Skip to main content

Nieuw: Shoei Glamster motorhelm

Met de J•O en de EX Zero heeft Shoei een tweetal lekker klassiek smoelende helmen in haar gamma voor de trendbewuste retrorijder. Die kan komend jaar echter kiezen uit nóg een model, de Neo Classic-lijn verwelkomt voor 2020 namelijk deze volledig nieuwe Glamster. Een jethelm (J•O) en een vintage offroadhelm (Ex Zero) waren er al, maar komend jaar wordt Shoei’s retro-achtige line-up gecompleteerd met een volledig nieuwe ‘road style’ integraalhelm, die heel treffend Glamster is genaamd. Want ‘glamoureus’ is de Japanse nieuweling, die met zijn relatief smalle kinstuk, de met metaalgaas afgewerkte ventilatieopeningen, het oude logo en de klassieke helmschaal de uitbundige jaren 80 doet herleven.

Deze fraaie vintage looks gaan uiteraard wel gepaard met moderne features. Zo is de helmschaal vervaardigd van een sterk, maar licht AIM multi-composiet vezellaminaat. Onder het motto ‘one size, doesn’t fit all’ is die helmschaal er in drie grootten, daarnaast zijn er drie verschillende diktes wangkussens om de pasvorm verder te personaliseren. Bovendien is er dankzij het Shoei Personal Fitting System (SPFS, € 60,00) ook maatwerk mogelijk, waarbij de pasvorm volledig individueel wordt aangepast.

Ook qua uitrusting is er weinig ‘klassieks’ aan de nieuweling, zo is de Glamster standaard voorzien van Shoei’s bekende Emergency Quick Release System (E.Q.R.S.), een meervoudig ventilatiesysteem, robuuste dubbel D-sluiting en een krasvast vizier. Daarbij wordt er standaard een Pinlock Evo anti-condens vizier meegeleverd, evenals een goed beschermende helmzak.

Fraaie looks in combinatie met een high-end uitrusting kortom. De nieuwe Glamster komt er in vier basic uni-kleuren en drie verfrissende graphics, allemaal uiteraard met een verfrissende vintage touch. Het matenspectrum van de begin april 2020 leverbare helm voert van XS tot en met XXL, prijzen beginnen bij € 449,00.

Highlights Shoei Glamster motorhelm

Buitenschaal: – AIM multi-composiet glasvezellaminaat
– helmschaal in drie maten (XS-M / L / XL-XXL)
Interieur: – uitneem- en wasbaar
– wangkussens in 3 verschillende maten
– Shoei Personal Fitting System (maatwerk) mogelijk
Uitrusting: – dubbel D-sluiting
– Emergency Quick Release System (E.Q.R.S)
– snelwisselmechanisme vizier
– meervoudig ventilatiesysteem
– Pinlock Evo anti-condens vizier (meegeleverd)
– kinspoiler, neusspoiler en kingordijn (meegeleverd)

Maten: – XS t/m XXL –  Prijs: Uni-kleuren: € 449,00 –  Graphic: € 549,00

 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws