Nieuw: Michelin Anakee Wild allroad motorband

Michelin brengt overal ter wereld de nieuwe Michelin Anakee Wild op de markt. Deze band is bestemd voor trails met grote cilinderinhoud en is ontwikkeld voor gebruik op de weg en in het terrein. De Michelin Anakee Wild is al beschikbaar in vier radiale afmetingen. In de loop van het jaar wordt het aanbod verder uitgebreid met drie diagonale afmetingen waardoor de overgrote meerderheid van de op de markt beschikbare trails met deze nieuwe band kan worden uitgerust. 

De nieuwe Michelin Anakee Wild richt zich op motorrijders die het avontuur opzoeken; alleen of met z’n tweeën, voor een weekend of langer. Het is een band voor iedereen die met de motor op expeditie wil gaan om tot nieuwe ervaringen en ontdekkingen te komen. Deze motorrijders willen de geasfalteerde wegen achter zich laten en het volledige potentieel benutten van hun motor die is ontworpen voor zowel verharde wegen als hobbelige, zanderige, rotsachtige of modderige paden. De nieuwe Michelin Anakee Wild is ontwikkeld om zich aan te passen aan elk terrein, alle omstandigheden, en de meest uiteenlopende klimaten. Het is een multifunctionele band die zijn prestaties toont al naar gelang de situaties waarin hij terechtkomt.

Het parcours van een avonturier
De nieuwe Michelin Anakee Wild is ontworpen met input van motorrijders en werd ontwikkeld met de hulp van T3 Aventure, een bedrijf dat is gespecialiseerd in extreme expedities op alle continenten. T3 Aventure werd in 2013 door Michelin benaderd en droeg bij aan de ontwikkeling van de Michelin Anakee Wild door deze band op alle continenten zwaar op te proef te stellen. Een BMW R 1200 GS, uitgerust met de Michelin Anakee Wild, legde 40.000 km af tijdens 4 tochten bij temperaturen die met maar liefst 50° C uiteenliepen.(tussen -5°C en 45°C).
· 12.500 km in 2013 tijdens de Long Way Home Asia expeditie van Ulan Bator (de hoofdstad van Mongolië) naar Istanbul (Turkije).
· 7.500 km in oktober 2014 tijdens de GS Zulu tocht van Windhoek (de hoofdstad van Namibië) naar Kaapstad (Zuid-Afrika).
· 4.000 km in 6 dagen tijd, in het voorjaar van 2015, tijdens de Wild Runners in Frankrijk en Spanje.
· 15.000 km in het najaar van 2015 tijdens de GS Gringo tocht van Montevideo (hoofdstad van Uruguay) naar Ushuaia (in Argentinië) via Antofagasta (een kuststad in Chili), en door Brazilië, Paraguay, Bolivia en Peru.

Tijdens deze tochten werden allerlei metingen en analyses verricht om de Michelin Anakee Wild verder te kunnen onwikkelen en om de laatste verbeteringen aan te brengen in de versie die nu op de markt wordt gebracht. Dankzij T3 Aventure was het mogelijk om de lange levensduur in kilometers, de duurzaamheid, het vermogen tot aanpassing aan elk type terrein (van verharde wegen tot de meest agressieve paden), het comfort en de stuurprecisie te bekrachtigen. Met de Michelin Anakee Wild kunnen deelnemers aan elke tocht hun avontuur volbrengen met één set banden zonder zich zorgen te hoeven maken.

Zie, om een beeld te krijgen van de gevarieerdheid van deze tochten, https://youtu.be/pVs-MSocBTw 

Michelin’s aanbod voor trail motoren, afgestemd op het gebruik: een uitnodiging om te reizen
Door het gebruik van de banden tijdens deze tochten te volgen en door overal in de wereld te analyseren hoe trail rijders hun motor gebruiken, kon Michelin bandengamma’s ontwikkelen zoals de nieuwe Michelin Anakee Wild. Daardoor kan elke motor worden voorzien van drie verschillende typen banden, die allemaal zijn afgestemd op een specifiek gebruik.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief