Skip to main content

Nieuw: Dunlop Trailmax Meridian adventure motorbanden

Met zijn innovatief, volledig nieuw compond en Multi-Tread (MT) technologie is de Dunlop Meridian de leider in zijn klasse op alle gebied. Vergelijkingstesten met de competitie hebben aangetoond dat de Dunlop Trailmax Meridian langer meegaat en een betere handelbaarheid heeft zowel in natte als droge weersomstandigheden. Het is de perfecte partner voor de hedendaagse hoogperfiormante Adventure/ Trail motoren. Met de Trailmax Meridian heb je ook meer dan gemiddelde prestaties op grind- en zandpaden.

Het innovatieve “Ice-Axe” loopvlakpatroon zorgt voor meer grip in gravel wegen en bied optimale waterafvoer. Dit zorgt voor voor een ultiem betrouwbare wegligging in alle omstandigheden
De nieuwe karkaslaag zorgt voor een stabielere temperatuur in de band. Dit zorgt voor een snellere opwarmtijd en een optimale prestatie van compound. Door het gebruik van de allernieuwste compounds en additieven mengeling zijn de prestaties in natte weersomstandigheden zeer hoog. Multi-Tread (MT) technologie ( het gebruik van zachter rubber op de zijkant van het loopvlak en harder rubber in het midden van de band) zorgt voor een langere levensduur en solide grip

NIEUWE COMPOUND MIX
De geheel nieuwe compoundmix in de schoudercompound met silica en ultrafijn carbon black biedt een verhoogde veiligheidsmarge op natte ondergrond en betere algehele prestaties binnen een breder werkingsgebied.

NIEUWE VORM VAN DE VOOR- EN ACHTERBAND
De nieuwe vormgeving van de banden bieden een grote contactvlak met het asfalt op alle hellingshoeken. Dit zorgt ervoor dat je met minder inspanning kan insturen en dat de grip en stabiliteit verhoogt.

NIEUW ONTWIKKELD RAYON KARKASLAAG EN VORM VAN DE BAND
Het Dunlop Meridian gamma heeft nieuw ontwikkelde rayon karkaslagen om het sturen makkellijker te maken en een preciezere handelbaarheid te bieden. Tegelijkertijd behouden we de betrouwbaarheid en feedback waar Dunlop bekend voor is.

ZELFDE SLIJTAGE VAN DE VOOR- EN ACHTERBAND
De voor-en achterband slijten gelijkmatig zodat ze tegelijk kunnen vervangen worden. U hoeft dus niet 2 keer naar de dealer te gaan.

MULTI-TREAD TECHNOLOGIE (MT)
Jaren van succes op wereldwijde Superbike-, Endurance- en GPkampioenschappen hebben geresulteerd in de ontwikkeling van innovatieve multicompounds die worden gebruikt op veel van onze huidige Sportmax circuit- en wegproducten. Door compounds te mengen kan dezelfde band andere prestatie-eigenschappen vertonen onder maximale hellingshoeken dan rechtuit rijdend.

JOINTLESS BELT-CONSTRUCTIE (JLB)
Al onze Sportmax straatbanden zijn ontworpen met behulp van CAD-technologie (Computer Aided Design) en FEA (Finite Element Analysis) en voor of achter uitgerust met naadloze JLB-constructie (Jointless Belt). Deze JLB-constructie elimineert de overlap van gordels voor een betere handeling.

DYNAMIC FRONT FORMULA (DFF)
De vorm en het profiel van de voorband zijn geoptimaliseerd met behulp van Dunlop’s Dynamic Front Formula (DFF) ontwerpbenadering. Dit biedt de ideale balans tussen stuurinspanning, stabiliteit en feedback, en biedt ongeëvenaard vertrouwen en plezier tijdens het rijden.

HI-SILICA
Door het gebruik van meer silica is de flexibiliteit van de compound soepeler bij lagere temperaturen. Daardoor heb je meer grip in natte omstandigheden en alle andere niet ideale omstandigheden. Hi Silica zorgt ook voor een langere levensduur.

4 SEIZOENEN TECHNOLOGIE
Banden architectuur, materiaallagen en compound keuze zijn zeer selectief gekozen om de optimale prestaties.

RAYON KARKASLAGEN
Rayon wordt gebruikt als materiaallaag om levensduur te verlengen en de opwarmtijd te verkorten.

Maten Dunlop Trailmax Meridian motorbanden

  Maat
VOORBAND 100/90-19 57V TL
  110/80R19 59V TL 
  120/70ZR19 60W TL 
  90/90V21 (54V) TL 
ACHTERBAND 150/70R17 69V TL 
  170/60ZR17 72W TL 
  150/70ZR18 70W TL 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws