Skip to main content

Nieuw: Bridgestone Hypersport S22, Adventurecross AX41, Scrambler AX41S, Battlecross E50

Bridgestone zal op de komende Intermot show in Keulen niet minder dan vier nieuwe banden introduceren. ‘’The next level’’ noemt Bridgestone zelf de volkomen nieuw ontwikkelde Battlax Hypersport S22. Een nieuw profiel zorgt voor lichter sturen met een opvallende goede feedback naar de rijder voor veel vertrouwen. Voor de achterband is de 5LC technologie gebruikt met een relatief harde compound voor het midden van de band, die geleidelijk wijzigt naar soft en zelfs supersoft. Het zo belangrijke silica in de band is nog fijner en beter verdeeld voor minder wielspin bij het accelereren op de natte weg en een aanzienlijke hogere bochtensnelheid dankzij de verhoogde grip. 

Andere opvallende nieuwkomers bij Bridgestone zijn de ook al fonkelnieuwe Battlax Adventurecross AX41 en de Adventurecross Scrambler AX41S. Hoewel ze in één adem genoemd worden, zijn het wezenlijke verschillende banden. De Adventurecross AX41 is ontworpen voor de vele rijders van adventuremotoren die een band zoeken die off road beter presteert dan de populaire A41 die meer op weggebruik gericht is. Dat is ook direct te zien aan de robuuste uitstraling van de AX 41 met grote noppen. Dankzij de unieke Bridgestone Anti-irregular Wear (A-IW) technologie blijven de noppen veel langer hun scherpe kant houden en dat is off road een belangrijk en onderscheidend pluspunt. 

Zeker voor het immense populaire scrambler segment zijn de ‘’looks’’ van een band heel belangrijk. Deze rijders worden op hun wenken bedient met de nieuwe Adventurecross Scrambler AX41S. De AX41SA is echter meer dan alleen een direct aansprekend stoer uiterlijk. Ook hier is weer de laatste Bridgestone compound knowhow gebruikt voor een opvallende band die op droog, maar zeker ook op nat wegdek indruk weet te maken.

De Battlecross E50 is de band waar veel endurorijders reikhalzend naar uitgekeken hebben. Gehomologeerd voor alle enduroklassen en toegelaten voor legaal gebruik op de weg. De E50 zit dan ook bomvol vernieuwende technologie. Zoals de toepassing van Dual Compound (waardoor de band ook makkelijker om te leggen is) en ‘’Castle Block’’ profiel voor flexibele noppen, die net die extra tractie geven op wisselende ondergrond zoals dat bij enduro’s gebruikelijk is.

Opvallend nieuws is tenslotte ook dat deze vier nieuwe Bridgestone banden allen al in januari 2019 leverbaar zijn in alle courante maten. 


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws