Nieuw: Michelin Anakee Adventure motorband

De nieuwe Michelin Anakee Adventure motorband komt in januari 2019 op de markt. Bij Michelin is deze nieuwe band een aanvulling op het uitgebreide aanbod Trail banden dat bestaat uit de Michelin Road 5 Trail (100% weg) en de Michelin Anakee Wild (50% weg en 50% off-road). De Michelin Anakee Adventure is een veelzijdige band voor 80% weg en 20% circuit/trail. In het aanbod Michelin Trail banden, biedt dit nieuwe product de mogelijkheid om voor elk type gebruik de perfecte band te kiezen. 

Op natte wegen, maakt deze band het verschil door zijn uitstekende grip die hij dankt aan een nieuwe generatie rubber compounds waar silica aan toegevoegd is. Hij combineert een zeer goede grip op droog wegdek met stabiliteit en bestendigheid tegen slijtage. Deze prestaties zijn te danken aan twee gepatenteerde technologieën: de Michelin Dual Compound 2CT en de Michelin Dual Compound 2CT+ technologie.Verder zorgt het nieuwe, open, loopvlakprofiel voor de noodzakelijke tractie op de openbare weg en op onverharde trails.

De Michelin Anakee Adventure is gehomologeerd in eerste montage voor de BMW R1250GS. BMW Motorrad en Michelin, twee merken met een wereldreputatie vanwege hun hoge standaards en enorme expertise, versterken hun samenwerking op basis van wederzijds vertrouwen. 

Matthew Ye, wereldwijd directeur van de businesslijn Tweewielers bij Michelin zegt hierover het volgende: “Ons partnership met BMW Motorrad dateert al vanaf 2005, toen we de banden leverden voor de legendarische GMW GS Series. De nieuwe Michelin Anakee Adventure is speciaal gemaakt om te kunnen beantwoorden aan de verwachtingen BMW-Motorradklanten die hun avontuurlijke motor met name gebruiken op de openbare weg terwijl ze af en toe graag een keertje off-road willen rijden.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief