Skip to main content

Nieuwe graphics Bell MX-9 Adventure helm

Bell Helmets

Opgericht in 1954 en sindsdien veelvuldig beproefd en getest, hebben Bell en zijn producten de bewondering, het vertrouwen en de loyaliteit van vele kampioenen en amateurrijders over de hele wereld gewonnen. Als generalist biedt Bell een breed scala aan producten, van neoretro- en offroadmodellen tot integrale racemodellen met de nieuwste technologieën zoals Flex en MIPS.

Twee nieuwe Alpine graphics voor de herfst van 2023

De MX-9 in Adventure-uitvoering wordt de allrounder in het assortiment voor 250 euro (gewone versie) met een polymeer kuip. Door de offroadeigenschappen van de MX-9 te behouden en een afneembaar vizier toe te voegen, houdt het merk zijn Adventure-helm betaalbaar voor trailrijders en quadrijders om vele kilometers te maken op asfalt of paden, met een goed comfortniveau. Voor de herfst is de Adventure-versie van de MX-9 terug met nieuwe Alpine graphics.

Afneembaar vizier

Een helm voor avontuurlijke rijders. Het model heeft een agressief, eigentijds design met behoud van een compact volume. Het afneembare vizier is bestand tegen krassen en vervorming en biedt UV-bescherming. Desondanks wordt, om aan de comfortdoelstellingen te voldoen, een combinatie van verschillende doppen en kappen gebruikt om alle maten van XS tot 3XL (afhankelijk van de versie) te maken. Drie maten schalen, drie maten liner en vier diktes wangschuim worden gecombineerd om een precieze pasvorm te garanderen. De pasvorm kan verder worden verfijnd door de dikte van de wangpads te veranderen. Tot slot kan de helm met of zonder vizier worden gedragen.

MIPS (Brain Protection System)

De MX-9 Adventure standaard met MIPS-technologie! De MIPS-technologie op de MX-9 Adventure wordt al sinds 1996 in Zweden ontwikkeld en heeft wetenschappelijk bewezen rotatiebewegingen te verminderen. Het systeem absorbeert en herleidt de restenergie van de impact wanneer het hoofd draait en brengt deze over naar de hersenen. In een helm die is uitgerust met het BPS (MIPS Brain Protection System) zijn de schaal en voering gescheiden door een wrijvingsarme tussenlaag van MIPS-technologie.

Wanneer een helm met een MIPS-hersenbeschermingssysteem wordt blootgesteld aan een schuine impact, zorgt de lage wrijvingslaag ervoor dat de helm roteert ten opzichte van het hoofd. Rotatiebeweging is een combinatie van rotatie-energie (van hoeksnelheid) en rotatiekrachten (van hoekversnelling) die de hersenen aantast en het risico op zowel licht als ernstig hersenletsel verhoogt. Van het BPS-systeem met MIPS-technologie is wetenschappelijk bewezen dat het rotatiebewegingen vermindert wanneer het in een helm is geïntegreerd, door rotatie-energie en krachten die op de hersenen worden overgebracht te absorberen en te verminderen.

Technische gegevens:

 • Ultralichte schaal van geïnjecteerd polymeer, 3 schaalmaten.
 • Schaal met MIPS-technologie om resterende impactenergie op te vangen.
 • EPS-voering, 3 maten voor alle hoofdomtrekken.
 • Eigen ventilatiesysteem: Velocity Flow Ventilation, voor maximale luchtcirculatie.
 • Verstelbaar vizier met ventilatiekanalen.
 • Interieur van antibacteriële stof met vochtafvoerend, ademend schuim, uitneembaar en               wasbaar.
 • Snelle, veilige dubbel-D kinbandsluiting.
 • Gewicht: 1.450 g
 • Helm met 5 jaar garantie, voldoet aan de DOT- en ECE 2206-normen.
 • Geleverd met draagtas.
 • Maten: S tot 2XL (afhankelijk van het model)

Kleuren: Alpine (grijs/blauw/rood ; oranje/zwart ; wit/zwart ; grijs/blauw/geel)

Aanbevolen verkoopprijs : 289,90 euro


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws