Skip to main content

Nieuwe graphics 2022 KTM 890 Duke R

De KTM 890 Duke R, die al sinds 2020 op de markt is, heeft zichzelf bewezen als de onbetwiste kampioen in het middengewichtsegment. Met een indrukwekkend vermogen van 121 pk en een koppel van 99 Nm is hij een serieuze optie voor wedstrijdgerichte rijders die op zoek zijn naar wendbaarheid, pit en evenwicht.

De KTM 890 Duke R wordt vanwege zijn razendsnelle stuurgeometrie ook wel The Super Scalpel genoemd. Dankzij het dragende ontwerp van het stalen buizenchassis en de instelbare WP Apex-vering blijft dit een compromisloze, middelzware naked bike, die zich op bochtige bergpassen net zo thuis voelt als op het racecircuit, en die meer vermogen, meer koppel en een intensievere asfalt-ervaring biedt dan elke andere parallelle twin in zijn segment.

De KTM 890 Duke R heeft een uitstekende voorwaartse dynamiek en wendbaarheid, maar blinkt ook uit bij het afremmen. De monoblock Brembo Stylema-remklauwen aan de voorkant grijpen de 320mm-remschijven en een instelbare Brembo MCS-hoofdremcilinder zorgt ervoor dat The Super Scalpel net zo snel en precies tot stilstand komt als dat hij de apexen aanvalt. Een set Michelin Power Cup 2-banden biedt betrouwbare grip op alle asfaltoppervlakken in alle weersomstandigheden. 

Op het gebied van elektronische tovenarij maakt de KTM 890 DUKE R gebruik van Cornering ABS en Cornering MTC (motorcycle traction control) met een 6D hellingshoeksensor die niet alleen de zijwaartse (rollen) en voorwaartse en achterwaartse (pitch) bewegingen van de motorfiets registreert, maar ook de draaiing van de motorfiets om zijn verticale as (yaw). Dit vertaalt zich in een uitgebreid tractiecontrolebeheer, dat tot stand wordt gebracht door het gebruik van een wielslipcontrolesensor en een hellingshoekcontrolesensor. 

De rijmodi Rain, Street, Sport en de optionele Track-modus staan garant voor volledige aanpassing aan de wensen van de rijder, negen niveaus van instelbare tractiecontrole, anti-wheelie aan/uit en de extra instelling voor throttle control.

Het grootste verschil is duidelijk: de KTM 890 Duke R is nu voorzien van een premium tint matte lak. De kleur ‘Atlantic Blue’ doet denken aan het palet van de KTM RC16 GP-racer en recentelijk de KTM 1290 Super Duke R, en draagt zo bij aan de ‘Ready to Race’-uitstraling van The Super Scalpel. Typisch voor alle KTM ‘R’-modellen blijft het kenmerkende oranje frame zorgen voor het perfecte kleurcontrast, terwijl het de Ready to Race-uitstraling versterkt.

Met zijn nieuwe look die past bij zijn prestaties en karakter belooft de KTM 890 DUKE R opnieuw een machine te zijn die klaar is voor het circuit en waarop je elke dag zou willen rijden.
Zoals altijd is er een volledig assortiment speciaal ontwikkelde KTM PowerParts ontwikkeld om je rit te personaliseren en nog intensiever te maken. Een reeks KTM PowerWear zorgt ervoor dat de rijder het beste uit zichzelf haalt en zijn Ready to Race-prestaties verbetert.

De 2022 KTM 890 Duke R zal vanaf februari 2022 bij de erkende KTM-dealers staan. Ga voor meer informatie naar ktm.com.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws