Skip to main content

Suzuki komt voor 2018 met een geheel nieuw ontwikkelde RM-Z450. Een crossmotor die nieuwe maatstaven zet in de hoogste MX-klasse.

De nieuwe Suzuki RM-Z450 heeft een naam hoog te houden. Suzuki’s troef in de hoogste MX-klasse behaalde al vele nationale en internationale titels. Die “winning mood” komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. De RM-Z450 is altijd technisch vooruitstrevend geweest. Zo was het 2008-model als ’s werelds eerste crossmotor uitgerust met een injectiesysteem en verbaasde de RM-Z450 in 2015 de crosswereld opnieuw met het Suzuki Holeshot Assist Control-systeem (S-HAC).

Run, Turn and Stop”-filosofie
Voor 2018 tilt Suzuki haar topmodel opnieuw naar een ongekend niveau met een geheel nieuw ontwikkelde machine, die zich onderscheid door een scherpere, MXGP-look en nog betere prestaties van zowel de krachtbron als het rijwielgedeelte. Bij de ontwikkeling is Suzuki uitgegaan van haar unieke “Run, Turn and Stop”-filosofie. “Run” uit zich komend jaar dankzij de vernieuwde 450 cc-krachtbron in een hoger topvermogen en meer koppel in het gehele bereik, een verbeterde gasrespons en tractiemanagement, terwijl ook het S-HAC-systeem nog verfijnder functioneert dan voorheen.

Alles perfect onder controle
Voor het verbeteren van de “Turn”-capaciteiten kreeg de nieuwe Suzuki RM-Z450 voor 2018 een geheel nieuw lichtgewicht frame en een nieuw ontwikkelde swingarm, terwijl de prestaties van de telescopische Showa-voorvork werden aangescherpt. Aan de achterzijde wordt de tractie verzorgd door een nieuwe en innovatieve Showa Balance Free Rear Cushion-monoschokdemper (BFRC) en een nieuw type Bridgestone-banden, terwijl de rijder alles dankzij een aluminium Renthal Fatbar-stuur perfect onder controle heeft. Zeker wanneer hij gebruikmaakt van het “Stop”-concept, met een nieuw remsysteem dat profiteert van een grotere voorremschijf.

De nieuwe RM-Z450 is de snelste, felste en best sturende crossmotor van Suzuki. Het 2018-model staat vanaf september klaar bij de officiële Suzuki-dealer. De prijs wordt later bekendgemaakt.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws