Odlo onderkleding voor motorrijders wintercollectie 2020/2021

Dit najaar slaat het Noors-Zwitserse sportswearmerk Odlo een pad in op weg naar een 100% innovatieve, duurzame collectie. Zo omvat de nieuwe outdoor-lijn van de wintercollectie voor 2020/2021 baselayers van gerecyclede PET-flessen en wordt het restafval bij de productie steeds verder geminimaliseerd. De duurzame ambitie van Odlo zie je ook terug in de wintercollectie 2020/2021. Zo zijn de minimalistisch ontworpen en naadloze Active Warm baselayers geheel gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig van PET-flessen. Om dit te benadrukken, krijgen deze de toevoeging ‘Eco’. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat een Active Warm Eco-shirt het equivalent van negen 1,5 liter PET-flessen bevat. 

Hierdoor bespaart Odlo’s nieuwe wintercollectie de productie van 350 ton polyester, zonder concessies te doen aan kwaliteit. In totaal is 68% van al Odlo’s baselayers in de wintercollectie gemaakt van gerecycled polyester of hernieuwbare, natuurlijke materialen. De komende jaren wordt dit uitgebreid naar de andere lijnen en productcategorieën. Odlo’s streven is om in 2030 een 100% duurzame collectie te hebben.

Ook brengt Odlo in de wintercollectie 2020/2021 de Natural + Kinship-lijn terug. De baselayers bestaan dit seizoen voor meer dan de helft uit merinowol, dat zorgt voor een natuurlijke stof die snel droogt, zweet effectief afvoert en lang beschermt tegen nare geurtjes. Het onderscheidende design is geïnspireerd op Odlo’s geboorteland Noorwegen, voor een authentieke, eigentijdse look.

Blackcomb

Voor de fanatiekere wintersporters is ook de populaire Blackcomb-lijn terug. De baselayers zijn geheel vernieuwd met onderscheidend design en beschikt over Odlo’s nieuwe technologie ZeroScent, dat zweetgeurtjes nog langer tegen gaat. De Blackcomb-lijn is bovendien uitgebreid en bestaat nu ook uit midlayers en jacks.

De midlayer is volledig gemaakt met breitechniek voor naadloze overgangen tussen de verschillende lichaamszones die beschikken over meer isolatie of juist meer ventilatie waar dat nodig is. Ook zorgt dit voor flexibiliteit, comfort en bewegingsvrijheid. De Blackcomb midlayers zijn verkrijgbaar met een hele en halve rits.

De Blackcomb Futureknit jas beschikt over drielaags membraan dat de water- en winddichtheid en ventilatie van een 3L-jack biedt, maar extreem lichtgewicht is flexibel is voor maximale bewegingsvrijheid. Er zijn maar vier machines in de wereld die deze innovatieve breitechniek kunnen uitvoeren. De naadloze Organic Bodymapping-zones zorgen voor meer ventilatie op plekken waar het lichaam dat nodig heeft. De jas heeft een waterdichtheid van 20.000mm en een ademend vermogen van 20.000g/m2/24uur.

Ook Blackcomb Futureknit draagt bij aan Odlo’s duurzaamheidsambities. De fabricatie gaat gepaard zonder gebruikelijke verspilling en de jas is geïmpregneerd zonder schadelijke PFC’s. De productie vindt plaats in Duitsland, dat garandeert dat de strengste eisen rond mens en milieu worden nageleefd en bovendien de transportkosten worden geminimaliseerd.

Verkrijgbaarheid

Kijk voor het gehele aanbod van Odlo’s outdoor-collectie voor de winter van 2020/2021 op www.odlo.com. De lijnen zijn vanaf september verkrijgbaar bij diverse retailers.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief