Skip to main content

Nieuw: DNA Performance luchtfilter voor BMW R1250 modellen

Een fitte boxer heeft frisse lucht nodig en voor de BMW R1250-serie is dit niet anders. Voor alle 1250 modellen is er een Stage 1 DNA High Performance inlegfilter beschikbaar en voor een aantal is er zelfs een Stage 2 kit beschikbaar.

DNA Stage 1

Het Stage 1 inlegfilter zorgt voor een airflow toename van 15,3%. Deze toename zorgt voor een verbeterd lucht/brandstofmengsel, met meer vermogen en een soepelere motorloop als gevolg. De Stage 1 sets zijn eenvoudig te monteren, doordat het 1-op-1 het originele papieren filter vervangt. Naast de toegenomen airflow zorgt ieder DNA High Performance filter voor een door ISO gecertificeerde filterefficiëntie van 98-99%. Dit voorkomt troep in de airbox van de motor en belangrijker: troep in de motor zelf.

DNA Stage 2

Voor rijders die nog meer nadruk willen leggen op vermogenstoename is er voor de R1250GS (en Adventure) en de R1250RT een Stage 2 kit beschikbaar. Dit filter vervangt niet alleen het originele luchtfilterelement, maar ook het plastic frame dat zich in de airbox bevindt. Na het verwijderen van dit frame komen twee extra openingen tevoorschijn in de airbox, waarvan het conische luchtfilter volledig profiteert, doordat het zich lager in de airbox bevindt. Het resultaat: een airflow toename van 38,5%, een filteroppervlak dat vergroot is met 80% en ook hier een gegarandeerde filterefficiëntie van 98-99%.

Let op: ook bij de Stage 2 kit hoeft de originele airbox niet verwijderd te worden.

Schoner voor je motor, schoner voor het milieu

Dankzij de extreem hoge filterefficiëntie zorgen DNA filters voor een schonere motor, en dus minder kans op motorschade. Daarnaast dragen de filters bij aan een schoner milieu, doordat de producten de levensduur van de motor meegaan. Nooit meer een filter vervangen; een eenvoudige reinigingsbeurt volstaat.

Stage 1 €88,33 voor de

  • BMW R1250 R
  • BMW R1250 RS
  • BMW R1250 RT
  • BMW R1250 GS
  • BMW R1250 GS Adventure

Stage 2 €146,41 voor de

  • BMW R1250 RT
  • BMW R1250 GS
  • BMW R1250 GS Adventure

Meer informatie

DNA Filters zijn beschikbaar via de beter gesorteerde dealers. Voor vrijwel alle motoren is er een filter beschikbaar, of is deze in ontwikkeling. Meer informatie over het DNA assortiment binnen MDI is te vinden via www.mdi-online.nl.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws