Skip to main content

De Aprilia RS 660 maakt zijn debuut. Dit nieuwe sportieve concept gebruikt racetechnologie voor meer rijplezier op de weg. Een uitzonderlijk chassis, verlaagd gewicht, de nieuwe twin motor met 100 pk, elektronica afgeleid van de onoverwinnelijke V4, premium technische invulling. De RS 660 belichaamt de essentie van het Aprilia-merk: de perfecte combinatie van vernieuwing en design. 

EICMA 2019 luidt een nieuw tijdperk in voor Aprilia. Er komt een nieuwe generatie lichte, krachtige motorfietsen met een geraffineerd ontwerp aan, gecreëerd rond een volledig nieuwe technische basis, met de 660 cc parallelle twincilindermotor als uitgangspunt. Aprilia grijpt terug naar een middenklasse motor. Die krijgt een duwtje in de rug met elektronica en technologie van de Aprilia Racing-afdeling, om dagelijkse ritten opnieuw aangenaam en plezierig te maken. De eerste telg van deze gloednieuwe generatie Aprilia-motorfietsen is de RS 660.

De geschiedenis van Aprilia is onlosmakelijk verbonden met de RS-initialen. Die prijkten altijd al op de meest sportieve motoren uit Noale. Een succesvolle traditie die het resultaat is van motorfietsen die uitstekend presteren, vernieuwen en fantastisch rijden, zoals het Italiaanse sportmotoren betaamt.

De Aprilia RS 660 is een antwoord op de vraag van een nieuwe generaties motorrijders, die op zoek is naar leuke, aangename, vlot te sturen motorfiets en die je weten te prikkelen op de weg en tijdens een occasioneel uitje op het circuit. De motorfiets geeft een nieuwe invulling aan het concept ‘sportsmotor’ door een uitstekende weight / power ratio na te streven. Het resultaat is een opwindende motorfiets die voor iedereen toegankelijk is.

Voor het eerst in deze categorie biedt een nieuwe motorfiets een premiumdesign en een technische invulling die voortbouwen op de ervaring van Aprilia in competities op het hoogste niveau voor meer rijplezier op de weg, gecombineerd met de briljante prestaties van de 660 cc twin, die tot 100 pk levert. De perfecte formule voor ultiem rijplezier is helemaal af door het rijklaargewicht te beperken tot amper 169 kg, cijfers die het karakter van deze nieuwste generatie Aprilia’s perfect illustreren.

De RS 660 is bedoeld om jonge Aprilia-klanten te begeleiden op hun groeipad als motorrijders: van de instapmotorfietsen, een segment waarin Aprilia de toon zet met het ruimste aanbod 125 cc-motoren, tot het V4-gamma met de Tuono en de RSV4, die aangezien worden als de ultieme motorfietsen waarnaar ervaren motorrijders uitkijken. De RS 660 laat je opnieuw genieten van je dagelijkse rit op een motor met kuip, door de dynamische kwaliteiten van een verfijnd, snel en licht chassis optimaal te benutten en te combineren met de topprestaties van de motor en het complete pakket APRC actieve rijhulpsystemen, die voortbouwen op de racetechnologie van de RSV4. Dit is het nieuwe concept van sportieve Aprilia-veelzijdigheid: een motorfiets die het verschil maakt tijdens dagelijkse ritten of sportievere uitjes. En dit alles altijd met evenveel enthousiasme en rijplezier.

Aprilia RS660 2 1200x800

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws