenieurs en wordt volledig uitgevoerd in Regina’s eigen fabriek in Cernusco Lombardone in Italië.

“De eliminatie van de periodieke nasmering en de grotere efficiëntie van de transmissie brengen de HPE-ketting naar een extreem geavanceerd technologisch niveau in vergelijking met traditionele afgedichte kettingen, tot op heden ondenkbaar en ongeëvenaard op de markt;” aldus Paolo Garbagnati, CEO van Regina. “We willen iedereen bedanken die het bereiken van dit belangrijke doel mogelijk heeft gemaakt, inclusief alle gepassioneerde motorrijders, die met vele uitgebreide testritten vertrouwelijk en professioneel hebben bijgedragen aan het project.”
Voor HPE-kettingtransmissie zijn geen gecoate voor- en achtertandwielen nodig. De Regina HPE-ketting is vanaf januari 2021 beschikbaar op de aftermarket.

Eerder werd deze techniek door BMW gepresenteerd als M-Endurance ketting. Contractueel zorgt dit voor een aantal beperkingen qua informatievoorziening vanuit Regina, al belooft het Italiaanse bedrijf eind september meer technische informatie te mogen geven. Importeur voor Regina kettingen is Hoco Parts in Barneveld. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws