Skip to main content

Nieuw: Dunlop Geomax MX53- en EN91 motorcrossbanden

Dunlop komt niet met één maar twee banden die crossers en endurorijders nog beter laten presteren op uiteenlopende ondergronden. De nieuwe Geomax MX53 is specifiek ontwikkeld voor perfecte tractie op harde oppervlakken onder wisselende weersomstandigheden. De Geomax Enduro EN91 daarentegen heeft een compleet ander karakter en biedt Enduro-rijders de beste grip op zowel een zeer zachte als harde ondergrond.

Dit jaar was een ongelooflijk succesvol seizoen voor Dunlop Geomax-rijders. Cooper Webb (KTM) won de AMA Supercross-titel en in Noord-Amerika schreef Eli Tomac (Kawasaki) het Pro Motocross kampioenschap op zijn naam. In de FIM World MXGP series zijn vijf van de laatste negen manches gewonnen door Dunlop-rijders en in het WK Dames domineerde Courtney Duncan met haar Kawasaki en won Amandine Verstappen de Dutch GP met haar Yamaha.

MX53: Verbeterde schokdemping en lager gewicht
Voor het komende seizoen introduceert Dunlop de Geomax MX53. Hij vervangt de MX52 motorcrossband en biedt de beste prestaties in het segment, op een grotere variatie aan terreinen. Deze nieuwe band is gepositioneerd tussen de MX71 ‘super-hard’ en de veelzijdige MX33 en biedt een groot aantal nieuwe technologieën met als doel om op nog meer terreinen te winnen.

De constructie van de nieuwe MX53-band is ontworpen volgens de filosofie van Dunlop’s Advanced Apex Design. Dit ontwerp stond aan de basis van het succes van de MX33 en biedt superieure schokdemping, een uniforme stijfheid in de wang, meer souplesse en een verbeterde feedback. Heel belangrijk… de MX53 biedt deze voordelen zonder gewichtstoename.

Tractie, duurzaamheid en vertrouwen: een revolutionair profiel
De nieuwe MX53 presteert weliswaar beter op hard terrein dan zijn voorganger, de MX52, maar biedt nóg meer voordelen op een intermediate ondergrond. De verbeterde prestaties komen deels voor rekening van het nieuwe profiel-design. Het profiel van de voorband heeft een hoefijzer-patroon voor betere remprestaties en de extra dikke rubberen noppen bijten zich nog meer vast in harder terrein. Deze nieuwe combinatie biedt niet alleen een hogere stabiliteit, maar ook betere prestaties en minder slijtage.

De achterband heeft opvallende, gespreid geplaatste noppen, voor meer tractie en een betere acceleratie. De ruimte tussen de noppen is geoptimaliseerd voor nog meer grip op zachter terrein, zonder compromissen te sluiten op harder terrein. De door Dunlop gepatenteerde Progressive Cornering Block technologie zorgt voor nog meer stabiliteit in bochten, doordat de band zich daar nog beter kan vastbijten in de bodem. De MX53 heeft daarnaast een compleet nieuwe rubbersamenstelling, met als resultaat een sterkere en meer duurzame band.

De Dunlop Geomax MX53 is leverbaar in zes voorbandmaten en elf maatvoeringen voor de achterband.

Dunlop Geomax Enduro EN91
Ook in de endurowereld zijn de Geomax-banden van Dunlop een begrip. Recent nog won Colton Haaker het World SuperEnduro kampioenschap op Geomax-banden. Met de Geomax Enduro EN91 introduceert Dunlop nu de nieuwste generatie. De Enduro EN91 is ontwikkeld op basis van de opgedane ervaringen in het WK en biedt offroaders ongekende prestaties op uiteenlopende terreinen én op de openbare weg.

De Geomax Enduro D909 vervangt de EN91 en heeft een nieuw loopvlak voor optimale grip op zand en in de modder. De voorband heeft een slim schouderprofiel voor extra wendbaarheid, en verlangt daardoor minder inspanning door de berijder. In het profiel zijn zeshoekige nopen verwerkt, waardoor er in uiteenlopende instuurhoeken meer grip wordt gecreëerd. Tilt Crown Block-technologie werd aangewend voor de achterband, voor extra grip op een harde, rotsachtige ondergrond. De licht gekantelde noppen bijten zich beter vast in het terrein, zorgen voor een grotere rechtuitstabiliteit en verbeteren de tractie door stenen en modder naar het midden van de noppen te dirigeren.

Dankzij het gebruik van een high-performance rubbercompound – het resultaat van de geboekte successen in de vele endurokampioenschappen – heeft Dunlop de reboundeigenschappen van de band aanzienlijk verbeterd. Dat uit zich in extra grip op rotsachtig terrein. Dunlop’s Casing Tension Control System is geïntegreerd in de loopvlakconstructie voor het beter verwerken van hobbels en extra feedback voor de berijder.

De Dunlop Geomax Enduro EN91 versterkt het Geomax Enduro Soft D907F-aanbod, dat specifiek is ontworpen voor de meest zachte condities, zoals zand en natte modder. De EN91 is sinds deze maand in Europa leverbaar in de maten 90/90-21 voor en 120/90-18 of 140/80-18 achter.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws