Skip to main content

Nieuw: AGV K6 integraal motorhelm

AGV presenteert met de K6 een nieuwe  integraalhelm die werd ontwikkeld met veel oog voor details en die zich kenmerkt door moderne, premium materialen. De helmschaal is gemaakt van carbon-aramidevezel met 5 verschillende EPS-dichtheden en belooft daarmee een beschermend vermogen van 48% hoger dan door de regelgeving wordt vereist. Daarnaast is de K6 ook nog eens enorm licht, met een gewicht van maar 1220 gram, wat optimaal is verdeeld over de schaal om een neutraal dynamisch gewicht te bereiken. Het vizier is optisch klasse 1, met een 100% Max Vision Pinlock 120 anti-condens systeem en een dikte tot 4,3 mm. 

Het Micro-Lock-systeem maakt de doorgang van lucht mogelijk, terwijl het vizier aan de kinbescherming vast zit. Bovendien zijn de openings- en sluitingsmechanismen bijzonder klein, om zo het oppervlak zonder EPS tot een minimum te beperken en daarom het beschermingsgebied van de schaal zoveel mogelijk te vergroten. In plaats daarvan zorgen 5 grote luchtinlaten op de punten met de grootste luchtstroom voor de juiste ventilatie: vooral de centrale luchtinlaat bevindt zich op het punt van maximale luchtdruk en zorgt zo voor aanpasbare ventilatie in de helm.

De ergonomische vorm  is geoptimaliseerd voor gebruik met handschoenen. Het exclusieve ontwerp van de schaal en de extractor aan de achterzijde beloven uitstekende stabiliteit, zelfs bij hoge snelheden, met voordelen qua prestaties en comfort voor de berijder, zowel bij sportief rijden als tijdens lange snelwegritten. Evenveel aandacht is besteed aan de binnenvoering, gemaakt van ademend materiaal dat zweet absorbeert. Beschikbaar in effen zwart, matzwart, wit en Nardo Gray (foto) voor € 459,- en in zeven verschillende designs voor € 499,-. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws