Skip to main content

Nieuwe 2020 Yamaha Motor YZ250F & YZ450F motorcrossmotoren

De voor 2019 geïntroduceerde YZ65 en YZ85 hebben een reputatie als koplopers in de belangrijke MX scene voor de jeugd. Met hun winnende prestaties en toonaangevende duurzaamheid bieden deze hightech tweetaktmotoren de kampioenen van morgen de kans om hun winnende talenten al op jonge leeftijd te demonstreren, voordat ze overstappen op de YZ125. Deze uitstekende wedstrijdmotor heeft zowel het Europese kampioenschap als het wereldkampioenschap voor 125cc in 2018 gewonnen en is het toonaangevende model in deze klasse. De YZ125 wordt dan ook gezien als de ideale tussenstop tussen jeugd- en volwassen MX. De YZ250F is volledig opnieuw ontworpen voor het seizoen 2019 en wordt beschouwd als een van de beste MX2 fabrieksmachines. Sinds de introductie heeft deze geavanceerde racemotor zichzelf bewezen als een van de meest concurrerende machines in zijn klasse op internationaal, nationaal en lokaal niveau. Met zijn geheel nieuwe motor en chassis biedt de YZ450F coureurs de mogelijkheid om de ultieme prestaties en de meest geavanceerde technologie te ervaren. De YZ450F is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste kandidaten in deze prestigieuze klasse en heeft talrijke MXGP en MX1 kampioenschappen gewonnen, maar ook het Franse team geholpen bij talloze MXoN overwinningen. In 2020 voegt de opmerkelijke YZ250, de legendarische tweetakt van het bedrijf en geliefd bij motorcrossers over de hele wereld, zich bij deze twee winnende viertaktmotoren. Met zijn pure kracht, ultralichte wegligging en mechanische eenvoud combineert de YZ250 opwindende prestaties met een serieus racepotentieel.

Van de YZ65 tot en met de gloednieuwe YZ450F, Yamaha biedt de huidige MX rijders de ultieme keuze aan high-performance machines, elk gebouwd om de rijder naar de top te brengen. In combinatie met het bLU cRU programma, het jeugdprogramma dat is ontworpen om de sterren van morgen te koesteren en te ondersteunen, laat Yamaha zien dat het merk zich volledig inzet voor de wereld van motocross.

Gloednieuwe YZ450F: Kies voor de overwinning
Voor 2020 heeft de gloednieuwe YZ450F een lager gewicht, meer vermogen en een scherper rijgedrag, waardoor het de meest concurrerende 450cc uitvoering is die Yamaha ooit heeft geproduceerd. Om een crossmotor te creëren die op elk niveau tegen de meest geduchte tegenstanders kan racen en winnen, hebben de technici van Yamaha elk onderdeel geanalyseerd en waar mogelijk een groot aantal belangrijke en kleine verbeteringen doorgevoerd. Dankzij deze intensieve ‘onderdeel voor onderdeel’ analyse is de gehele motorfiets ook qua design volledig herzien. Het team van ingenieurs is er in geslaagd om voor de 2020 YZ450F een aanzienlijke gewichtsbesparing te realiseren, dit in combinatie met een verbeterde vermogensafgifte en rijeigenschappen.

Krachtigere en compacte nieuwe 450cc motor
De YZ450F motor, die al bekend staat om zijn enorme vermogen, is voor 2020 compleet veranderd met als doelstelling meer beheersbare prestaties te leveren. Daarnaast is de nieuwe motor aanzienlijk compacter en lichter. En de gewijzigde configuratie verbetert het ontwerp met een centraal laag zwaartepunt. Hierdoor is het een van de makkelijkste te hanteren machines in de motocross. De compacte, nieuwe 450cc motor is voorzien van een omgekeerde cilinderkop met hoge compressie, een duurzaam gesmede zuiger en agressieve nokprofielen en is dusdanig ontworpen om de beste balans te bieden tussen raceprestaties en ultieme beheersbaarheid.

Geheel nieuwe naar achteren hellende cilinder
Een van de belangrijkste verbeteringen aan de motor voor 2020 is de nieuwe naar achteren gekantelde cilinder die lichter en compacter is. Omdat dit innovatieve ontwerp dichter bij het middengedeelte van de motor is geplaatst, wordt een ideale massacentralisatie gerealiseerd en dit draagt enorm bij aan de dynamische rijeigenschappen van de 2020 YZ450F. De nieuwe achteroverhellende cilinder is uitgerust met een zuiger met een hoge compressiebrug. In combinatie met de uiterst efficiënte omgekeerde cilinderkop met een lange en rechte inlaat, zorgt dit toonaangevende ontwerp voor een fijne balans van 450 klasse vermogen in combinatie met uitzonderlijke beheersbaarheid.

Yamaha Power Tuner
De Yamaha YZ450F was de eerste crossmotor met ingebouwde connectiviteit, waardoor de motor draadloos op afstand kan worden afgestemd met een smartphone. De 2020 YZ450F blijft toonaangevend op het gebied van digitale technologie. Door de gratis Power Tuner app voor iOS of Android apparaten te downloaden, kunnen YZ450F rijders of technici het brandstof-/luchtmengsel en het ontstekingstijdstip eenvoudig aanpassen. Hierdoor kan de motor worden aangepast aan verschillende circuits en veranderende rijomstandigheden. Deze functie maakt de 2020 YZ450F tot de meest aanpasbare crossmotor die direct op het circuit kan worden afgestemd, waardoor de rijder een breed scala aan ondergronden en weersomstandigheden onder controle kan krijgen. Naast de functie voor het opnieuw mappen van de motor kan de Power Tuner app ook informatie over het racelogboek vastleggen en een reeks gegevens bewaken, waaronder systeemdiagnose, motorlooptijd en meer, waardoor het een onmisbaar onderdeel is van de toolkit van elke rijder.

Schakelaar voor motormapping op het stuur
Na het vooraf programmeren van de 2020 YZ450F met de Power Tuner in de paddock, kan de rijder – met de daarvoor bestemde schakelaar op het stuur – de gewenste motormapping kiezen. Met deze eenvoudige aanpassing kan de motormapping tijdens het rijden direct worden aangepast aan veranderende omstandigheden, van een superagressieve mapping voor snelle, droge tracks tot een mapping die beter geschikt is voor een modderige ondergrond.

Compacte elektrische starter
De nieuwe 450 motor is uitgerust met een compacte en lichtgewicht elektrische startmotor die het gemak van een drukknop biedt en waardevolle seconden bespaart bij het opnieuw starten. De YZ450F heeft een krachtige lithium-ion accu met vier cellen waardoor het gewicht van de 2020 YZ450F tot een minimum wordt beperkt.

Launch Control Systeem
Het Launch Control Systeem (LCS) van de 2020 YZ450F optimaliseert het motorvermogen en de rijeigenschappen tijdens de eerste paar seconden van de race, ideaal bij de start. Door het vermogen efficiënter over te dragen, biedt het Launch Control Systeem (LCS) meer beheersbaarheid en tractie bij het vanuit stilstand optrekken. Hierdoor nemen de indrukwekkende prestaties van de rijder toe en kan een echt voordeel worden verkregen in de cruciale race naar de eerste bocht.

Geavanceerd brandstofinjectiesysteem
De compacte nieuwe motor is uitgerust met een zeer geavanceerd Mikuni® brandstofinjectiesysteem met een licht en ultracompact 44 mm gasklephuis. Dit geavanceerde brandstofinjectiesysteem levert het brandstof-/luchtmengsel via een lange en recht naar voren gerichte inlaat en profiteert van een elektrische hogedrukpomp die zorgt voor optimale verstuiving voor uitstekende prestaties onder de meest uiteenlopende rijomstandigheden.

Hoogefficiënte, gebogen radiateurs
Om ervoor te zorgen dat de nieuwe, krachtigere motor onder alle omstandigheden efficiënt draait, hebben de technici van Yamaha radiateurs ontwikkeld die onder een hoek staan die direct naar de binnenstromende lucht gericht zijn. Door een constante luchtstroom te handhaven, zorgt deze gebogen radiateurconstructie voor een effectievere motorkoeling en winnende prestaties.

Robuuste vijfversnellingsbak
De robuuste vijfversnellingsbak van de YZ450F is ontworpen om zelfs de meest agressieve linkervoet aan te kunnen. De speciaal ontwikkelde tandwielen hebben een groot oppervlak dat de belasting spreidt en samen met een vernieuwde koppeling zorgt dit voor een hoge mate van duurzaamheid. De schakelwals en schakelvorken zijn ontworpen voor een beter gevoel en een kortere slag bij het schakelen.

Centraal geplaatste ‘wraparound’ uitlaat
Een belangrijk kenmerk van de 2020 YZ450F is het ontwerp met centraal zwaartepunt, waarbij de belangrijkste componenten zich zo dicht mogelijk bij het zwaartepunt van de motorfiets bevinden. Een voorbeeld hiervan is de ‘wraparound’ uitlaat die rond de cilinder loopt. Dankzij dit ontwerp kan ook een demper worden gemonteerd die verder naar voren en dichter bij het midden van de motorfiets is gemonteerd. In combinatie met de nieuwe naar achteren hellende cilinder centraliseert dit de massa, wat aanzienlijk bijdraagt aan het bereiken van lichtgewicht en dynamische rijeigenschappen.

Lichter aluminium frame voor een scherper rijgedrag
De YZ450F wordt al beschouwd als een van de beste motoren in zijn klasse en voor 2020 is het compacte aluminium frame zorgvuldig afgestemd op de nieuwe, krachtigere motor. Om het gewicht te verminderen en de instinctieve rijeigenschappen van de motorfiets te verfijnen, is het nieuwe bilaterale frame voorzien van dunnere hoofdbalken, dikkere framebuizen en nieuwe motorsteunen. Deze belangrijke veranderingen, in combinatie met het centrale zwaartepunt en de toonaangevende wielophanging, zorgen voor een nog scherper rijgedrag en kortere rondetijden.

Slanke behuizing en zadel
De compacte brandstoftank en radiateurkappen van de 2020 YZ450F en het slanke zadel verbeteren niet alleen de mobiliteit van de rijder, maar zorgen ook voor een effectieve kniegrip. Daarnaast onderstrepen zij ook het gevoel en de indruk van lichtheid en wendbaarheid om de rijder een psychologisch voordeel te geven voordat de race begint. Door de rijder in staat te stellen zijn lichaamsgewicht snel en eenvoudig te verplaatsen, helpt het ergonomische ontwerp de beheersbaarheid te verbeteren en vermoeidheid te verminderen.

Toonaangevende wielophanging
De 2020 YZ450F is uitgerust met een volledig instelbare KYB upside-down voorvork, die alom wordt beschouwd als het ultieme ontwerp voor off-road. Deze uitzonderlijke KYB upside-down voorvork is voorzien van snelheidsgevoelige demping die de ideale balans tussen wendbaarheid en schokdemping biedt en de beste prestaties in zijn klasse levert. De volledig instelbare achterkant is voorzien van een speciaal afgestelde KYB schokdemper die een hoge mate van tractie levert, in combinatie met een soepele vering bij lage en hoge snelheden, voor een uitzonderlijk rijgedrag onder uiteenlopende omstandigheden op het circuit.

Lichtgewicht wielen
De spaakwielen zijn voorzien van blauwe geanodiseerde velgen in fabrieksstijl en zijn verfijnd met een computerondersteund ontwerp om een lichter ontwerp te creëren voor een lager onafgeveerd gewicht, terwijl de vermaarde duurzaamheid behouden blijft.

Verbeterd remsysteem
Een stijvere remklauw met speciale remblokken biedt uitstekende prestaties samen met de 270 mm remschijf vóór. De nieuwe lichtgewicht remklauw achter en een nieuwe remschijf achter verlagen het onafgeveerde gewicht.

Technische kenmerken 2020 Yamaha YZ450F

Ultracompacte, nieuwe 450cc motor, meer vermogen met totale controle
Lichtere en compactere naar achteren hellende cilinder
Ontwerp met centraal laag zwaartepunt
Yamaha Power Tuner voor direct afstemmen naast het circuit via een smartphone
Stuurschakelaar voor eenvoudig aanpasbare motormapping
Compacte elektrische startmotor met ultralichte lithium-ion accu
Launch Control Systeem (LCS) optimaliseert het motorvermogen voor sneller starten
Geavanceerd brandstofinspuitsysteem voor optimaal vermogen
Gebogen radiateurs zorgen voor een effectieve motorkoeling
Robuuste transmissie en koppeling voor trefzeker schakelen
Compacte, centraal geplaatste ‘wraparound’ uitlaat
Naar voren geplaatste geluidsdemper
Lichter aluminium bilateraal frame voor scherper rijgedrag
Slanke kuip en zadel voor ultieme ergonomie
Toonaangevende, snelheidsgevoelige voorwielophanging met KYB upside-down voorvork
Achterwielophanging met speciaal afgestelde KYB schokdemper
Lichtgewicht spaakwielen met blauwe velgen
270 mm remschijf vóór met opgewaardeerde remklauw met agressief remblokmateriaal
Nieuwe remschijf achter en compactere remklauw
In vier standen verstelbare stuurklem
Geïntegreerde graphics voor extra duurzaamheid
Taps toelopend aluminium stuur met een snel instelbare koppelingshendel
Bredere en lichtere voetsteunen

YZ250F: Stem af, race en win
Na het complete herontwerp voor 2019 is de YZ250F een van de meest geduchte 250cc viertaktmotoren, met als bewijs de overwinning van Dylan Ferrandis tijdens het AMA Supercross West Championship. In het 2019 MX2 wereldkampioenschap behoren de Yamaha YZ250F rijders Jago Geerts en Ben Watson tot de grootste kanshebbers, en ook op lokaal en nationaal niveau blijft de YZ250F indruk maken. De 2020 YZ250F is voorzien van een elektrisch starter en een vloeistofgekoelde 250cc viertaktmotor in een aluminium dubbel wiegframe. De ophanging wordt verzorgd door de toonaangevende KYB upside-down voorvork en een KYB achterschokdemper. Daarnaast biedt de 2020 YZ250F zijn berijder de ultieme balans tussen prestaties, rijgedrag en comfort. De motor is ook voorzien van Yamaha’s geavanceerde racetechnologie, waaronder de dual-mode schakelbare motormapping en een draadloze connectiviteit voor de Yamaha Power Tuner app.

Technische kenmerken 2020 Yamaha YZ250F

DOHC 250cc vloeistofgekoelde viertaktmotor
Omgekeerde cilinderkop met hoog rendement en recht inlaatkanaal
Power Tuner Smartphone app voor de perfecte afstemming op het circuit
Tweestanden schakelaar voor ‘on the fly’ motorkarakteristiek
Lichtgewicht elektrische starter met lithium-ion accu
Slank en compact chassis en zadel
Sterk aluminium dubbel wiegframe
Toonaangevende KYB upside-down voorvork met snelheidsgevoelige demping
Achterwielophanging met lichtgewicht KYB achterschokdemper
Heavy-duty koppeling met een lichter gevoel in de koppelingshendel
Hoog-efficiënt gekanteld radiateurontwerp

Andere Competitie modellen voor 2020

De Yamaha 2020 Competitie modellen zijn ontworpen om iedereen de kans te geven optimaal te genieten, ongeacht leeftijd of ervaringsniveau. Naast de YZ65, YZ85 en YZ125 voor de jeugd en de YZ250F, YZ450F en YZ250 voor volwassenen omvat de 2020 off-roadserie ook de PW en TTR. De PW en TTR modellen zijn bedoeld voor jongere rijders vanaf 4 jaar en zijn de ideale manier om fan te worden van rijden op twee wielen. Veel van de kampioenen van vandaag zijn begonnen op een van deze gebruiksvriendelijke modellen.

Kleuren voor 2020
YZ450F: Racing Blue met nieuwe graphics
YZ250F: Racing Blue met nieuwe graphics
YZ250: Racing Blue met nieuwe graphics
YZ125: Racing Blue met nieuwe graphics
YZ85LW: Racing Blue met nieuwe graphics
YZ65: Racing Blue met nieuwe graphics
TT-R110E: Racing Blue met nieuwe graphics
PW50: Racing Blue met nieuwe graphics

Beschikbaarheid voor 2020
2020 YZ250F is verkrijgbaar vanaf juli 2019.
2020 YZ450F is verkrijgbaar vanaf augustus 2019.

GYTR onderdelen
Yamaha produceert een reeks speciale GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) High Performance kits die speciaal zijn ontworpen voor de YZF viertakt en YZ tweetaktmodellen. De GYTR High Performance onderdelen zijn verkrijgbaar voor zowel de 2020 YZ450F als de 2020 YZ250F. De YZ125 rijders kunnen voor hun motor een speciale GYTR YZ125 kit aanschaffen met daarin alle onderdelen die nodig zijn voor optimale prestaties. Zowel de Europese 125cc kampioen Thibault Beniever van 2018 als de wereldkampioen Bailey Malkiewicz van 2018 wonnen de titel met GYTR kits op hun YZ125 crossmotoren. Hetgeen de hoge prestaties en duurzaamheid van deze speciaal vervaardigde GYTR componenten nog maar eens bevestigt. Voor 2019 hebben de YZ65 en YZ85 rijders de mogelijkheid een GYTR High Performance kit te bestellen en zo nog betere prestaties neer te zetten. De YZ65 High Performance kit bevat een nieuwe cilinderkop, uitlaatsysteem, CDI unit, membraanklep, radiateurslang en dop, en een handleiding. De YZ85 High Performance kit omvat een nieuwe cilinderkop, een poortcilinder, uitlaatsysteem, CDI unit, membraanklep, radiateurslang en dop, V-Force membranen, naaldkit en een handleiding. Beide GYTR High Performance kits zorgen voor een aanzienlijk hoger vermogen en koppel bij hoge toerentallen, terwijl de hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid van Yamaha gehandhaafd blijven. Yamaha biedt ook een breed scala aan afzonderlijke onderdelen, waaronder slip-on uitlaatdempers, uitlaatpijpen, billet koppelingen, wielen en meer.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws