Skip to main content

Nieuw: Harley-Davidson Fast Johnnie Enthusiast Motorcycle Collection

Harley-Davidson viert de muscle car cultuur en zijn rijke race-historie met de introductie van Fast Johnnie, de 2023-toevoeging aan de Enthusiast Motorcycle Collection. Deze limited-edition serie motoren heeft factory custom lak en bijzondere grafische behandelingen. Uitgevoerd in Celestial Blue met witte racestrepen, wordt dit unieke Enthusiast Collection lakwerk af fabriek aangeboden op drie 2023 Harley-Davidson modellen: de Low Rider ST, de Street Glide ST en de Road Glide ST. De gecombineerde productie is beperkt tot niet meer dan 2000 modellen wereldwijd.

De modellen van de Enthusiast Motorcycle Collection vieren Harley-Davidson-rijders en zijn geïnspireerd door hun ontelbare verhalen en tijdloze legacy. Het Fast Johnnie-lakpatroon grijpt terug op iconische designthema’s die te zien waren op high-performance muscle cars en pony cars uit de jaren ’60 en ’70. Denk aan contrasterende ‘race’- of ‘rally’-strepen over een krachtige basiskleur, en een slim of symbolisch personage of logo in het grafische pakket. Beide elementen dienden om een duidelijk visueel verschil te creëren tussen de high-performance versie van een auto en de standaardversie van datzelfde model.

Wrecking Crew

Het Fast Johnnie-personage dat op de linkerkant van de brandstoftank is aangebracht, vind je ook terug op de motorfietsen waarmee het Harley-Davidson Screamin’ Eagle-fabrieksteam racet in de MotoAmerica King of the Baggers-serie. Het is geïnspireerd op het verhaal van een biggetje genaamd Johnnie, dat in 1920 door Harley-Davidson-racer en lid van de beruchte “Wrecking Crew”, Ray Weishaar, werd geadopteerd en teammascotte werd. Het biggetje zat geregeld op de tank van een racer tijdens de overwinningsronde na de race en wordt vaak genoemd als de bron van de bijnaam “Hog” (varken) die tot op de dag van vandaag wordt gebruikt voor alles dat met Harley-Davidson te maken heeft.

Artikel gaat door onder foto’s

“Het grafische effect van de striping is een krachtig signaal aan de generatie die in dit tijdperk volwassen werd, en is vandaag de dag nog steeds impactvol”, aldus Brad Richards, Harley-Davidson Vice President of Design en Creative Director. “De basiskleur Celestial Blue die we voor Fast Johnnie hebben gekozen, is een diepe buiging naar een populaire kleur uit het muscle car-tijdperk. Voor de grafische striping creëerden we een custom witte kleur die is samengesteld om het tijdperk authentiek weer te geven, uitgevoerd in een klassiek smal-breed-smal patroon op de zijkanten en bovenkant het bodywork van de motorfiets. De look is een knipoog naar pure, traditionele Americana.”

Op de tank en het voorspatbord vervangt “Harley-Davidson” in scriptletter een van de dunne streepelementen. Afhankelijk van het model is de striping aangebracht op de voor- en achterspatborden, de bovenkant en zijkanten van de brandstoftank, de voorkant van de kuip en de zijkappen en zadeltassen. Het Enthusiast Motorcycle Collection-logo staat op het achterspatbord.

Low Rider ST Fast Johnnie Enthusiast Motorcycle Collection

Hup, slaapzak en dekentje aan je motor binden, helm op en gaan. De Harley-Davidson Low Rider ST is een Amerikaanse V-Twin sport-touring machine voor de rijder die houdt van de strakke, pure West Coast-stijl en hunkert naar de waanzinnige prestaties van de Milwaukee-Eight 117 V-Twin aandrijflijn. De Low Rider ST verbindt deze rijders met pure, onversneden Harley-Davidson attitude. Mechanisch is de motorfiets identiek aan de 2023 Low Rider ST.

Speciale stijl-features

  • Celestial Blue met custom witte details
  • Enthusiast Collection-logo op achterspatbord
  • Grafische elementen aan beide zijden van de tank – Fast Johnnie links, Bar & Shield rechts

Street Glide ST Fast Johnnie Enthusiast Motorcycle Collection

Ultieme pro-touring bagger performance en stijl voor de rijder die er maar geen genoeg van kan krijgen. De Street Glide ST combineert de vette Milwaukee-Eight 117 aandrijflijn met stoere West Coast-stylinginvloeden en nieuwe dark-and-bronze afwerkingen. Het onverminderde comfort en de iconische Batwing-kuip spreken de traditionele Harley-purist aan. Ontdek een nieuwe kijk op snelheid en stijl van Harley-Davidson. Mechanisch is de motorfiets identiek aan de 2023 Street Glide ST.

Road Glide ST Fast Johnnie Enthusiast Motorcycle Collection

De indrukwekkende Road Glide ST straalt meer dreiging uit dan ooit en ondersteunt dat met het asfaltsplijtende vermogen van de Milwaukee-Eight 117 aandrijflijn. West Coast styling elementen en black-and-bronze afwerkingen onderscheiden deze motorfiets van de performance bagger middelmaat. Legendarisch comfort en de van grote afstand herkenbare Sharknose-kuip spreken rijders aan die de open weg zien als hun territorium. Mechanisch is de motorfiets identiek aan de 2023 Road Glide ST.

Speciale stijl-features Road Glide ST en Street Glide ST

  • Celestial Blue met custom witte details
  • Enthusiast Motorcycle Collection-logo op achterspatbord
  • Grafische elementen aan beide zijden van de tank – Fast Johnnie links, Bar & Shield rechts
  • Harley-Davidson Genuine Motor Parts & Accessories biedt in kleur meegespoten King Tour-Pak bagagedragers, Chopped Tour-Pak bagagedragers en zadeltasdekselspeakers

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws