Skip to main content

Nieuw: Yamaha R1 GYTR PRO 25th Anniversary Limited Edition

Om de 25e verjaardag van de iconische R1 te vieren, biedt Yamaha Motor Europe via zijn GYTR PRO Shop-netwerk klanten de unieke kans om de wereldkampioenschap prestaties te ervaren, dankzij een reeks originele Yamaha Technology Racing (GYTR) PRO-onderdelen die zijn ontwikkeld in samenwerking met Yamaha’s WK Superbike- en WK Endurance-raceprogramma’s. De reeks GYTR PRO prestatieonderdelen is ontworpen door dezelfde ingenieurs bij Yamaha Motor Research & Development Europe (YMRE) die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de wereldkampioenschap winnende R1 WorldSBK machine. Dit maakt WorldSBK-prestaties voor het eerst beschikbaar voor Yamaha klanten.

Hoogwaardige componenten

De reeks GYTR PRO prestatieonderdelen voor de R1 omvat onder meer een ultrasterk en lichtgewicht carbon achtersubframe dat is ontworpen om plaats te bieden aan zowel een aangepaste brandstoftank met een lager zwaartepunt als de Magneti Marelli ECU. Een Öhlins FGR-voorvork en TTX-achterschokdemper met pneumatische voorbelasting bieden een voorspelbaarder rijgedrag en hetzelfde niveau van afstelling van de vering dat beschikbaar is voor de professionele wegracers van Yamaha. Een onderverende swingarm, speciaal ontwikkeld voor Yamaha’s WorldSBK raceprogramma, verbetert de maximale hellingshoek en de grip achter, terwijl Brembo remcomponenten voor en achter voor de ultieme stopkracht zorgen. Het carbon kuipwerk is ultrasterk, lichtgewicht en is samen met het windscherm ontworpen voor optimale aerodynamische prestaties.

Vol elektronica

Er is ook een GYTR PRO Electronic System (GPES)-module beschikbaar, een state-of-the-art pakket voor motorregeling en gegevensverzameling dat door YMRE is ontwikkeld in WorldSBK en het FIM Endurance World Championship. De GPES is uitgerust met de modernste elektronische rijhulpsystemen, zoals anti-wheelie, launch control, motorrembeheer, instelbare brandstoftoevoer en tractiecontrole, en wordt geleverd met een gebruiksklare basisinstelling die een uitstekend uitgangspunt vormt voor finetuning op het circuit.

Getest door top coureurs

Het creëren van zo’n reeks unieke prestatieonderdelen heeft jaren van ontwikkeling op het allerhoogste niveau gekost, waarbij Yamaha WorldSBK-coureurs Toprak Razgatlıoğlu en Andrea Locatelli, samen met testcoureur Niccolò Canepa, een cruciale rol hebben gespeeld in het ontwikkelingsproces. Geheel toepasselijk kreeg Yamaha-ambassadeur en negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi tijdens de introductie van het GYTR PRO-concept op de EICMA een R1 overhandigd, uitgerust met een selectie van GYTR PRO prestatieonderdelen.

Exclusieve oplage van 25 stuks

Om de 25ste verjaardag van de R1 te vieren, heeft Yamaha Motor Europe opdracht gegeven voor een exclusieve serie van 25 R1-machines die vanaf het chassis met de hand zullen worden opgebouwd en voorzien zullen zijn van de volledige reeks GYTR PRO-prestatieonderdelen. De R1 GYTR PRO 25th Anniversary zal exclusief worden geassembleerd door ervaren monteurs in een van de 25 GYTR PRO Shops in Europa. Hij zal onmiddellijk herkenbaar zijn als het ultieme gereedschap voor een dag op het circuit dankzij de speciale herdenkingskleuren die het in races ontwikkelde carbon kuipwerk sieren.

De R1 GYTR PRO 25th Anniversary heeft specificaties die zo dicht mogelijk in de buurt komen van die van Yamaha’s racemotoren voor het wereldkampioenschap en is alleen online te bestellen. Klanten kunnen ook aangeven bij welke GYTR Pro Shop de motorfiets precies volgens hun wensen geprepareerd moet worden.

Circuitdag bij aankoop

Om ervoor te zorgen dat ze het ongelooflijke potentieel van hun R1 GYTR PRO 25th Anniversary-machine volledig kunnen benutten, zal elk van de 25 eigenaren ook een dag op een racecircuit doorbrengen met een team van toegewijde Yamaha-technici. Na de eerste afstelling op het circuit doorlopen de eigenaren precies hetzelfde proces dat de WK-teams van Yamaha gebruiken met rijders zoals Toprak Razgatlıoğlu om de instellingen van de motorfiets nauwkeurig af te stemmen op hun specifieke rijstijl.

Met de hand gebouwd

Deze combinatie van de exclusieve, in de racewereld bewezen specificaties van de R1 GYTR PRO 25th Anniversary Edition en de technische expertise die beschikbaar is via de GYTR PRO Shops van Yamaha biedt Yamaha-klanten een unieke kans om de ultieme R1 te bezitten.

Aangezien er slechts een beperkt aantal van 25 motorfietsen beschikbaar is, moeten potentiële eigenaren snel handelen als ze niets willen missen. Klik hier voor alle details en leg je reservering vast, waarbij je de GYTR PRO SHOP selecteert waar jouw R1 GYTR PRO 25th Anniversary Edition met de hand zal worden opgebouwd volgens jouw exacte wensen.

Wij reden de Yamaha GYTR line-up overigens op de circuits van Spa (B) en Paul Ricard (F): Lees hier de rijtest Yamaha GYTR R1, Yamaha GYTR R6 en Yamaha GYTR R7 Circuitmotoren

Andrea Dosoli: Road Racing Manager, Yamaha Motor Europe

“We hebben de reeks GYTR PRO prestatieonderdelen ontwikkeld samen met onze raceprogramma’s voor het World Superbike en Endurance World Championship, zodat we onze klanten de mogelijkheid kunnen bieden om een prestatieniveau te ervaren dat werkelijk uniek is. Om de 25ste verjaardag van de R1 te vieren, hebben we de motorfiets, de volledige reeks GYTR PRO prestatieonderdelen en de kennis en ervaring van onze GYTR Pro Shops samengebracht om een kant-en-klare oplossing te bieden voor Yamaha-klanten die het allerbeste eisen. Met de R1 GYTR PRO 25th Anniverary Edition bieden we onze klanten de mogelijkheid van een unieke motorfiets te genieten; een motorfiets die de specificaties van onze WK-racemachines zo dicht mogelijk benadert zonder een Yamaha-contract te hebben om in WorldSBK of het EWC te racen.”

Eric de Seynes: President en CEO, Yamaha Motor Europe

“De introductie van de GYTR PRO-reeks prestatieonderdelen is een trots moment voor iedereen bij Yamaha Motor Europe. Technologie die we samen met onze WorldSBK- en EWC-raceprogramma’s hebben ontwikkeld, kunnen we nu rechtstreeks aan onze klanten aanbieden. De GYTR PRO-reeks, ontworpen door onze WorldSBK race-ingenieurs en getest door onze professionele rijders, vertegenwoordigt het summum van wat mogelijk is als het erom gaat onze door races ontwikkelde technologie beschikbaar te maken voor onze klanten. Het kant-en-klare pakket dat we aanbieden om de 25e verjaardag van de R1 te vieren, en dat ik tot mijn grote genoegen mocht onthullen tijdens de Yamaha Racing Experience in Mugello, is ook uniek. Elk van de exclusieve R1 GYTR PRO 25th Anniversary Edition motoren zal met het volledige assortiment GYTR PRO prestatieonderdelen met de hand worden opgebouwd door de ervaren technici in een van onze GYTR PRO Shops. Zij zullen ook technische ondersteuning bieden tijdens een speciale set-up dag op het circuit. Dit is een proces dat, afgezien van onze professionele racers, maar weinig mensen meemaken.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws