Odlo I-Thermic: elektrisch verwarmde onderkleding voor motorrijders

De dagen waarop je warm probeert te blijven onder talloze lagen bewegingsvrijheid beperkende kleding, zijn verleden tijd. I-Thermic is de bekroonde nieuwste innovatie van het Noors/Zwitserse sportswearmerk Odlo: een midlayer met intelligente warmtesensoren die de lichaamswarmte analyseren en reguleren. De supergeavanceerde I-Thermic midlayer werd ontworpen volgens Odlo’s Organic Bodymapping-principe. Hierbij zorgen ingeweven zones in de stof voor extra warmte of ventilatie, afhankelijk van waar het lichaam behoefte aan heeft. In samenwerking met fabrikant MAS en softwareontwikkelaar Clim8 heeft Odlo zones met dunne warmte-elementen naadloos in de stof verwerkt op plaatsen die gevoelig zijn voor kou, zoals de buik en nieren. Dit maakt I-Thermic uitermate geschikt voor activiteiten waarbij het lichaam het ene moment meer warmte nodig heeft dan het andere, zoals wintersport en motorrijden.

Smartphone-app 
De temperatuur van I-Thermic stel je gemakkelijk en intuïtief in met een smartphone-app. Na het invoeren van diverse voorkeuren reguleren de geïntegreerde sensoren van I-Thermic de elementen automatisch. Wanneer je lichaamstemperatuur onder je comfortabele punt zakt, warmt I-Thermic je op totdat je weer op temperatuur bent. Via de app kun je op elk moment de temperatuur handmatig aanpassen. De elementen worden verwarmd door een oplaadbare batterij die bij continu gebruik ongeveer vier uur meegaat; in de praktijk voldoende voor een dag. Vervangende batterijen zijn los te koop. 

Bekroond
Dankzij de hoge mate van elasticiteit van de I-Thermic-stof doe je bovendien geen enkele concessie aan bewegingsvrijheid. De zwarte uitvoering met futuristische rode highlights past overal bij en garandeert een veelzijdige look. I-Thermic is geschikt voor machinewas van 30 graden. Odlo I-Thermic maakte internationaal al indruk. Op CES2019 in Las Vegas, de grootste elektronica-vakbeurs ter wereld en toonaangevend op het vlak van innovatie, werd I-Thermic beloond met een Best Product Award in de categorie Wearable Technologies. Op de toonaangevende sportvakbeurs ISPO in München werd Odlo met I-Thermic gekroond tot Gold Winner in de categorie Snowsports, Hybrid Midlayers.

Verkrijgbaarheid
De Odlo I-Thermic midlayer is verkrijgbaar in een dames- en herenuitvoering (in respectievelijk XS-L en S-XL) en kost €300. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief