Nieuw: RST Axiom Plus motorjas met airbag

Met de Axiom Plus airbagvest brengt RST een nieuw instapmodel op de markt voor 2022 – 2023. De motorjas heeft een rechte pasvorm voor meer comfort en is zo ideaal voor toerrijders. De veelzijdige Axiom Plus kan het hele jaar door gebruikt worden, ongeacht de weersomstandigheden, en is uitgerust met een geïntegreerd draadloos In&Motion airbagsysteem van Franse makelij.

Airbagtechnologie voor iedereen
Het Axiom-model in zijn Plus-uitvoering berust op de expertise van het merk om uitrusting voor toerrijders toegankelijk te maken voor het grote publiek. De jas kost ongeveer € 460 en voldoet uiteraard aan de huidige Europese normen op vlak van bescherming. De motorjas is vervaardigd van zeer slijtvast textiel waarbij comfort en robuustheid hand in hand gaan. Het geïntegreerde elektronisch geactiveerde airbagsysteem zorgt daarbovenop voor extra bescherming. Het airbagsysteem is afkomstig van In&Motion: in een draadloze configuratie integreert de airbag perfect in de voering en de elektronische sturing ervan in het ruggedeelte. Het systeem detecteert en activeert op geheel autonome wijze. Meer dan 20.000 motorrijders maken gebruik van deze technologie. Daardoor groeide het uit tot een gevestigde waarde, en de meest verspreide technologie in zijn categorie.

RST bouwde een schat aan ervaring op met circuitracen en via een jarenlange samenwerking met de Tourist Trophy. Op basis van die ervaring ontwikkelden ze een assortiment motorkleding met geïntegreerde opblaasbare dempingskussens die rekening houden met de vergroting/uitzetting van bepaalde delen van dat kledingstuk. Op die manier ervaart de gebruiker geen extra belasting bij een impact en de glijpartij die daarop kan volgen. De RST-producten zijn helemaal uniek omdat ze rechtstreeks in de voering integreren en zorgvuldig verbonden zijn met de mesh delen van de uitrusting, waardoor het ademend vermogen behouden blijft – in tegenstellingen tot externe airbagvesten.

Basisuitrusting
Op technisch vlak is de Axiom Plus-vest van RST uitgerust met een vast SinAqua-membraan (waterdicht en regenbestendig) dat bescherming biedt tegen de elementen. De warme voering houdt je warm wanneer de temperatuur daalt. In de zomermaanden en bij hogere temperaturen neem je de voering eenvoudigweg uit het vest. Sluitbare ventilatieopening zorgen verder desgewenst voor een frisse luchtcirculatie. In de handige zak aan de onderrug kan je de binnenvoering of iets anders eenvoudig kwijt. De vele sluitingen aan de armen, onderarmen en taille zorgen voor een nauwkeurige pasvorm en voorkomen dat het vest gaat wapperen bij hoge snelheden. Dankzij de verbindingsrits is het mogelijk een bijpassen broek aan te ritsen en zo een outfit uit één stuk te bekomen.

Over het geïntegreerde Airbagsysteem
Het systeem dat RST ontwikkelde kenmerkt zich door zijn gebruiksgemak en compacte formaat waardoor het eenvoudig in de uitrusting verwerkt kan worden. Gebruikers kunnen het systeem via Bluetooth activeren en met behulp van de mobiele applicatie configureren via een gepersonaliseerd gebruikersprofiel. Zodra het valdetectiesysteem actief is, werkt de airbag volledig autonoom zonder verdere tussenkomst van de gebruiker. Zo concentreert de rijder zich 100% op de weg en zijn of haar motor. Het elektronische detectiesysteem analyseert voortdurend alle bewegingen via specifieke sensoren gecombineerd met een speciaal algoritme (1.000 berekeningen per seconde). Dat stelt het systeem in staat om een onherstelbaar onevenwicht onmiddellijk te detecteren, te anticiperen op een botsing en de airbag te laten opblazen. Zodra het systeem een gevaarlijke situatie detecteert, begint de interne vest binnen de 33 ms op te blazen. Binnen de 55 ms is het airbagsysteem volledig operationeel. 60 ms na detectie is de airbag volledig opgeblazen.

Om het systeem te gebruiken dient men een gebruikersprofiel aan te maken. Daarmee krijgt de gebruiker toegang tot de dienst in de vorm van een abonnement. Een maandabonnement voor normaal gebruik bedraagt 12 euro per maand of 120 euro per jaar. Daar komt 8 euro per maand bij voor de opties Circuit of Adventure. Dankzij de abonnementsformule geniet de gebruiker van onbeperkte garantie op het systeem en van een driejaarlijkse update van de apparatuur waarbij het systeem vervangen wordt door de meest recente generatie. Het abonnement werkt zonder verbintenis. Dat maakt het mogelijk de dienst (tijdelijk) op te schorten mocht men een bepaalde periode niet rijden. Hetzelfde geldt voor gebruik op het circuit zodat men zich indien gewenst enkel kan abonneren tijdens het rijseizoen.

Uitrusting

 • MaxTex-textiel
 • Uiterst slijtvast ballistisch nylonweefsel
 • Vaste netvoering
 • Uitneembare thermische voering (100 gram)
 • Vast SinAqua waterdicht en ademend membraan
 • Luchtinlaten aan armen, schouders en dijen met waterdichte ritsen
 • Ventilatieopeningen met waterdichte ritsen (twee voor-, een achteraan)
 • ST elleboog- en schouderbeschermers, CE-niveau 1 gehomologeerd
 • In&Motion rugbescherming CE-niveau 1 inbegrepen – stijgt naar niveau 2 met opblazen airbag
 • 1 binnenzak, 3 buitenzakken (waarvan 2 met warme binnenvoering voor de handen)
 • 1 grote uitneembare zak (met riem) in de onderrug
 • Talrijke aanspanbare delen aan kraag, mouwen, taille, manchetten, armen.
 • Comfortabele neopreen kraag
 • 360° rondom ritssluiting voor combinatie met Touring-broek of motorjeans van RST
 • In&Motion-airbagsysteem kan in de rugleuning worden geïntegreerd – systeem met SRA-certificaat van vijf sterren
 • Opblaasbaar binnenvest verbonden met de voering
 • Vervangpatroon: 89,95 euro adviesprijs, 1 inflatiebeurt per patroon
 • Het systeem verbinden met mobiel gebeurt via Bluetooth
 • 3 modi/algoritmen: straat en circuit (optioneel door extra abonnement)
 • Systeemupdates via Wi-Fi
 • Autonomie: 15 dagen in auto-stand-by modus of 25 uur bij onafgebroken gebruik
 • Oplaadtijd: maximaal 3 uur via USB
 • Gewicht van het systeem (airbags + behuizing): 800 gram
 • Onbeperkte garantie op het airbagsysteem bij gebruik van een abonnement
 • De motorjas is een CE-gecertificeerde uitrusting type AA

Maten: S tot 3XL
Kleuren: zwart, zwart/grijs/rood, zwart/grijs/fluo
Prijs: € 459,99 aanbevolen publieksprijs (abonnement voor airbag-service niet inbegrepen)

 

	

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief