Skip to main content

 Nieuw: Mutt Motorcycles DRK-01

Het in 2012 opgerichte Mutt Motorcycles staat bekend om haar scrambler-style motoren in het 125 en 250 cc klassement. Nu is daar met de DRK-01 een compleet nieuwe motor bijgekomen.

De importeur voor Nederland en België, SilverLine uit IJsselstein, trapt af met het topmodel, de 250 ABS Deluxe. Voor het eerst wordt er een vloeistofgekoeld 250 cc motorblok met dubbele bovenliggende nokkenas en 4 kleppen van CFMoto toegepast, waarmee het vermogen met ruim 50% stijgt naar 20 kW / 27 PK. Er is een up-side-down voorvork gemonteerd voor een lager onafgeveerd gewicht en dus betere handling en wegligging. Ook de remmen kregen een upgrade met een grote zwevende remschijf en een radiaal gemonteerde dubbelzuiger remklauw in het voorwiel.

Modern klassiek

Het ontwerp is compleet nieuw en valt het beste te omschrijven als modern klassiek. Zo heeft de motor bijzonder fraaie buitengespaakte velgen, geschikt voor tubeless banden. Verder vallen details op zoals het rubber logo op de tank, de vele CNC gefreesde, zwart geanodiseerde aluminium onderdelen, de korte sportieve uitlaatdemper en de dynamische LED verlichting rondom. Van bovenaf gezien lijkt het ontwerp op het bekende cola-flesje, vanaf de zijkant straalt de DRK-01 met zijn strakke lijnen zowel kracht als elegantie uit.

Prijs

De DRK-01 250 ABS Deluxe is per direct leverbaar en kost rijklaar € 5850,- inclusief BTW en BPM. Later dit jaar worden ook de 125 cc modellen en de standaard modellen (met conventionele voorvork en normale spaakwielen) leverbaar.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws