Skip to main content

Nieuwe Michelin Enduro band

In het weekend van 27 en 28 mei maakte de Michelin Enduro zijn debuut in de competitie. Tijdens de GP Italië 2017 (Wereldkampioenschap Enduro) reden de fabrieksmotoren van het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing team op deze nieuwe band.

De nieuwe Michelin Enduro, die samen met coureurs als Mathias Bellino, Julien Gauthier en Emmanuel Albepart werd ontwikkeld voor de competitie, is ook bedoeld voor het grote publiek. Hij wordt in twee verschillende versies aangeboden: medium en hard. Door het profiel, de vorm van de profielblokken, de constructie en rubber compounds is de Michelin Enduro een compleet nieuwe band: “Het doet me plezier dat ik de introductie van een gloednieuw aanbod Enduro banden mag aankondigen,” aldus Piero Taramasso (manager Michelin Motorsport Tweewielers). “Onze ingenieurs hebben vier jaar lang keihard gewerkt aan de compounds en de constructie van deze band. Daarbij hebben ze de allernieuwste technologieën en innovaties van Michelin gebruikt. Het resultaat is een band met een zeer goede grip op droge en natte ondergrond en een lange levensduur. Tot op het allerhoogste niveau van de competitie, kunnen onze partners hiermee uitstekende prestaties neerzetten in de verschillende kampioenschappen waarin ze strijden. En liefhebbers van Enduro beleven nog meer plezier doordat deze band nog veiliger is.”

Michelin Enduro 2017 6

Michelin heeft het aanbod Enduro banden vereenvoudigd tot twee voorbanden en één achterband:

Michelin Enduro2017 tabel 1

De nieuwe Michelin Enduro is beschikbaar in de volgende afmetingen:

Michelin Enduro2017 tabel 2

Pascal Rauchenecker, coureur van het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing team zegt het volgende over de nieuwe Michelin Enduro: “De nieuwe medium Enduro achterband van Michelin betekent een grote stap vooruit; met name op gladde en rotsachtige ondergrond, waar hij aanzienlijk meer grip en tractie biedt. Je kunt veel sneller gas geven omdat deze band de stabiliteit en de reactie geeft die je nodig hebt om precies daarheen te gaan waar jij hem wilt hebben.”

Antti Hellsten, coureur van hetzelfde team, voegt daaraan toe: “De nieuwe medium Enduro achterband van Michelin combineert comfort en flexibiliteit. Deze beide prestaties helpen bij het absorberen van de schokken aan de achterzijde. Ik heb zin in dit wereldkampioenschap. Met deze nieuwe band, heb ik er alle vertrouwen in.”

Michelin Enduro2017 5


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws