Skip to main content

Nieuw: Bridgestone Battlax Racing W01 ‘natweer’ circuitbanden

Bridgestone betreedt met de Battlax-serie nieuw terrein met de introductie van de Racing W01: een natweerband die geboren is voor het podium, met nog betere prestaties op een nat wegdek dan zijn gewaardeerde voorgangers. De Battlax Racing W01, die zijn wereldwijde debuut maakt op de Bridgestone-stand op de EICMA 2015, is het nieuwe paradepaardje van Bridgestone op het gebied van natweerbanden. De W01 is een direct resultaat van de toonaangevende MotoGP-racetechnologie van Bridgestone en het ontwerp van het loopvlakprofiel is hetzelfde als dat van de natweerband die in 2015 in de MotoGP werd gebruikt. Met zijn beproefde technologie onder natte omstandigheden biedt de Battlax W01 professionele rijders en racefanaten die in het weekend graag hun rondjes rijden, meer grip en vertrouwen op een nat racecircuit – en een grotere kans om een plaats op het podium te bemachtigen.

Racen met behulp van beproefde technologie voor natte weersomstandigheden
Bridgestone beoogt met de Battlax W01 racers de beschikking te geven over een band die hen volledig vertrouwen geeft op een nat wegdek, waardoor ze zelfs onder veranderende omstandigheden snellere rondetijden kunnen klokken. De technici van het bedrijf bereikten dit door de prestaties van de huidige Battlax Racing E05z en E08z te upgraden met een totaal nieuw designpakket. De kern van deze upgrade is het loopvlakontwerp van de W01 – een kopie van het profiel van de natweerband die in 2015 in de MotoGP™ werd gebruikt. De W01 is tevens voorzien van een nieuw ontwikkelde compound, een nieuw profiel en een constructie met een minder stijve gordel waardoor de contactkwaliteit verbetert. In combinatie met de grotere achterband, 190/650 in plaats van 180/640, biedt deze constructie een groter contactvlak voor nog meer grip.

Vertrouwen om snellere rondetijden te klokken
Dankzij het compleet nieuwe pakket van compound, profiel en constructie krijgt de rijder betere feedback waardoor zijn vertrouwen onder alle hellingshoeken op een nat wegdek toeneemt. Tests tijdens zware regenval op het Auto-Polis-circuit van Bridgestone in 2015 in Japan bewijzen het sneller opwarmen van de Battlax W01 ten opzichte van de combinatie E05z/E08z. Al vanaf de eerste ronden leidde dit tot een verbetering van de gemiddelde rondetijd met 2 seconden. “Met deze nieuwe Battlax Racing W01 hoeven rijders niet huiverig te zijn voor natte weersomstandigheden. Wat uw niveau ook is, u kunt de confrontatie met een nat circuit vol vertrouwen aangaan, snellere tijden klokken en een gooi doen naar een podiumplaats” aldus Jake Rønsholt, Managing Director Consumer Business Unit, Bridgestone Europe.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws