Skip to main content

Nieuw: 2021 Aprilia Tuareg 660 adventuremodel onthuld

Aprilia introduceert met de Tuareg 660 de nieuwste generatie van de legendarische Tuareg, Aprilia’s meest geavanceerde adventure riding concept tot op heden. Ontdoe u van alle conventies, gooi eerdere normen aan de kant en beleef pure vrijheid, op het terrein en op de weg. In een industrie die minder gericht is op offroad motorrijden, baant de Tuareg 660 een nieuw pad, met topprestaties onder alle omstandigheden en een authentieke avontuurlijke uitrusting. Dat is de magie van het Aprilia 660 platform – licht, slim, uitgebreid en formidabel efficiënt. Een nieuw ontwerp geeft u maximale controle over asfalt en onverhard terrein, of u nu zit of staat, met onderscheidende technische oplossingen die tegemoetkomen aan uw wens om te verkennen. 

Nieuwe aanpak, zelfde 660 karakter 

De paralleltwin levert een maximumvermogen van 80 pk, een piekkoppel van 70 Nm en een sterk verbeterde curve voor het lage en middelhoge toerengebied. Het carter verkleint de verticale voetafdruk, wat een bodemvrijheid van meer dan 240 mm en een zithoogte van minder dan 860 mm oplevert.

Langere veerweg, geen compromissen

Een 43 mm voorvork en een progressief gelagerde monoshock, beide met 240 mm veerweg, zorgen voor tractie in het terrein en het plezier en comfort van de mogelijkheid om het gas open te houden waar anderen het gas moeten dichtdraaien.

Het gevoel dat het verschil maakt

De Tuareg 660 is trouw aan de Aprilia-chassistraditie – die synoniem staat voor uitmuntendheid . Zijn nieuwe stalen buizenframe, gekoppeld aan aluminium steunen die op zes punten met de motor zijn verbonden, met een wielbasis van iets meer dan 1500 mm stelt de Tuareg 660 in staat een zorgvuldige gewichtsverdeling en een uitstekende massacentralisatie te bereiken.

Pure off-road prestaties, sportieve technologie

Vier rijmodi, waarvan twee aanpasbaar (één speciaal voor off-roadrijden). ABS kan op beide wielen of alleen op de achterwielen worden uitgeschakeld. Volledig APRC-systeem met tractiecontrole, cruisecontrol, motormapping en motorremmen. Allemaal toegankelijk via het goed zichtbare 5 TFT-display.

Volledige uitrusting voor minimaal gewicht

Met een drooggewicht van slechts 187 kg zet de Tuareg 660 een benchmark in de industrie voor lichtheid. Aprilia’s ingenieurs hebben er elke gram uitgeperst en tegelijkertijd de motor alle benodigdheden meegegeven voor avontuur, te beginnen met de royale 18-liter brandstoftank. Minder gewicht = meer plezier!

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws