Skip to main content

Nieuw: 2023 KTM 890 Adventure R

Voor alle avonturiers onder ons is er de nieuwe KTM 890 ADVENTURE R waarmee grenzen kunnen worden verlegd, zowel op de weg als op het onverharde. Deze machine heeft veel technische updates gekregen en kondigt het begin van een nieuw tijdperk aan met uiterlijke kenmerken en prestaties die afkomstig zijn uit de rally wereld.

De nieuw ontwikkelde KTM 890 ADVENTURE R doet de READY TO RACE-spirit van KTM eer aan met verbeterde offroad prestaties, verhoogde betrouwbaarheid en het lef om geen enkele uitdaging uit de weg te gaan. Als bewijs hiervoor vond de introductie van de motorfiets plaats in het diverse landschap van West-Idaho in de VS in de aanwezigheid van deelnemers van de 2022 KTM Adventure Rider Rally. Het prestatievermogen van de nieuwe KTM 890 ADVENTURE R kwam goed uit de verf in de bergen van Idaho.

Het WP-veerpakket van de KTM 890 ADVENTURE R, met volledig aanpasbare WP XPLOR-vorken en een WP XPLOR PDS-achterschokdemper is naar voorbeeld van de KTM 450 RALLY-configuratie opnieuw afgesteld om vermoeidheid bij rijders tegen te gaan. De invloed van de KTM 450 RALLY is ook overduidelijk terug te zien in de nieuw ontworpen carrosserie met nieuwe brandstoftank en kappen die de aerodynamica en ergonomie ten goede komen. Dat de 2023 KTM 890 ADVENTURE R klaar is voor actie is ook te zien aan het nieuwe lagere windscherm, het hoge voorspatbord en de motorbescherming voor verraderlijk en uitdagend terrein.

Het nieuwe vijf inch grote TFT-display met USB-C-aansluitingen beschikt over een volledig nieuw uiterlijk met gekleurde pictogrammen en intuïtieve graphics waardoor eenvoudig door menu’s kan worden genavigeerd. Bovendien bevatten de laatste upgrades een doorontwikkelde systeem voor stapsgewijze navigatie waarmee de rijder de gewenste bestemming uit zijn/haar laatste selecties kan kiezen. Met de nieuwe belfunctie heb je de optie om maximaal tien favoriete telefoonnummers in te stellen of om de laatste tien telefoonnummers terug te bellen.

Om het potentieel van de elektronica met soft- en hardware naar een nieuw niveau te brengen, heeft KTM het model uitgerust met de ABS-regeleenheid van de volgende generatie die continu meetwaarden van de 6D-sensor, waaronder de lean angle, snelheid en het algemene gedrag van de motorfiets, gebruikt om in elke situatie te bepalen wat de juiste hoeveelheid remkracht is. Rijders die het volledige potentieel van de motorfiets op het onverharde willen ervaren, kunnen rekenen op de OFFROAD-ABS als geïntegreerd element van de OFFROAD-MODUS of de optionele RALLY-MODUS. De OFFROAD-ABS hoeft niet meer afzonderlijk te worden geselecteerd.

Als er grotere afstanden worden afgelegd met de 2023 KTM 890 ADVENTURE R biedt het eendelige zadel met nieuwe kleuren veel comfort en maximale grip. Eigenaren van een internationale of Europese versie kunnen bovendien rekenen op extra slijtagevastheid dankzij de nieuwe Mitas ENDURO TRAIL+ banden. Bij avonturiers uit de VS worden de opgefriste grahics van het 2023-model bovendien gecomplementeerd door ledknipperlichten.

KTM profiteert van de groeiende elektronische capaciteit van de KTM 890 ADVENTURE R door met dit model voor 2023 een nieuwe DEMO-MODUS te introduceren. Rijders krijgen de mogelijkheid om de eerste 1500 kilometer alle specificaties en opties van de nieuwe KTM 890 ADVENTURE R uit te proberen, zodat ze vol vertrouwen het pakket kunnen kiezen dat het beste bij hen past. Dankzij de DEMO-MODUS kunnen avonturiers voelen en ervaren welke gedrag van de motorfiets ze het prettigst vinden als ze het gas flink opentrekken.

KTM 890 Adventure R 2023 Hoogtepunten

 • Herziene carrosserie en kappen geïnspireerd op KTM 450 Rally
 • Nieuw windscherm voor verbeterde luchtstroom
 • Vering met verbeterde afstelling om vermoeidheid op lange routes tegen te gaan
 • Verbeterd vijf inch groot TFT-display met USB-aansluiting en nieuwe pictogrammen
 • Geoptimaliseerde ABS-componenten met nieuwe modulator (9.3 MP)
 • OFFROAD-ABS gekoppeld aan OFFROAD-MODUS en (optioneel) RALLY-MODUS
 • Nieuwe, meer offroad geörienteerde banden (INT-modellen)
 • Doorontwikkeld systeem voor stapsgewijze navigatie
 • Beschikt over de DEMO MODE-functie
 • Stuurschakelaar met knop voor gevarenlichten
 • Ledknipperlichten (modellen voor VS)
 • Nieuwe motorbescherming

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws