Nieuw: RST Rallye 2019 motorpak

In 2019 is er een nieuw tenue binnen de RST-productlijn geïntroduceerd, waarmee het Touring-assortiment met het model Adventure 3 is uitgebreid. Het Rallye tenue, deel uitmakend van het Touring-aanbod en gericht op de trail markt, heeft een rechte coupe en is draagbaar in elk seizoen ongeacht de omstandigheden. Deze set is bedacht en ontwikkeld door de Engelse offroad- en rally-specialist Mick Extense. Hij heeft verscheidene keren met de Dakar-rally meegedaan en bezit een rijschool waar het all-terrain motorrijden geleerd en geperfectioneerd kan worden. Dit uitzonderlijke tenue is vanaf de maand maart beschikbaar en zal voor minder dan 375 euro te koop zijn. Zo kun je voor minder kosten aan materiaal komen en trail rijden uitproberen.

Het Rallye jack
Technisch gezien is het jack gefabriceerd van textielmaterialen, waaronder MaTex, een hoogwaardige synthetische stof die zowel goed beschermt als ergonomisch is. Ook wordt gebruik gemaakt van een tweede stof met een hoge dichtheid en soliditeit, die een extreme weerstand biedt tegen slijtage, scheuren en snijden. Het Rallye jack is voorzien van een SinAqua© membraan dat een uitstekende bescherming biedt tegen de weersomstandigheden. Het duurzame, waterdichte en ademende membraan wordt gelamineerd in drie lagen. Deze bieden een luchtdoorlatendheid van 5 000 g / m2 / 24h en een waterdichtheid die hoger is dan 10 000 mm / cm3.
De warme voering beschermt enerzijds tegen de kou als de temperaturen laag zijn. Als die daarentegen stijgen, is de voering te verwijderen en kunnen de eenmaal geopende ventilatiegaten de lucht laten circuleren binnen het jack. Openingen op de borst dragen actief bij aan de luchtcirculatie aan de binnenkant. Aan de achterkant van het jack kan hete lucht via de ritsen worden afgevoerd.
Onderaan de rug is een grote zak voorzien waarin de niet-gebruikte voering kan worden vervoerd. Diverse verstelbare sluitingen ter hoogte van de boven- en onderarmen en de taille zorgen ervoor dat de kleding precies passend gemaakt kan worden en niet gaat wapperen bij een hoge snelheid. Via een 360° verbindingsrits kan de Rallye broek worden aangesloten, zodat er ter hoogte van de taille één waterdicht geheel ontstaat dat bescherming biedt tegen de kou, de wind en de regen.

De Rallye broek
Deze is, net als het jack, voorzien van een SinAqua© membraan en van ventilatieopeningen, waardoor er in de zomer ook bij heel warm weer kan worden gereden. De gedeelten die extra te lijden hebben, zoals het zitvlak, de benen en de heupen, zijn versterkt ter bescherming tegen het schuren. Laarzen kunnen eenvoudig worden aangedaan doordat de openingen aan de onderkant van de benen zijn voorzien van ritsen en klittenband. De broek kan met een 360° rits aan het jack worden bevestigd. Er zijn twee openingen met waterdichte ritsen aan de voorkant van de dijen aangebracht voor ventilatie tijdens de warmste perioden.

Ten aanzien van de beschermingsvoorschriften, is het RST-model voorzien van goedgekeurde beschermingsmiddelen en voldoet het aan de geldige Europese normen.

Materialen/uitvoering:
– Matex textiel
– Ballistische textiel
– Fabricage: gelamineerd in 3 lagen
– Vaste gebreide voering
– Warme uitneembare voering
– Waterdicht en ademend SinAqua© membraan
– Ventilatieopeningen op de borst en de rug, met waterdichte ritsen
– Goedgekeurde CE-beschermingsmiddelen
– 2 binnenzakken, 2 buitenzakken
– Grote zak aan de onderkant van de rug om de niet-gebruikte voering in op te bergen
– Diverse verstelbare sluitingen: kraag, mouwen, taille, polsen
– 360° rits aan de broek om die aan het RST-jack vast te maken

Kleuren : Zwart ; zwart/fluorescerend geel ; grijs/grijs ; grijs/bronskleurig
Maten : S t/m 4XL (S t/m 5XL zwart)
Prijzen : algemene adviesprijs: 215 en 159 euro

Over RST :
Het in 1988 door Jonny Towers gecreëerde merk RST is in slechts enkele jaren tijd het belangrijkste Britse merk voor motoruitrusting geworden. De bijna dertig jaar bestaande onderneming is gevestigd gebleven in Derbyshire en heeft zich in de loop der jaren gemanifesteerd als marktleider, niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. De recent gerealiseerde samenwerking met Bihr is het begin van een introductie van RST op de Europese markt, dat wil zeggen een verdere ontwikkeling naar het Europese vasteland waar fundamentele kwaliteitseisen voor producten gelden.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief