Skip to main content

Nieuwe merk overkoepelende standaard voor bluetooth communicatie systemen

Na de aankondiging van twee gezamenlijke projecten tussen de leiders in de sector voor draadloze communicatie voor motorfietsen, die tot doel hebben intercom compatibiliteit tussen verschillende merken weg te nemen, kwamen belangrijke leden bijeen om deze initiatieven kracht bij te zetten. Dit vond plaats op de EICMA, de belangrijkste motorfietsexpo in Milaan.

De nieuwe ‘Open Bluetooth Intercom’ (OBI) standaard en de ‘Universal Communication Solution’ (UCS) werden eerder dit jaar gelanceerd – met Cardo Systems, Midland en UCLEAR Digital als belangrijkste merken voor de consumentgerichte oplossingen.

Alon Lumbroso, chief executive officer van Cardo Systems, zei: “De afgelopen jaren hebben we nauw samengewerkt met vertegenwoordigers van Midland, UCLEAR en Sygn House met als enige doel rijders over de hele wereld in staat te stellen het plezier van het gebruik van een communicatie systeem tijdens het rijden ten volle te ervaren. EICMA vormde de perfecte achtergrond, als de grootste beurs ter wereld gericht op motorfietsen, om de mijlpalen die we tot nu toe hebben bereikt te vieren en te praten over toekomstige ontwikkelingen.”

Gabriele Torreggiani, Vice President van Midland Europe, merkt op: “Actief deelnemen aan dit partnerschap vervult ons met trots. Het doel is belangrijk en zet de concurrentie tussen concurrenten opzij. Samen garanderen we een betere rijervaring voor alle motorrijders. Dit doen we door in te spelen op hun behoefte aan communicatie in een apparaat overstijgende en open technologie voor iedereen, zonder compromissen en zonder beperkingen. Een echt belangrijke innovatie”

S.K. Hui, CEO van BITwave Pvt. Ltd en merkeigenaar van UCLEAR Digital, verklaart: “UCLEAR steunt al vele jaren het concept van de open Bluetooth-intercomstandaard omdat dit is wat onze klanten willen en wat ze verdienen. OBI maakt naadloze communicatie tussen merken mogelijk en verbetert de algemene prestaties en betrouwbaarheid. Klanten zullen genieten van meer keuze en minder frustratie. Het is gewoon het juiste om te doen.”

Open Bluetooth Intercom (OBI)

OBI, een overeenkomst tussen Cardo Systems, Midland en UCLEAR, is een open Bluetooth-intercomstandaard voor de hele sector en helpt veel van de frustraties te overwinnen die worden ervaren met traditionele ‘universeel verbonden’ apparaten, waardoor uiteindelijk een naadloze merkoverschrijdende Bluetooth-intercomverbinding mogelijk wordt. OBI wordt al ondersteund in de volgende 2022 lijnen van Cardo: Spirit, Freecom X en Packtalk lijn en is beschikbaar om te downloaden als een over-the-air update.

Universele communicatieoplossing (UCS)

Cardo Systems, Midland, UCLEAR en Sygn House (eigenaars van het merk B+Com) hebben een industriebrede oplossing aangekondigd voor geïntegreerde helmcommunicatieapparatuur – ‘Universal Communication Solution’. Deze oplossing biedt motorrijders de vrijheid om communicatieapparatuur te kiezen en te vervangen zonder afbreuk te doen aan de pasvorm of het uiterlijk. Net zoals autofabrikanten en producenten van autoradio’s universele maten en bevestigingen (DIN/Double DIN Standard) hebben aangenomen. Universal Communication Solution standaardiseert de grootte en vorm van communicatiesystemen, waardoor geïntegreerde montage in nieuwe motorhelmen mogelijk wordt, die voldoen aan de nieuwe ECE 22.06 normen.

Over Cardo Systems

Cardo Systems is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen van state-of-the-art draadloze communicatie- en entertainmentsystemen voor de meest uiteenlopende on-road en off-road powersports toepassingen. Oorspronkelijk gericht op mobiele, draadloze communicatie oplossingen voor motorrijders sinds de oprichting in 2003, Cardo pionierde de overgrote meerderheid van de innovaties voor Bluetooth communicatie systemen, en in 2015, introduceerde ‘s werelds eerste mesh-aangedreven communicatie protocol in de motorfiets markt. De producten van het bedrijf, nu verkrijgbaar in meer dan 100 landen, zijn ‘s werelds toonaangevende communicatieapparatuur voor de motorfietsindustrie, met een steeds groeiende focus op het verbeteren van de rijervaring in alle powersports-categorieën door middel van superieure draadloze communicatietechnologieën.

Over Midland

Midland Europe is leider in radiocommunicatie sinds 1959. Het merk introduceerde de CB-radio in de cabine van miljoenen trucks, campers en 4×4 auto’s en presenteerde in 2008 zijn eerste serie intercoms voor motorrijders. In de loop der jaren heeft Midland voortdurend de prestaties en innovaties van zijn modellen verbeterd, waardoor de communicatie-ervaring steeds comfortabeler, duurzamer en gemakkelijker wordt. Sinds 2016 had MIDLAND een nieuwe uitdaging: de kwaliteit van de stem en het geluid naar het hoogste kwaliteitsniveau brengen. De mijlpaal kwam er in 2021 dankzij de overeenkomst met RCF, een wereldberoemde fabrikant van audiosystemen. De samenwerking leidde tot het ontwerp van een speciaal premium performance audiosysteem, dat nu wordt geleverd in de twee high-end MIDLAND 2022-modellen: RUSH RCF en BTR1 Advanced.

Over UCLEAR Digital

UCLEAR Digital ontwerpt en produceert Bluetooth-intercomsystemen voor helmen onder haar eigen merk UCLEAR, voor Scorpion EXO en voor andere merken in ontwikkeling. UCLEAR Digital heeft meer dan 20 patenten op het gebied zoals USAFE crash detection, dual ABF boomless microfoons, en multi-sensor array DSP technologie. Het bedrijf ontwikkelt momenteel verschillende nieuwe geavanceerde functies, nieuwe modellen en nieuwe partnerschappen met merken uit de motorsportindustrie die in 2023 en 2024 beschikbaar zullen zijn. UCLEAR Digital is ook gevraagd voor advies en ontwerp voor zowel militaire als private sector communicatie en geluidstechnische projecten voor het betere deel van 2 decennia. Met een focus op “communicatie, geluid en veiligheid” heeft UCLEAR Digital een enorme groei doorgemaakt met haar outside-the-box benadering van productontwerp binnen en buiten de powersports.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws