Niu claimt marktleiderschap elektrische scootermarkt

Het Chinese e-scootermerk Niu, dat sinds september 2017 verkrijgbaar is op de Nederlandse markt, heeft in korte tijd 34 procent van de Nederlandse e-scootermarkt veroverd. Hiermee is het merk dit jaar uitgegroeid tot marktleider en heeft het flink bijgedragen aan de toename van het aantal elektrische scooters in Nederland. Deze markt groeide tot nu toe met 127 procent in vergelijking met 2017. 

Uit onderzoek van Niu* blijkt dat met name in de Randstedelijke provincies Noord- en Zuid-Holland en in Gelderland het aantal Niu e-scooters sterk is toegenomen. Ook blijkt dat vooral de elektrische snorfiets (25 km/h) populair is onder Nederlanders. Bijna driekwart (73 procent) van de consumenten die dit jaar een e-scooter aanschafte, kocht een snorfiets. Een andere trend die wordt gesignaleerd is dat benzinescooters steeds minder in trek zijn. Uit onderzoek blijkt dat de verkoop in 2018 lichtelijk is gedaald ten opzichte van 2017. 

Dankzij de stijging van het aandeel e-scooters op de markt en daling in de verkoop van benzinescooters, bestaat inmiddels 8,4 procent van de totale scootermarkt uit e-scooters. Voor Token Hu, founder van Niu, is dit slechts het begin: “We zijn erg blij met onze nieuwe status als marktleider. Onze missie is om alle Nederlandse benzinescooterrijders over te laten stappen op elektrisch. Het is milieuvriendelijker, maakt minder lawaai en de technieken zijn tegenwoordig zo goed dat er weinig tot geen nadelen zitten aan elektrisch rijden. Kijkend naar de cijfers hebben we nog een lange weg te gaan, maar door constant te innoveren en de Nederlandse mindset te veranderen, hopen we de stijgende lijn continu door te zetten.”

Onderdeel van NIU’s strategie is het ontwerpen van slimme scooters die specifiek inspelen op Nederlandse behoeftes. Zo beschikken hun nieuwste modellen de N-GT en M+ over een verbeterde en sneller oplaadbare batterij en zitruimte voor twee personen. NIU heeft, sinds hun lancering in 2015, wereldwijd inmiddels meer dan 400.000 scooters verkocht die samen 1.3 miljard kilometer op de teller hebben staan.

De N-GT (retailprijs: €4499,- max 70 km/u) en M+ (retailprijs: €2599,-) zijn vanaf 26 september 2018 te bestellen via Indiegogo.com. De eerste 3000 inschrijvingen ontvangen een korting en extra accessoires waaronder een winterdeken en regenhoes.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief